Skip to content

Draag alles wat je nodig hebt op een kleine USB-stick

5 de augustus de 2021
usb 2 0 computer memory flash drive on keyboard 170876268 572d21c13df78c038e6fae16

USB-flashstations zijn goedkope, veelgebruikte opslagapparaten. Misschien vindt u ze zelfs gratis weggegeven als promotieartikelen. Hoewel USB-flashstations overal goedkoop zijn, moet u niet over het hoofd zien hoe nuttig deze apparaten zijn voor het opslaan van uw essentiële bestanden en meer.

Gebruik een USB-flashdrive om essentiële bestanden altijd beschikbaar te houden

USB-flashstations bevatten meerdere gigabytes aan gegevens. Dit is voldoende om ervoor te zorgen dat u altijd uw nieuwste projectbestanden, Outlook-bestanden, foto’s van uw huis en apparatuur voor verzekeringsdoeleinden, medische dossiers, contactlijsten en andere essentiële informatie in uw zak of aan uw sleutelhanger hebt. Als u soms in verschillende kantoren werkt of veel reist, zijn USB-flashstations geweldige hulpmiddelen om overal toegang te krijgen tot uw werkbestanden. De meeste mensen zijn gestopt met het gebruik van USB-drives voor gegevensopslag en kiezen in plaats daarvan voor cloudservices zoals Microsoft OneDrive of Google Drive. Toch vormen deze apparaten een handige back-up voor situaties zoals openbare presentaties waar je geen toegang hebt tot je clouddrive vanaf de computer van iemand anders. Voordat u gevoelige informatie op een USB-flashstation opslaat, moet u deze coderen, zodat de gegevens erop worden beschermd als deze ooit verloren gaan.

Gebruik een USB-flashdrive om uw favoriete applicaties en instellingen bij u te dragen

Firefox-startpagina

De meeste populaire programma’s bieden draagbare versies die kunnen worden geïnstalleerd en volledig kunnen worden uitgevoerd vanaf USB-flashstations of andere draagbare hardware zonder de harde schijf van de computer te veranderen. Een ander voordeel van het gebruik van draagbare apps op USB-sticks is dat er geen persoonlijke gegevens achterblijven wanneer u de USB-drive verwijdert. Er is een draagbare versie van Firefox, OpenOffice portable en vele andere. Niet al deze apps worden officieel ondersteund. Als uw USB-flashstation een U3-smartdrive is, kunt u kiezen uit duizenden U3-smart-applicaties om te installeren en uit te voeren vanaf de U3 Launchpad. Veel U3-schijven worden geleverd met draagbare apps zoals Firefox, RoboForm2Go, Evernote en McAfee Antivirus. Veel SanDisk-schijven zijn geschikt voor U3 omdat SanDisk de rechten op het U3-platform bezit. De gratis, open-source PortableApps-suite bevat een geïntegreerd menu en back-uphulpprogramma, evenals een Firefox-browser, Thunderbird-e-mailclient, Sunbird-agenda/taak, Pidgin instant messaging, Sumatra PDF-lezer, KeePass-wachtwoordbeheerder, OpenOffice, CoolPlayer+ audiospeler en enkele spellen. Download draagbare apps rechtstreeks van de websites van de softwareleveranciers of van mappen zoals USB Pen Drive-apps.

Gebruik een USB-flashdrive om computerproblemen op te lossen en te repareren

De AVG Rescue-cd.

Hulpprogramma’s voor het oplossen van computerproblemen en het uitvoeren van diagnostiek worden rechtstreeks vanaf een USB-flashstation uitgevoerd. Deze hulpprogramma’s bieden ook een hulpmiddel om opstartfouten op te lossen. AVG levert bijvoorbeeld een voor USB geoptimaliseerde antivirustoepassing die een virusscan uitvoert op een pc met problemen vanaf het USB-station. Uw reparatieset voor USB-flashstations moet hulpprogramma’s bevatten zoals deze:

  • CCleaner: Windows-optimalisatie- en privacytool.
  • AppCrashView: geef details weer van gecrashte applicaties, zodat u ze kunt oplossen.
  • AVG Rescue CD voor USB-sticks: draagbare antivirus, antispyware en systeemherstel.
  • WirelessNetView: Bewaak en detecteer draadloze netwerken om u heen.

Gebruik een USB-flashdrive om Windows sneller te laten werken met ReadyBoost

Het Windows 10-bureaublad

In Windows kunt u de systeemprestaties verbeteren door het USB-station of een SD-kaart als extra geheugencache te gebruiken. Wanneer u een compatibel verwijderbaar opslagapparaat op uw computer aansluit, wordt ​Windows ReadyBoost automatisch gestart en wordt u gevraagd of u het apparaat wilt gebruiken om de prestaties te versnellen. Als u van gedachten verandert, kunt u Windows ReadyBoost voor de flashdrive uitschakelen. De hoeveelheid ruimte die Microsoft aanbeveelt voor ReadyBoost is één tot drie keer de hoeveelheid geheugen op de computer. Dus als je 1 GB RAM op je computer hebt, gebruik dan 1 GB tot 3 GB op de flashdrive voor ReadyBoost. Niet alle USB-flashstations zijn compatibel met ReadyBoost. Het moet minimaal 256 MB zijn. Een die slechte schrijf- en willekeurige leesprestaties biedt, kan de compatibiliteitstest niet doorstaan. Als u een compatibel apparaat hebt, kan ReadyBoost een aanzienlijk verschil maken in hoe snel Windows start en toepassingen laadt.

Gebruik een USB-flashdrive om een ​​apart besturingssysteem uit te voeren

Het Ubuntu Linux-bureaublad

U kunt een apart besturingssysteem uitvoeren vanaf een USB-flashstation, zodat u de harde schijf van uw computer niet hoeft aan te passen. Als je bijvoorbeeld nieuwsgierig bent naar Linux, koop dan een USB-flashdrive met Damn Small Linux ingebed in de USB-pen of installeer je favoriete Linux-besturingssysteem vanaf de USB-drive met Pen Drive Linux.