Skip to content

DeShuna Spencer: het verhaal over zwart entertainment veranderen

12 de juni de 2021
DeShuna Spencer 78f0319607be48ec97dcc6ce1b0d1c75

DeShuna Spencer wilde een veilige ruimte creëren voor zwarte mensen om films te kijken met personages die op hen leken, dus creëerde ze een streamingdienst vol met precies dat.

Denk dat Netflix de zwarte cinema ontmoet. Dat is wat Spencer ertoe aanzette om kweliTV te lanceren, een streamingdienst die specifiek zwarte onafhankelijke films, documentaires, nieuws en andere inhoud bevat die nergens anders gemakkelijk te vinden is. Tegen een klein maandelijks bedrag kunnen kijkers genieten van zwart-entertainment in verschillende genres, van korte films tot drama’s, sciencefictionfilms en meer. Toen iemand voor het eerst suggereerde dat ze een op zwart gerichte streamingdienst startte toen ze het soort inhoud dat ze zocht niet kon vinden, zei Spencer dat ze dacht dat ze gek waren. Snel vooruit bijna een decennium, en ze heeft meer dan 39.000 gebruikers op het kweliTV-platform, dat toegankelijk is via verschillende streaming-apparaten en apps, waaronder Roku, Apple TV en Google Play. “Het ging altijd om het veranderen van het verhaal en het gebruiken van het verhaal voor genezing, voor educatie, voor impact,” vertelde Spencer reddingsdraad in een telefonisch interview.

Snelle feiten over DeShuna Spencer

Naam: De Shuna Spencer
Van: Memphis, Tennessee
Iets wat je misschien niet weet: Ze is het middelste kind en groeide op in een zeer religieus gezin, wat haar naar eigen zeggen een beetje opstandig en koppig zou kunnen maken.
Sleutelcitaat of motto waar ze naar leeft: “Doe het bang.”

Geworteld in een zoektocht naar gelijkheid

Spencer dateert uit de lagere school en kan zich herinneren dat ze een gebrek aan representatie om haar heen zag, van de huidskleur van Barbie-poppen tot haar onevenredig blanke klasgenoten. Haar observaties van de wereld, vermengd met haar introverte en rustige persoonlijkheid, hebben haar missie bij kweliTV gevormd. “Ik had het gevoel dat ik er gewoon niet echt bij hoorde, maar na verloop van tijd, vooral toen ik ouder werd, voelde ik me beter in mijn vel, wie ik ben als persoon, en begon ik echt meer van mezelf te houden”, zei ze. .

De Shuna Spencer

Een interesse die haar sinds haar kindertijd is bijgebleven, was haar liefde voor verhalen vertellen en schrijven. Ze zei dat ze vaak aan haar jeugdtrauma’s zou ontsnappen door te verdwalen in een boek, een film te kijken of haar gedachten op te schrijven. Ze dacht eigenlijk dat ze op een dag romanschrijver zou worden, maar toen ze de kans zag om kweliTV te lanceren, volgde ze die roeping. Haar idee voor de dienst kwam oorspronkelijk in 2012, toen ze door haar kabelopstelling bladerde en niets kon vinden dat ze wilde zien. Ze was geïnteresseerd in Black onafhankelijke films, maar kon niet eens een geschikte streamingdienst vinden met een goede selectie. “Ik kreeg deze zeer populaire streamingdienst en nogmaals, ik kon de inhoud die ik zocht niet vinden”, zei ze. Ondanks dat ze een duidelijke visie had voor wat ze wilde dat kweliTV zou zijn, zei Spencer dat het opbouwen van haar bedrijf gepaard ging met een hele reeks nieuwe uitdagingen.

De weg was niet gemakkelijk, maar het wordt langzaamaan beter

Van alle richtlijnen die je online kunt vinden, is er geen draaiboek voor het starten van een streamingdienst, zei Spencer. Ze besteedde veel tijd aan het onderzoeken hoe ze kweliTV kon starten. Het duurde zelfs vijf jaar voordat het bedrijf van de grond kwam, voordat het in 2017 officieel van de grond kwam. Omdat ze niet veel van een technologische achtergrond had, moest ze eerst leren wat een minimaal levensvatbaar product was, en daarna uitzoeken hoe om dat product in bètatests te krijgen en hoe het platform van kweliTV aan de achterkant te beheren. “Ik was helemaal nieuw en groen voor alles, en ik was eigenlijk gewoon alle informatie aan het doordrenken over hoe ik hier een bedrijf van kon maken,” zei ze.

Screenshot van de kweliTV-service.

Screenshot van de kweliTV-service.
Zoals de meeste Black Tech-oprichters, heeft Spencer nog steeds moeite om risicokapitaal veilig te stellen. Nadat ze tijdens meerdere pitchcompetities leeg was gekomen, zei ze dat ze juryleden vaak zou vragen waarom ze haar product niet steunden. Ze vertelden haar dat ze “niet zeker waren van de toekomst van streaming”, herinnert ze zich. Deze gevallen deden Spencer vaak aan zichzelf twijfelen, ook al was haar aanbod duidelijk anders dan de massamarktdiensten van die tijd zoals HBO Go en Netflix. Na een korte onderbreking keerde Spencer in 2015 terug naar pitchwedstrijden. Deze keer slaagde ze erin een paar pitches te winnen en dat geld te steken in het bouwen van de eerste iteratie van haar dienst, die in de herfst van 2015 werd gelanceerd met films van 37 onafhankelijke filmmakers. kweliTV verliet vervolgens de bèta in september 2017 en bevat nu meer dan 450 films. Toch worstelt Spencer nog steeds om financiering rond te krijgen, ondanks het feit dat ze haar bedrijf blijft laten groeien. Ze probeerde in 2016 een seed-ronde op te halen met de bedoeling om $ 1 miljoen binnen te halen, maar die inspanning leidde uiteindelijk tot niets. Met het gebrek aan financiële steun, laat dit Spencer over om het bedrijf vrijwel zelf fulltime te runnen, met de hulp van twee parttime collega’s.

Screenshot van kweliTV

Screenshot van kwaliTV.
“Technisch gezien zitten we vast; we zijn geen door durfkapitaal gesteund bedrijf dat miljoenen dollars heeft opgehaald”, zei ze. Op dit moment is het enige dat kweliTV financieel overeind houdt de aanhoudende overwinningen van Spencer op pitchcompetities in de afgelopen vier jaar. Ze zei dat ze heeft geprobeerd vindingrijk te zijn met de beperkte middelen die ze heeft, terwijl kweliTV blijft groeien. “Ik gooide om te winnen, en zo kon ik ons ​​eindelijk uit de bèta halen en ons naar het volgende niveau brengen”, zei ze. Vooruitkijkend is Spencer enthousiast over de toegenomen populariteit van streaming, waarbij mensen nog steeds veel meer tijd binnenshuis doorbrengen. Ze zei dat 2020 een van de beste jaren van kweliTV ooit was, met een groeipercentage van 123%. De groei kwam niet alleen van zwarte klanten, maar ook van andere raciale groepen, aangezien de burgerlijke onrust afgelopen zomer mensen ertoe aanzette meer te willen weten. “Kijk niet naar ‘The Help’ op Netflix,” zei ze. “Ga naar een platform als kweliTV, waar we bewust bezig zijn met de inhoud die we daar plaatsen.”