Skip to content

Dit zijn de digitale tools die campagnes gebruiken tijdens COVID

11 de juli de 2021
GettyImages 1265671866 49fab04acbe0468c95fe35990cb08f35

Belangrijkste leerpunten

  • Politieke organisatoren gebruiken apps om potentiële kiezers te bereiken in een verkiezingsjaar dat wordt gekenmerkt door een wereldwijde pandemie.
  • Het delen van berichten met vrienden en familie is een grote focus.
  • Gegevensprivacy staat nog steeds centraal bij het ontwerpen van politieke apps.

Terwijl de Coronavirus-pandemie voortduurt tijdens een verkiezingsjaar, speelt technologie een steeds grotere rol bij het verbinden van organisatoren met kiezers in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Aanhoudende voorzorgsmaatregelen voor sociale afstand hebben Amerikanen er niet alleen toe aangezet om in recordaantallen afwezige stembiljetten aan te vragen, maar hebben ook invloed gehad op politieke organisatiestrategieën. Terwijl Trump-campagnevoerders dit jaar nog steeds aan de deur kloppen, nemen de Democraten die organisatie online en telefonisch over. Politiek gemeld in augustus. Beide partijen gebruiken apps en websites om supporters aan te moedigen om voor de verkiezingen contact op te nemen met anderen.

Online organiseren

Met online organisatietools kunnen de uitkomsten van politieke gesprekken met familie of vrienden waardevolle gegevens worden. Progressieve organisatoren wenden zich dit jaar grotendeels tot online platforms in plaats van aan de deur te kloppen, zoals de Team-app van The Tuesday Company. De app stelt een persoon in staat om zich aan te sluiten bij een doel, verbindt ze met organisatoren en identificeert met welke mensen in hun sociale netwerken contact moeten worden opgenomen met berichten over de campagne.

Team is oorspronkelijk ontwikkeld vóór de pandemie, maar heeft zijn use-case sindsdien alleen maar sterker zien worden. De app richt zich grotendeels op een strategie die relationeel organiseren wordt genoemd, waarbij berichten worden gestuurd naar vrienden en familie over goede doelen of kandidaten die je na aan het hart liggen. Campagnevrijwilligers kunnen de app gebruiken om directe berichten en e-mails naar hun contacten te sturen en vervolgens met de organisatoren te informeren hoe de gesprekken zijn verlopen. Het Democratic Congressional Campaign Committee, vakbonden en non-profitorganisaties behoren tot de organisaties die het platform hebben gebruikt. “We hebben Team niet gebouwd voor een crisis, maar het is de enige manier om het soort organisatie te doen dat in een jaar als dit moet gebeuren”, vertelde dinsdag medeoprichter en Chief Strategy Officer Shola Farber. reddingsdraad in een telefonisch interview. Vrijwilligers in elke staat gebruiken het platform, zegt ze.

Werknemers van het plaatselijke stembureau helpen kiezers. Ze dragen allemaal beschermende gezichtsmaskers.

The Tuesday Company verwierf in 2019 ook een app genaamd VoteWithMe, waarmee smartphonegebruikers snel toegang hebben tot de openbare kiezersgeschiedenis van hun contacten en ze herinneringen kunnen sturen om te stemmen. Hoewel beperkter dan Team, kan VoteWithMe een handig hulpmiddel zijn voor outreach tijdens de presidentsverkiezingen voor diegenen die niet per se mee willen doen aan een volledige campagne. Echter, Glamour onlangs gemeld dat de app in bepaalde gevallen onvolledige of onjuiste gegevens kan tonen.

Kandidaat-apps

Amerikanen hebben ook de mogelijkheid om zich aan te melden voor de officiële apps van de presidentskandidaten, die beide gebruikers aanmoedigen om op verschillende manieren contact te maken met mensen die ze kennen. Een belangrijk kenmerk van Joe Biden’s Vote Joe-app is de mogelijkheid om vrienden en familie berichten te sturen met campagne-informatie door contacten te synchroniseren, naast andere activiteiten zoals het vinden van vrijwilligersmogelijkheden en het delen van sociale media-inhoud. De app van Donald Trump maakt van het contact met vrienden daarentegen een spel. Gebruikers die activiteiten voltooien, zoals het delen van de app, kunnen punten krijgen om in te wisselen voor merchandise, en deze ook gebruiken om video’s te bekijken en op de hoogte te blijven van campagnenieuws.

Hoewel de apps van beide kandidaten zorgen over gegevensprivacy hebben geuit, verzamelt de Trump-app “enorme hoeveelheden kiezersgegevens”, aldus een recent onderzoek. New Yorker artikel. In een studie gepubliceerd door MIT Technology Review, ontdekten propaganda-onderzoekers Jacob Gursky en Samuel Woolley van de Universiteit van Texas in Austin dat de app van Trump “een veel langere lijst met toegangsverzoeken” heeft voor bepaalde soorten gegevens dan die van Biden. Onlangs bleek de app van Biden een bug te bevatten die, zoals: TechCrunch verklaarde: “iedereen in staat stelde gevoelige kiezersinformatie op te zoeken over miljoenen Amerikanen.” De campagne heeft gezegd dat het het probleem heeft opgelost, wat werd opgemerkt door de blog van The App Analyst.

Getekend, verzegeld, geleverd

Natuurlijk is niet al het organiseren digitaal. Non-profit Vote Forward gebruikt technologie om dit jaar een verheven, minder technisch doel te bereiken: vrijwilligers overtuigen om 10 miljoen brieven te sturen waarin Amerikanen worden aangemoedigd om te stemmen vóór de presidentsverkiezingen. Het project, gecreëerd door Scott Forman, combineert het low-tech tijdverdrijf van het schrijven van brieven met datawetenschap.

Vrijwilligers melden zich aan voor het project met hun e-mail- of socialemedia-accounts en beslissen vervolgens naar welke staat ze brieven willen sturen. Ze kunnen ervoor kiezen om vijf of twintig onwaarschijnlijke kiezers te ‘adopteren’, die een brief ontvangen waarin ze worden aangespoord om te gaan stemmen. De brief is gebaseerd op een sjabloon met standaardtaal, maar de afzender personaliseert deze met een kort bericht over waarom ze stemmen. Het project ontmoedigt afzenders om een ​​bepaalde kandidaat in hun brieven te vermelden om de berichten effectiever te maken, en maakt grotendeels gebruik van openbaar beschikbare kiezersgegevens om de ontvangers te kiezen.

Vote Forward's prompt om brieven naar kiezers te sturen

Het meeste werk van Vote Forward is onpartijdig, vertelde Forman For reddingsdraad tijdens een Zoom-meeting. “Het doel is om de opkomst onder leden van historisch ondervertegenwoordigde delen van het electoraat te vergroten – mensen van kleur, jongeren en mensen die het slachtoffer zijn geworden van verschillende soorten kiezersonderdrukking – dat is de kern van ons werk.” De strategie van het project is gebaseerd op gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken die zijn uitgevoerd in Alabama, Ohio en Pennsylvania tussen 2017 en 2019. “We kunnen de opkomst bij de kiezers met één tot meerdere procentpunten verhogen in vergelijking met een gerandomiseerde controlegroep door ze gewoon een briefje te sturen in de post”, zei Forman. Uit het onderzoek blijkt dat de brieven het meest effectief zijn als ze zo dicht mogelijk bij de verkiezingsdatum worden verzonden; afzenders zullen binnenkort op de hoogte worden gebracht over wanneer ze de hunne in de e-mail moeten sturen.