Skip to content

E-mail verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail

2 de juli de 2021
187142491 56a288405f9b58b7d0cbd6bc

Je bent niet beperkt tot je Gmail-adres wanneer je berichten verzendt vanuit Gmail. Stel virtuele accounts in voor al uw adressen en gebruik ze om de Van-header in te vullen. De informatie in dit artikel is van toepassing op Gmail in een browser. Het gedrag in een mobiele app of desktop-e-mailclient zal verschillen.

E-mail verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail

Een e-mailadres instellen voor gebruik met Gmail:

 1. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in Gmail.

 2. Kiezen Alle instellingen bekijken.

  Gmail-instellingen met Alle instellingen weergeven gemarkeerd

 3. Ga naar de Accounts en importeren tabblad.

  Gmail-instellingen met het tabblad Accounts en Importeren gemarkeerd

 4. In de E-mail verzenden als sectie, selecteer Voeg nog een e-mailadres toe.

  Gmail-accountinstellingen met "Nog een e-mailadres toevoegen" gemarkeerd

 5. In de Nog een e-mailadres toevoegen waarvan u de eigenaar bent scherm, typ uw weergavenaam en e-mailadres, selecteer de Behandelen als een alias selectievakje en selecteer vervolgens Volgende stap.

  Voeg e-mailadresscherm toe in Gmail met aangevinkt vakje en "volgende stap" gemarkeerd

 6. De wizard voor het toevoegen van adressen beoordeelt uw invoer. Als het de serverinstellingen van uw adres kan bepalen, vraagt ​​de wizard u om een ​​verificatiebericht te verzenden. Als het de instellingen niet kan identificeren op basis van uw e-mailadres, voert u handmatig uw SMTP-instellingen in, inclusief de server en poort, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Selecteer vervolgens Account toevoegen.

  Gmail-accountwizard met "Account toevoegen" gemarkeerd

 7. Controleer op een nieuwe e-mail in uw e-mailclient en volg de verificatielink en prompts. Wanneer u nu berichten verzendt vanuit Gmail, selecteert u de Van vervolgkeuzepijl en kies het account van waaruit u het bericht wilt verzenden.

Aangepaste Gmail-van-adressen, ‘namens’ tags en afzenderbeleid

Wanneer u e-mail verzendt vanaf een adres dat verschilt van uw hoofdadres @gmail.com via Gmail-servers (in plaats van een externe SMTP-server die is ingesteld voor het adres), voegt Gmail uw Gmail-adres toe aan de afzenderkop van de e-mail. Deze procedure voldoet aan afzenderauthenticatieschema’s zoals SPF. Hoewel het adres in de Van-regel Gmail mogelijk niet als geldige herkomst specificeert, zorgt de Gmail Sender-header ervoor dat het bericht geen rode waarschuwingen genereert voor spam- en fraudedetectiesystemen. Sommige ontvangers (degenen die bijvoorbeeld Outlook gebruiken) kunnen uw bericht zien komen van “…@gmail.com; namens…” wanneer u berichten verzendt vanaf uw andere e-mailadres.