Skip to content

E-mailadressen blokkeren in macOS Mail

15 de september de 2021
alert businessman with sword and shield outdoors 463029529 5a22e418482c520037a6a079

Wat te weten

 • Selecteer Mail > Voorkeuren > Reglement > Regel toevoegen.
 • Maak ten minste één voorwaarde, voer het e-mailadres in en kies Verwijder bericht onder Presteren.
 • Selecteer OK > Van toepassing zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u e-mail van een specifieke afzender in Apple Mail voor macOS kunt blokkeren en automatisch kunt verwijderen met een filter. De informatie in dit artikel is van toepassing op de volgende besturingssystemen: macOS BigSur (11), macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13) en macOS Sierra (10.12).

Maak een regel om e-mail van een afzender te blokkeren

U kunt als volgt een regel maken om berichten van een specifieke afzender te blokkeren:

 1. Ga naar Mail > Voorkeuren vanuit de Mail-menubalk.

  Als je een bericht hebt van de afzender die je wilt blokkeren, open dan eerst de e-mail en selecteer vervolgens Mail > Voorkeuren om te voorkomen dat u het adres typt wanneer u de regel formuleert.

 2. Klik op de Reglement tabblad in de Voorkeuren scherm en selecteer Regel toevoegen.

  Het tabblad Regels voor e-mailvoorkeuren met Regel toevoegen gemarkeerd

 3. Kies in het regelformulier een van de volgende voorwaarden: als slechts aan één van de criteria moet worden voldaan om de regel te activeren; dit is de standaardinstelling. Als aan alle door u opgegeven voorwaarden moet worden voldaan, kiest u: alle in plaats daarvan. De criteriavelden zijn: Van en bevat.

  De standaarditems op het scherm Regels voor Mail

 4. Typ de volledig e-mailadres die u wilt blokkeren in het veld ernaast bevat. Als je dit proces hebt gestart door een e-mail te openen vanaf het e-mailadres dat je wilt blokkeren, hoef je het e-mailadres niet in te voeren. Het zal worden ingevuld.

  Bevat veld voor nieuwe regel in Mac Mail

  Om een ​​heel domein te blokkeren en niet een enkel e-mailadres van dat domein, voert u alleen het domein in het veld naast: bevat. U kunt bijvoorbeeld alles blokkeren @voorbeeld.com e-mailadressen door in te voeren voorbeeld.com in het veld.

 5. Selecteer Verwijder bericht onder Voer de volgende acties uit:.

  Actieselecties voor de regel

 6. Voer een beschrijving in voor de nieuwe regel in het veld naast Beschrijving. Gebruik zoiets als Geblokkeerde gebruikers om u te helpen de regel in de lijst met filters te identificeren.

  Invoerveld voor Regelbeschrijving in Mail-voorkeuren

 7. Kiezen Oke en sluit de Reglement voorkeuren venster. Selecteer desgevraagd of u: Van toepassing zijn of Niet toepassen de regel die u zojuist hebt gemaakt.

  Scherm Regels in macOS Mail-voorkeuren met OK geselecteerd

Met Mac Mail kun je afzenders ook onder andere voorwaarden blokkeren, zoals berichten waarin de onderwerpregel specifieke tekst bevat. Deze aanpak is handig als u vaak e-mails ontvangt van verschillende afzenders met dezelfde tekst in de onderwerpregel en u ze allemaal wilt blokkeren.