Skip to content

Disney Plus toevoegen aan een Smart TV

12 de augustus de 2021
IMG 4777fullhdtv b988a8942f3742baa1d6199a546ac51a

Wat te weten

 • Op Samsung-modellen, Apps > Disney+ > Installeren.
 • Op LG-modellen, vanaf Thuis scherm > LG Content Store > Disney+ > Installeren.
 • Ga op Vizio-modellen naar Thuis > Disney+ en selecteer het.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de streamingdienst Disney+ toevoegt aan een smart-tv. Instructies zijn van toepassing op Samsung-modellen 2016 of later, LG-modellen 2016 of later plus webOS 3.0 of later en Vizio SmartCast-model 2016 of later. Bij alle instructies in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat je je hebt aangemeld voor een Disney+ account en een smart-tv met internetverbinding hebt. Je smart-tv moet verbonden zijn met internet om deze instructies te kunnen uitvoeren.

Disney Plus downloaden op een Samsung Smart TV

Disney Plus is beschikbaar voor Samsung-tv’s van 2016-modellen en later. Als je Samsung Smart TV compatibel is, kun je Disney+ voor Samsung als volgt downloaden.

 1. Gebruik op de afstandsbediening van uw Samsung TV de knoppen om te navigeren naar en selecteer de Apps keuze.

 2. In Apps je kunt rond scrollen totdat je vindt Disney+ of u kunt de afstandsbediening gebruiken om naar de zoekfunctie in de rechterbovenhoek te navigeren en te zoeken naar: Disney Plus.

 3. Selecteer de Disney+ app en selecteer vervolgens Installeren.

 4. Nadat de Disney Plus-app is gedownload en geïnstalleerd, kunt u de afstandsbediening gebruiken om de app te selecteren om deze te starten en u aan te melden met uw Disney Plus-accountgegevens.

Disney Plus toevoegen op een LG Smart TV

Disney Plus is beschikbaar op LG smart-tv’s die in 2016 of later zijn geproduceerd. Die tv’s moeten webOS 3.0 of hoger hebben. De app is beschikbaar in de LF Content Store.

 1. Open vanaf het startscherm op uw LG Smart TV de LG Content Store.

 2. Je kunt rond scrollen totdat je vindt Disney+ of u kunt de afstandsbediening gebruiken om naar de zoekfunctie bovenaan het scherm te navigeren en te zoeken naar: Disney Plus.

 3. Als je het hebt gevonden, navigeer je naar de app en klik je met de afstandsbediening op Installeren.

 4. Nadat de Disney Plus-app is gedownload en geïnstalleerd, kunt u de afstandsbediening gebruiken om de app te selecteren om deze te starten en u aan te melden met uw Disney Plus-accountgegevens.

Hoe Disney Plus op Vizio SmartCast TV te krijgen

Disney Plus is beschikbaar op Vizio SmartCast-tv’s die in 2016 of later zijn geproduceerd. Je kunt de Disney+ app gebruiken om je Disney-favoriet te bekijken, of je kunt casten naar je Vizio TV vanaf een mobiel apparaat met Google Cast of AirPlay 2. Vizio’s Smartcast-reeks tv’s is geschikt voor 4K en UHD, zodat je alle beschikbare hoge of shows en films van ultrahoge kwaliteit. Zo voegt u de Disney Plus-app toe aan uw SmartCast TV:

 1. Ga op uw VIzio SmartCast TV naar de Thuis scherm

 2. Alle beschikbare apps worden vermeld op het Vizio-startscherm. Scroll naar Disney+ en selecteer de app met behulp van de afstandsbediening. Het wordt op uw tv geïnstalleerd.

 3. Eenmaal geïnstalleerd, selecteer Disney+ en gebruik je Disney Plus-accountgegevens om in te loggen en te beginnen met streamen.

Wat als mijn Smart TV de Disney+-app niet ondersteunt?

Als uw smart-tv een ouder model is dat de Disney+-app niet ondersteunt, kunt u mogelijk nog steeds Disney Plus streamen. Uw beste opties voor het streamen van Disney-inhoud zijn externe streaming-apparaten en casten.

 • Streaming-apparaten: De meeste streaming-apparaten zoals de Roku of Chromecast hebben toegang tot Disney+. U moet de app toevoegen aan het streamingapparaat (u kunt bijvoorbeeld Disney+ kijken op AppleTV) en deze vervolgens bekijken via het streamingapparaat.
 • Casten of spiegelen: Casten (of spiegelen) is het draadloos verzenden van streaming video van je smartphone, tablet of computer naar je televisie. Als je een iOS-gebruiker bent, kun je AirPlay gebruiken om je scherm naar sommige televisies te spiegelen. Als u een Android-gebruiker bent, kunt u mogelijk casten naar een tv via een app (zoals de app die Samsung aanbiedt), of u moet mogelijk vanaf uw apparaat naar een Chromecast-apparaat casten.