Skip to content

Disney+ contentwaarschuwingen laten je het verleden niet negeren

17 de juni de 2021
GettyImages 1196061381 7fbe5a51ca344076ab3c163072e649e3

Belangrijkste leerpunten

  • Disney+-klanten krijgen een waarschuwing van 12 seconden te zien voor films met racistische scènes.
  • Films bevatten klassiekers zoals Dombo, Peter Pan en De Aristokatten.
  • Hollywood staat nog steeds voor de voortdurende uitdagingen van het verbeteren van de diversiteit aan de top.

Disney heeft adviezen toegevoegd voor films met racistische scènes in de hoop een gesprek op gang te brengen over negatieve afbeeldingen van mensen en culturen in de media. Maar is het genoeg? Hoewel we Disney-films vaak beschouwen als de ultieme gezinsvriendelijke inhoud, bevatten sommige oudere klassiekers racistische stereotypen en onnauwkeurige afbeeldingen van mensen. In plaats van de inhoud te wissen, heeft het mediabedrijf vóór deze films een advies toegevoegd op zijn Disney+ streamingplatform om de problematische scènes te erkennen en kijkers aan te moedigen meer te lezen over een nieuw initiatief dat is gericht op een betere vertegenwoordiging van het publiek. De keuze om deze scènes met commentaar te tonen – in plaats van ze te wissen of ze te tonen zonder enige vermelding van hun problematische aard – is een “belangrijke stap” voor Disney om rekening te houden met zijn eigen filmbibliotheek, evenals met de afrekening van het land met het verleden, Darnell Hunt, decaan van sociale wetenschappen van de UCLA, vertelde: reddingsdraad in een telefonisch interview.

Sterkere waarschuwingen

Disney zegt op zijn “Stories Matter”-website dat het een kans ziet voor deze adviezen om een ​​gesprek op gang te brengen over de representaties van mensen en culturen in films, wat komt op een moment dat Hollywood-studio’s de taak krijgen om bovendien de diversiteit onder de hoogste rangen te vergroten. om culturen en mensen beter op het scherm weer te geven. Deze adviezen zijn een stap verder dan de eerdere inspanningen van Disney om aanstootgevende inhoud aan te pakken op zijn Disney+ streamingplatform, dat in november 2019 werd gelanceerd. Het bevatte eerder verwijzingen naar “verouderde culturele afbeeldingen” in bepaalde filmbeschrijvingen, die sommigen bekritiseerden omdat ze niet sterk genoeg waren en het weglaten van enkele films. Deze nieuwe waarschuwingen van 12 seconden zijn gedetailleerder en kunnen niet worden overgeslagen. Veelhoek rapporten.

De Disney+ inhoudsadvieswaarschuwing die voor bepaalde titels verschijnt.

Disney heeft verschillende klassieke films aangegeven die een waarschuwing zullen bevatten voor bepaalde scènes die mensen of culturen op een negatieve manier weergeven, zoals: De Aristokatten (1970), Dombo (1941), Peter Pan (1953) en Zwitserse familie Robinson (1960). Op haar website legt het bedrijf uit waarom de scènes in verschillende films ongepast zijn. Het legt bijvoorbeeld uit dat: Peter Pan “beeldt inheemse mensen af ​​op een stereotiepe manier die noch de diversiteit van de inheemse volkeren, noch hun authentieke culturele tradities weerspiegelt”, inclusief verwijzingen naar “roodhuiden” naast andere aanstootgevende afbeeldingen.

Rekening houden met het verleden

De adviezen maken deel uit van een grotere inspanning van Disney, genaamd “Stories Matter”, die tot doel heeft de inhoud te gebruiken om een ​​gesprek over geschiedenis aan te wakkeren. “We willen ook erkennen dat sommige gemeenschappen zijn gewist of helemaal zijn vergeten, en we zijn vastbesloten om ook hun verhalen een stem te geven”, zegt Disney op de site. Verschillende organisaties begeleiden deze inspanningen, waaronder de African American Film Critics Association (AAFCA), Coalition of Asian Pacifics in Entertainment (CAPE), Geena Davis Institute on Gender in Media, de National Association of Latino Independent Producers (NALIP) en anderen.

Vooruit gaan

Hoewel deze adviezen kunnen helpen een dialoog over films uit het verleden tot stand te brengen, zeggen sommige experts dat een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat studio’s in de toekomst nauwkeurige verhalen vertellen, de toenemende diversiteit is onder de leidinggevenden die de leiding hebben over welke (en hoe) films worden gemaakt. “Mensen van kleur willen zichzelf zien in de verhalen die ze zien.” Dit is een van de statistieken die Hunt en andere UCLA College-collega’s volgen als onderdeel van een jaarlijks Hollywood Diversity Report (voor transparantie was Disney een van de bedrijfssponsors die geld aan het rapport hebben bijgedragen). Hoewel het eerste deel van het in februari uitgebrachte rapport aantoonde dat de acteerrollen voor vrouwen en minderheden in films zijn toegenomen sinds de UCLA begon met het verzamelen van deze gegevens, bleek ook dat blanke mannen nog steeds de meeste beslissingen nemen over het goedkeuren van nieuwe films, regie en budgetten instellen bij 11 van de belangrijkste studio’s. Een nieuw uitgebracht tweede deel van het rapport, gericht op televisie, toonde aan dat minderheden tussen 2018-2019 slechts 21,8% van de tv-afleveringen regisseerden, ondanks dat de vertegenwoordiging in acteerrollen het jaar ervoor verbeterde. Dat rapport toonde ook aan dat vrouwen en minderheden respectievelijk slechts 32% en 8% van de studiostoelen en CEO-banen op tv hadden.

“De ondervertegenwoordiging van gekleurde mensen in de executive suite als makers, schrijvers en regisseurs is problematisch, zelfs als er meer mensen van kleur zijn in acteerrollen, omdat de verhaallijnen van hun personages authenticiteit missen of stereotiep of zelfs ‘raceloos’ worden geschreven. ‘ als de ongelijkheid blijft bestaan’, zegt Ana-Christina Ramón, directeur onderzoek en maatschappelijk engagement voor de sociale wetenschappenafdeling van de UCLA, en co-auteur van het diversiteitsrapport, in een persbericht. Dus hoewel de Disney-adviezen een manier zijn om problemen met representatie in eerdere films aan te pakken, hangt het vertellen van nauwkeurige verhalen in de toekomst ook af van wie achter de camera de dienst uitmaakt. Het is onduidelijk hoeveel dingen zullen veranderen tegen het volgende Hollywood Diversity Report, maar Hunt zegt dat één ding zeker is: “Mensen van kleur willen zichzelf zien in de verhalen die ze bekijken.”