Skip to content

Draadloze internettoegang krijgen in een hotel

10 de juli de 2021
how to get wireless internet access in a hotel 2378227 91ab3745631a443bab0e456d658f4278

Wat te weten

 • Verkrijg de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk van het hotel wanneer u incheckt.
 • Open de wifi-instellingen op je apparaat. Selecteer het netwerk van het hotel en kies Aansluiten. Voer het wachtwoord in.
 • Open een browser en voer de gevraagde informatie in om de verbinding te voltooien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in een hotel draadloos internet kunt krijgen op elke computer en elk mobiel apparaat dat verbinding kan maken met een draadloos netwerk.

Verbinding maken met de wifi van een hotel

Krijg toegang tot het internet van uw hotel op dezelfde manier waarop u verbinding maakt met een wifi-netwerk:

 1. Verkrijg de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk van het hotel als deze niet aan u zijn verstrekt bij het inchecken of niet op uw sleutelkaarthoesje zijn geschreven.

 2. Zorg ervoor dat uw draadloze adapter is ingeschakeld. Als je geen ingebouwd draadloos apparaat op je laptop hebt, koop dan een draadloze USB-adapter.

 3. Open uw Wi-Fi-instellingen om de beschikbare draadloze netwerken te bekijken.

 4. Selecteer het netwerk van uw hotel en selecteer vervolgens Aansluiten. Op sommige apparaten maakt u automatisch verbinding met wifi wanneer u een netwerk selecteert. Als deze stap meer dan een minuut duurt, moet u mogelijk het verbindingsproces opnieuw starten.

  Een screenshot van het Wi-Fi-netwerk in Windows 10 met de Connect-knop gemarkeerd

 5. Voer het vereiste wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

 6. Open uw webbrowser als deze niet automatisch wordt geopend. Mogelijk moet u uw creditcardgegevens opgeven als wifi niet gratis is, een autorisatiecode invoeren of de algemene voorwaarden voor het gebruik van de service accepteren. In veel gevallen is je kamernummer, achternaam of een combinatie van beide het wachtwoord voor gratis wifi.

  Het DoubleTree hotel internetportaal voor gasten

Nadat u uw autorisatiegegevens heeft ingediend, krijgt u volledige gasttoegang tot het wifi-netwerk van het hotel. U ziet waarschijnlijk een bevestigingsscherm dat aangeeft hoeveel tijd u hebt om internet te gebruiken. Houd eventuele tijdsbeperkingen in de gaten, zodat u uw werk het meest productief kunt plannen en optimaal kunt profiteren van de Wi-Fi-service.

Deel het wifi-signaal van het hotel met andere apparaten

Als de draadloze service van uw hotel niet gratis is, heeft u mogelijk maar met één apparaat toegang tot internet. Een draadloze reisrouter, zoals de ZuniConnect Travel IV, breidt het wifi-signaal uit naar meerdere apparaten.

Persoon die wifi gebruikt op een laptop in een hotel

Beveilig uw gegevens via wifi van het hotel

De meeste draadloze hotelnetwerken zijn beveiligd met een wachtwoord en versleuteld met sterke WPA2. Als het netwerk van uw hotel niet is beveiligd, moet u rekening houden met de beveiligingsrisico’s van het gebruik van een onbeveiligd netwerk. Stel een firewall in en installeer de nieuwste updates voor uw besturingssysteem en antivirus. Overweeg om je voor extra veiligheid te abonneren op een VPN-service.