Skip to content

Dingen die uw pc kan die uw iPad niet kan

16 de juli de 2021
man woman pc tablet 56a5331c5f9b58b7d0db721c

De iPad is veelzijdig genoeg om ervoor te zorgen dat u de banden met uw pc wilt verbreken, maar er zijn nog steeds enkele taken die u op uw desktop- of laptopcomputer kunt uitvoeren die u niet op uw iPad kunt doen. Er zijn tal van voordelen aan het hebben van een iPad, maar als u overweegt om alleen voor iPad te gaan, moet u zich bewust zijn van de dingen die u met een pc kunt doen die u niet kunt doen met een iPad.

Upgrade om jaren aan pc-leven toe te voegen

Tablets zijn niet gemaakt om te worden geüpgraded, hoewel veel Android- en Windows-tablets flashdrives ondersteunen, waarmee de bestaande opslag kan worden geüpgraded. In de pc-wereld zijn upgrades standaard en voegen ze vaak jaren toe aan de levensduur van een computer. Zelfs laptops, die niet zo upgradebaar zijn als desktop-pc’s, kunnen hun levensduur verlengen door het geheugen te upgraden of extra opslagruimte toe te voegen.

Gebruik een muis

Met de camera-aansluitkit kun je verschillende USB-apparaten op je iPad aansluiten, inclusief bekabelde en draadloze toetsenborden en MIDI-apparaten, maar verwacht niet dat het werkt met je muis. De iPad ondersteunt geen virtuele aanwijzer, wat betekent dat u uw muis niet op uw iPad hoeft aan te sluiten. Door het aanraakscherm lijkt dit misschien niet relevant, en de introductie van de Apple Pencil heeft sommige iPad-gebruikers extra mogelijkheden gegeven. De muis heeft echter nog steeds zijn positieve kant, vooral bij gaming.

Bewaar uw volledige foto-, muziek- en videobibliotheek

De beste iPad Pro heeft een maximale opslagcapaciteit van 1 TB, maar de meeste modellen hebben aanzienlijk minder opslagcapaciteit, dus tenzij je net begint met je verzameling, zal een iPad waarschijnlijk niet al je films, muziek, tv-programma’s en foto’s bevatten . Je kunt een compatibele externe schijf kopen om bij deze bestanden te komen of ze allemaal uploaden naar iCloud, maar als je ze lokaal wilt opslaan, heb je pech met een iPad.

Documenten delen

iPads hadden jarenlang geen bestandsbeheerder, dus het delen van documenten tussen apps was niet mogelijk. Met de lancering van iCloud Drive in iOS 9 en de Bestanden-app in iOS 11 is de situatie aanzienlijk verbeterd, maar het voldoet nog steeds niet aan de vele opties voor delen die beschikbaar zijn op een pc.

Dvd’s en Blu-Ray-schijven afspelen

Als je een filmcollectie op schijven hebt of als je die trouwvideo wilt afspelen die je jaren geleden hebt opgenomen, dan heb je pech op een iPad. Veel pc’s hebben nog steeds een station dat schijven kan bevatten, en als dat niet het geval is, ondersteunen ze de toevoeging van een extern station dat schijven kan afspelen. U moet dvd’s en Blu-ray-schijven converteren naar een digitaal formaat als u ze op uw iPad wilt afspelen.

Meerdere monitoren aansluiten en multitasken

Als u iemand bent die graag multitaskt of dol is op het schermvastgoed dat een pc biedt, zult u zich waarschijnlijk beperkt voelen bij het gebruik van een iPad. Als je regelmatig meerdere beeldschermen gebruikt en meerdere programma’s tegelijk opent, wil je vrijwel zeker je iPad als accessoire gebruiken en niet je primaire computer. Zelfs de grootste iPad heeft een scherm dat kleiner is dan dat van een pc. Recente iPads ondersteunen een functie voor gesplitst scherm waarmee twee apps tegelijk worden weergegeven, maar dat is niet hetzelfde als een monitor vol open vensters.

Eigen of desktopsoftware uitvoeren

Dit is misschien een goed idee, maar het verdient het te worden genoemd omdat het de belangrijkste reden is waarom sommige mensen een pc niet kunnen opgeven voor een iPad. De iPad kan geen Windows- of Mac-software draaien, wat betekent dat er geen toegang is tot software waarvoor Windows of macOS is vereist, waaronder veel van de meest populaire games. Naast gamen nemen veel mensen hun werk mee naar huis, en bij het werk is vaak propriëtaire software betrokken.

Apps ontwikkelen

Hoewel je geweldige apps op je iPad kunt gebruiken, ontwerp je ze niet op je iPad. Het is misschien mogelijk om eenvoudige apps te bouwen via een website, maar je kunt geen volwaardige apps bouwen zonder een pc. Hoewel je misschien HTML 5-apps ontwerpt die op tablets kunnen werken, ontwerp je geen pc-software vanaf je iPad.

Meerdere besturingssystemen uitvoeren

De pc is de koning van maatwerk en niets zegt dit meer dan het uitvoeren van meerdere besturingssystemen op hetzelfde apparaat. Het is eenvoudig om een ​​opstartmanager in te stellen en Windows, Mac OS en Linux op dezelfde pc te draaien. Het Mac-besturingssysteem heeft softwarepakketten waarmee u Windows kunt opstarten terwijl macOS nog steeds wordt uitgevoerd, zodat u een Mac-toepassing en een Windows-toepassing naast elkaar kunt openen.