Skip to content

Digitale tv-ontvangst herstellen met een binnenantenne

23 de juni de 2021
GettyImages 139823957 596fe176845b340011248b3e

Digitale tv-signalen bewegen door de lucht alsof water zich vermengt met olie. Deze signalen zijn niet veerkrachtig zoals oude analoge tv-signalen, die in regen, ijzel, sneeuw of zonneschijn werden afgegeven. Als u een slechte ontvangst ervaart met een digitale binnenantenne, gebruik dan de volgende technieken voor probleemoplossing als richtlijn om weer primetime televisie te gaan kijken. Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, inclusief maar niet beperkt tot die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Wat veroorzaakt een slechte ontvangst van de tv-antenne?

De antenne kan om verschillende redenen moeite hebben om uw favoriete zenders via de ether op te pikken. De oorzaken komen meestal neer op het basisidee dat de signalen die het apparaat bereiken niet sterk genoeg zijn. U bevindt zich mogelijk te ver van de uitzendlocatie of iets blokkeert de signalen fysiek. De antenne kan zich op een minder dan ideale plaats bevinden of in de verkeerde richting wijzen. Of in sommige gevallen is de antenne misschien niet sterk genoeg.

Hoe een slechte tv-antenne-ontvangst te repareren

Volg deze mogelijke oplossingen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen:

 1. Voer een dubbele scan uit. De Federal Communications Commission (FCC) heeft een proces ontworpen dat dubbel opnieuw scannen wordt genoemd en dat de kanalen in de converterbox of het geheugen van de digitale tv wist en herprogrammeert. Hier is hoe het te doen:

  1. Koppel de antenne los van de converterbox of digitale tv.
  2. Koppel de converter en de digitale tv-voedingen los van de muur. Wacht een minuut voordat u de kabels weer aansluit. De antenne moet nog steeds worden losgekoppeld.
  3. Terwijl de antenne is losgekoppeld, voert u de kanaalscan functie op de converterbox of digitale tv. Wanneer de scan is voltooid, moeten alle kanaalgegevens die de converterbox of digitale tv in het geheugen had, worden verwijderd.
  4. Scan opnieuw door de antenne opnieuw op de converterbox of digitale tv aan te sluiten en de kanaalscanfunctie opnieuw uit te voeren.
 2. Los problemen met de converterbox op. Als het probleem niet de kanalen zijn, kan het een ander stuk hardware zijn. De converterbox kan van invloed zijn op het vermogen van het systeem om kanalen te ontvangen en weer te geven. Enkele mogelijke oplossingen voor dit probleem zijn het loskoppelen van het apparaat, het controleren van de verbindingen en ervoor zorgen dat de tv op het juiste kanaal staat.

 3. Stel de antenne af. Verplaats de antenne naar een andere plek op het entertainmentcentrum en richt deze omhoog of omlaag en naar links of rechts. De FCC zegt dat het verplaatsen van de antenne een paar meter de interferentie kan verminderen die wordt veroorzaakt door concurrerende elektronische apparatuur, zoals een dvd-speler, converterbox of tv. Het verplaatsen van de antenne op een paar meter afstand van de converterbox maakt misschien geen groot verschil, maar probeer het eens. Als het niet werkt, verplaatst u de antenne.

 4. Verplaats de antenne. De binnenantenne moet zo dicht mogelijk bij de buitenwereld staan. Zet hem bij een raam, zodat hij onbelemmerd naar de buitenlucht kan kijken. Verleng de antennestaven (ook wel dipolen genoemd) helemaal naar boven als je konijnenoren gebruikt. Voordat u de antenne verplaatst, gaat u naar Antenne Web om een ​​idee te krijgen van waar de tv-zendmasten zich ten opzichte van uw adres bevinden. Richt de antenne vervolgens uit een raam dat uitkijkt op die torens. Dit vergroot de kans op het vastleggen van een goed digitaal tv-signaal. Het verplaatsen van een antenne brengt enkele logistieke problemen met zich mee. Mogelijk moet u de lengte van de coaxkabel van de antenne verlengen om deze bij een raam te verplaatsen. Koop hiervoor meer coaxkabel en een coaxverlenger. Deze artikelen worden verkocht bij de meeste hardware- en elektronicawinkels. Nadat u de antenne hebt verplaatst, voert u het dubbele scanproces opnieuw uit.

 5. Koop een nieuwe antenne. Overweeg een binnenantenne te vervangen door een buitenmodel. Buitenantennes zijn duurder en moeilijker te installeren, maar de verbetering van de ontvangstkwaliteit kan de moeite waard zijn. Bekijk Antenne Web voordat u een buitenantenne koopt, zodat u de meest nauwkeurige aanbeveling voor uw adres kunt krijgen. Als een buitenantenne niet haalbaar is, probeer dan een ander type binnenantenne, een specifiek voor digitaal. De nieuwe digitaal verbeterde antennes zijn platter van ontwerp, wat helpt om het tv-signaal op te vangen.

 6. Versterk de antenne. Als u een digitaal tv-signaal ontvangt, probeer dan versterking. Het signaal kan slecht zijn, maar het is er tenminste. Als je niets oppikt, is versterking waarschijnlijk geen optie. Overweeg in dat geval een buitenantenne te kopen. Mike Mountford, de voormalige CEO van All American Direct, legt het het beste uit door het versterken van een digitaal tv-signaal te vergelijken met water dat nauwelijks uit een slang valt. Antenneversterking is als het bevestigen van een mondstuk aan het uiteinde van de slang om de spuitkracht te vergroten. Versterken is geen gegarandeerde oplossing voor elk scenario met slechte tv-ontvangst, maar het is een optie. Overversterk het signaal niet. U kunt een tv-tuner op dezelfde manier uitblazen als een autoluidspreker wanneer u het volume harder zet.

 7. Overweeg een alternatief. U kunt uw tv-kijken aanvullen met programmeren op internet. Overweeg om met iemand in te gaan op een satellietservicepakket en de kosten te delen, of te betalen voor de goedkoopste basiskabelservice.

 8. Krijg hulp. Neem contact op met uw lokale zenders om te zien of zij u kunnen helpen. Ze kunnen technische problemen hebben waarvan u niet op de hoogte bent.

Speciale dank aan Hank Caskey, vice-president antenne-ontvangst voor Audiovox, die heeft geholpen dit artikel vorm te geven met zijn waardevolle inzicht in antenne-ontvangst.