Skip to content

Drie maanden met de AirPods Max

21 de juni de 2021
apple airpods max pairing 12082020 big.jpg.large 862e0a8f3c384f8bb25a3716f041b707

Belangrijkste leerpunten

  • Ik kocht de dure AirPods Max drie maanden geleden en ben er nog steeds dol op.
  • De geluidskwaliteit van de Max verslaat het topaanbod van Bose en Sony.
  • Toen ik eenmaal gewend was aan het extra gewicht van de Max, waren ze verrassend comfortabel.

Na drie maanden met Apple’s AirPods Max te hebben doorgebracht, ben ik ervan overtuigd dat deze fantastische hoofdtelefoons tot de beste op de markt behoren, als je het hoge prijskaartje kunt betalen. Zoals veel redelijke mensen, was ik terughoudend om $ 549 uit te geven voor een koptelefoon. Ik gebruikte al enkele jaren een Anker Q20 Bluetooth-hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking. De geluidskwaliteit was redelijk, de ruisonderdrukking enigszins effectief, en ze kosten minder dan $ 40 te koop bij Amazon. Ik realiseerde me dat ik vorig jaar mijn koptelefoonspel moest opvoeren nadat ik maanden in quarantaine met mijn gezin had doorgebracht. Koptelefoons waren niet langer een luxe om van muziek of een film te genieten. In plaats daarvan waren ze het enige dat me ervan weerhield het te verliezen terwijl ik probeerde te werken met veel mensen en lawaai om me heen. “De AirPods Max kan je in bijna elke situatie met één druk op de knop van geluid naar stil brengen.”

Concurrenten stellen teleur

Ik heb een aantal van de allerbeste koptelefoons uitgeprobeerd, waaronder Sony’s WH-1000WXM4 en de Bose 700. Dit waren uitstekende koptelefoons met geweldig geluid, maar ik heb ze allebei teruggestuurd omdat ze niet veel verbetering boden ten opzichte van de Anker Q20 en veel meer kosten. Toen bracht Apple de Max uit, en in eerste instantie dacht ik deze te missen vanwege de hoge prijs. Maar na het lezen van enkele lovende recensies, besloot ik de sprong te wagen. Ik ben blij dat ik het geld heb uitgegeven, want de AirPods Max is een geheel nieuwe sonische kamer van mijn leven geworden en een middel om te ontsnappen aan het soms deprimerende en vaak afleidende nieuws van het afgelopen jaar. Ze hebben zichzelf ook terugverdiend in termen van verhoogde productiviteit.

Zoals gebruikelijk bij Apple-producten, is het niet een enkele technische functie die opvalt, maar eerder het hele gepolijste pakket dat de Max geweldig maakt. Neem bijvoorbeeld actieve ruisonderdrukking. Ik heb in de loop der jaren meer dan een dozijn soorten ruisonderdrukkende hoofdtelefoons geprobeerd, en de Max was veruit de beste. De AirPods Max kan je in bijna elke situatie met één druk op de knop van geluid naar stil brengen. Maar het noise-cancelling systeem op de Apple koptelefoon is maar net iets beter dan die van Bose of Sony. Met een knop en een klikbare stuurpen zijn de bedieningselementen van de Max intuïtief en werken ze beter dan elke koptelefoon die ik heb getest.

Geluidskwaliteit van wereldklasse

De geluidskwaliteit van de Max is fantastisch en een van de beste koptelefoons die ik ooit heb geprobeerd. De AirPods Max levert helder, gedetailleerd geluid met een breed geluidsbeeld. Maar nogmaals, de geluidskwaliteit is slechts een beetje superieur aan die van de Bose 700, die soms te koop is voor bijna de helft van de prijs van het Apple-product. Het uitstekende geluid op de Max heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend. Ik hoor nu akkoorden die ik nooit heb opgemerkt bij bekende nummers. Tijdens het kijken van films is het geluid zoveel beter dat ik stukjes dialoog kan onderscheiden die me eerder zijn ontsnapt.

Close-up van de AirPods Pro Max

Uitstekende geluidskwaliteit betekent niet veel als een koptelefoon niet comfortabel is. De Max was even wennen op het gebied van comfort. Ze zijn gemaakt van aluminium en veel zwaarder dan modellen van Sony, Anker of Bose. Na 90 dagen ben ik gewend geraakt aan het gewicht en vind ik de Max nu buitengewoon comfortabel. Het gewicht en de zachte oorkussens geven je hoofd een soort virtuele massage terwijl je ze draagt. Verrassend genoeg is mijn enige klacht met de AirPods Max connectiviteit. Aangezien ik bijna uitsluitend Apple-producten gebruik, ging ik ervan uit dat de verbindingservaring perfect zou zijn. Ik merk dat ik de Bluetooth-instelling voor mijn laptop, iPad en iPhone meerdere keren per dag moet in- en uitschakelen om de AirPods Max verbinding te laten maken. Dat is nogal wat voor deze prijs. Ondanks haperingen in de verbinding, heb ik er geen spijt van dat ik het geld aan de Max heb uitgegeven. Ik gebruik ze dagelijks en de stilte die wordt geboden door de geweldige ruisonderdrukking is een enorme boost voor mijn productiviteit en gemoedsrust.