Skip to content

Dual Sight gebruiken op Nokia 8

28 de juli de 2021
dual sight nokia 8 5aa84001a18d9e0038b9c5ba

Moderne Nokia-smartphones zoals de Nokia 8 hebben een handige functie genaamd Dual Sight. Hiermee kun je de camera aan de voor- en achterkant van het apparaat gebruiken om een ​​foto op een gesplitst scherm te maken van twee onderwerpen. Of, zoals Nokia het noemt, een bothie. Dit is wat u moet weten over de functie en hoe u deze kunt gebruiken.

Wat is de Nokia Dual Sight-modus?

Sommigen zeggen dat Dual Sight een gimmick is. Anderen zeggen dat het een opwindende toevoeging is aan een al goede vlaggenschiptelefoon. De Nokia 8 is voorzien van twee 13MP + 13MP primaire camera’s van Zeiss, naast een 13MP selfiecamera. Met Dual Sight kun je alle drie de camera’s tegelijkertijd gebruiken om gesplitste schermafbeeldingen en video’s vast te leggen met jou en je onderwerp tegelijkertijd in het frame.

Nokia is niet het eerste smartphonebedrijf dat dit doet. Toch zijn ze de eersten die de Dual Sight-modus combineren met een volledig functionerend livestreamingsysteem dat verbinding maakt met Facebook Live en YouTube. Het idee om live video-ondersteuning te integreren in een smartphone-camera-app is een groot probleem voor liefhebbers van sociale media, zelfs als de term bothie nooit aanslaat.

Wanneer moet u de Dual Sight-modus gebruiken?

Dual Sight heeft voordelen. Het maakt het gemakkelijker om nichereactievideo’s vast te leggen naast live-uitzendingen van sportwedstrijden en concerten. Bovendien is het een leuke functie om te hebben als je een foto wilt samen met een verre geliefde, of om de eerste stapjes van je baby naast je reactie vast te leggen in een enkele clip.

Dual sight-modus gebruiken op de Nokia 8

Dubbel zicht gebruiken

Hier leest u hoe u een bothie opneemt op de Nokia 8:

  1. Open de Camera app op je Nokia 8.

  2. Houd de telefoon in staande stand om bovenaan een menu weer te geven. Tik op het pictogram dat op een persoon lijkt.

  3. U krijgt drie opties te zien: Single, Dual en PIP. Kraan dubbel.

  4. Je zou het uitzicht van beide camera’s moeten zien. Kadreer en focus de foto en tik vervolgens op de Luik knop om het vast te leggen.

  5. Als u video wilt opnemen, tikt u op de video- icoon. Tik vervolgens op Dossier om video vast te leggen of tik op Live als je wilt livestreamen.

  6. Als u ervoor kiest om live te streamen, selecteert u een van beide Facebook Live of YouTube. Volg indien nodig de instructies om uw account te koppelen.

  7. Ga terug naar het camerabeeld. Controleer of je in de videomodus bent en tik op Dossier. Je kunt de livestream eventueel een naam geven of deze overslaan en op . tikken OK.

  8. Om de Dual Sight-modus af te sluiten, tikt u op Enkel in het vervolgkeuzemenu of sluit de Camera-app.