Skip to content

Digitale fotolijsten leren gebruiken

14 de juli de 2021
GettyImages 1098414152 e24d00c5e8544d699072cdedf54115b4

Digitale fotolijsten zijn coole en interessante manieren om uw foto’s weer te geven en met anderen te delen. Digitale fotolijsten hoeven uw afgedrukte fotoalbums en -albums niet te vervangen; in plaats daarvan kunnen ze elkaar aanvullen.

Tips voor het gebruik van een digitale fotolijst

Houd er rekening mee dat elke digitale fotolijst een beetje anders is en dat sommige digitale fotolijsten mogelijk niet de mogelijkheid hebben om foto’s weer te geven op de hier besproken methoden. Gebruik deze tips om meer te weten te komen over het optimaal benutten van uw digitale fotolijst en het oplossen van eventuele problemen.

  1. Als uw digitale fotolijstsoftware deze optie heeft, vertel de software dan om uw foto’s automatisch te verkleinen naar de beste resolutie voor weergave op de fotolijst. U hebt niet veel resolutie nodig om foto’s op volledige grootte weer te geven op een fotolijst-LCD, en foto’s met een lagere resolutie vereisen niet zoveel opslagruimte in de digitale fotolijst.

  2. Het gebruik van de diavoorstellingfunctie van de digitale fotolijst is waarschijnlijk de beste manier om uw foto’s weer te geven. De foto’s veranderen na een bepaalde periode en lopen door alle opgeslagen afbeeldingen.

  3. De meeste digitale fotolijsten bieden een verscheidenheid aan verschillende methoden voor het laden van foto’s. Een USB-flashstation, een geheugenkaart, intern geheugen of zelfs een directe verbinding met uw pc werken mogelijk. Als u een groot aantal foto’s heeft die u naar een fotolijst wilt overbrengen, wilt u waarschijnlijk een USB-drive of geheugenkaart gebruiken, aangezien deze opslagmethoden doorgaans veel meer foto’s bevatten dan het interne geheugen van de digitale fotolijst.

  4. Bij sommige frames kunt u een audiobestand aan de diavoorstelling toevoegen, zodat u muziek op de achtergrond kunt afspelen terwijl de foto’s over het scherm scrollen. U kunt muziek uploaden met dezelfde methoden als waarmee u fotobestanden uploadt.

  5. Bij sommige digitale fotolijsten moet u een USB-apparaat of een geheugenkaart permanent aan de lijst bevestigen. Anderen stellen u in staat om afbeeldingen naar het interne geheugen van de lijst te kopiëren, wat betekent dat u niet de extra kosten hoeft te maken van het kopen van een extra USB-apparaat of geheugenkaart voor de digitale fotolijst. Omdat ze niet duur zijn, kan het een goed idee zijn om een ​​extra geheugenkaart te hebben die alleen voor de digitale fotolijst is.

  6. Sommige digitale fotolijsten werken alleen op netstroom, terwijl andere u de mogelijkheid bieden om op batterijen te werken. Hoewel het gebruik van een batterijoptie na een tijdje duur kan zijn, kunnen er momenten zijn dat u uw digitale fotolijst van huis wilt meenemen, en het hebben van een batterijoptie is handig voor die tijd. Bekijk de specificaties van het frame voordat je het koopt om te bepalen of het zowel op batterijen als op netstroom kan werken.

  7. Als je veel foto’s hebt met verticale oriëntaties, kijk dan of je digitale fotolijst fysiek in een verticale oriëntatie kan worden gedraaid, zodat je die foto’s met een natuurlijke uitstraling kunt weergeven. Sommige digitale fotolijsten kunnen alleen in een horizontale oriëntatie werken en verticaal georiënteerde foto’s worden op een kleiner formaat weergegeven.

  8. Wanneer u uw digitale fotolijst schoonmaakt, reinigt u de meeste plekken met een droge, katoenen doek of een licht vochtig elektrostatisch doekje. In wezen kan alles wat u zou gebruiken om het scherm van uw lcd-tv of laptopcomputer schoon te maken, worden gebruikt met het digitale fotolijstscherm.

  9. Vingerafdrukken komen vaak voor op LCD-schermen van digitale fotolijsten, omdat degenen die naar het scherm kijken vaak de lijst willen vasthouden, net zoals ze een fotoafdruk zouden vasthouden. Als je een bijzonder hardnekkige vingerafdruk of vegen op het scherm hebt, kun je een kleine hoeveelheid water op een vochtige doek gebruiken om de vlek te verwijderen. Zorg ervoor dat u het water rechtstreeks op de doek plaatst, in plaats van rechtstreeks op het scherm.

Digitale fotolijsten als cadeau

Digitale fotolijsten zijn geweldige cadeaus voor fotografie als u op zoek bent naar iets om opa en oma te geven voor een speciale gelegenheid. Je kunt geweldige deals krijgen voor apps zoals Wish of Amazon Prime, zolang je maar vooruit plant. Neem vervolgens de tijd om de digitale fotolijst te laden met een verscheidenheid aan foto’s waarvan u weet dat ze ze zullen waarderen, zodat ze hem alleen maar hoeven aan te sluiten en aan te zetten, zodat ze meteen van de foto’s kunnen genieten.