Skip to content

Definitie en gebruik voor een PowerPoint-ontwerpsjabloon

12 de juli de 2021
vision slide template 806700900 5a5aa7a7842b17003706148d

Een PowerPoint-ontwerpsjabloon geeft samenhang, visuele organisatie en esthetische aantrekkingskracht aan uw presentatie. Het enige dat u hoeft te doen, is uw eigen inhoud toevoegen; de rest is al in de sjabloon ontworpen. Hoewel afzonderlijke dia’s verschillende lay-outs en afbeeldingen gebruiken, helpen sjablonen de hele presentatie als een aantrekkelijk pakket samen te brengen. Alle versies van PowerPoint-ondersteuningssjablonen.

Waar vind je PowerPoint-ontwerpsjablonen

Microsoft biedt duizenden gratis, professioneel ontworpen PowerPoint-ontwerpsjablonen, allemaal gecategoriseerd om u te helpen vinden wat u nodig hebt. Veel andere bronnen van verschillende kwaliteit en prijzen zijn ook online beschikbaar. Afhankelijk van uw versie van PowerPoint, start het programma rechtstreeks in een sjabloonkiezer of u kunt er toegang toe krijgen het dossier > Nieuw.

PowerPoint-ontwerpsjablonen gebruiken

Wanneer u een sjabloon kiest die u leuk vindt uit de repository van Microsoft, downloadt u het om het sjabloon op uw computer op te slaan. Als u op het gedownloade bestand klikt, wordt PowerPoint geopend, met de door u gekozen sjabloon al geladen en klaar voor gebruik. Als u een geldig Microsoft-account heeft, kunt u de sjabloon ook rechtstreeks in uw browser gebruiken.

Het juiste ontwerp kiezen

Kijk bij het bekijken van sjablonen naar typografie, kleur, achtergrondafbeeldingen, lay-out en algehele uitstraling. Overweeg hoe goed ze werken met deze factoren:

  • Uw publiek: Als u een PowerPoint aan een zakelijke menigte presenteert, betekenen ‘veilige’ kleuren zoals blauw en zwart stabiliteit en betrouwbaarheid. Conventionele lay-outs werken goed in deze situatie. Evenzo kan een kunstzinniger publiek meer kleur en minder gebruikelijke lay-outs waarderen.
  • Uw inhoud: De sjabloon moet voldoende flexibiliteit bieden voor uw tekst en afbeeldingen. Als veel van uw inhoud bijvoorbeeld opsommingstekens bevat, zoekt u naar een sjabloon die lijsten weergeeft in een indeling die u geschikt en prettig vindt voor uw publiek.
  • Uw merknaam: Als uw project bedrijfsgerelateerd is, is branding belangrijk. Kies een PowerPoint-sjabloon die past bij uw logo, afbeeldingen en stijl.
  • Jou foto: Het ontwerp afstemmen op uw identiteit lijkt een voor de hand liggende suggestie, maar het is gemakkelijk om het mis te hebben. Als u bijvoorbeeld een presentatie maakt over een zeer technisch onderwerp, vermijd dan sjablonen met zachte kleuren en afbeeldingen, hoezeer ze u persoonlijk ook aanspreken; ga in plaats daarvan voor iets strak en modern. De perceptie van uw publiek van uw afbeelding zal van invloed zijn op hoe goed de leden uw bericht ontvangen.