Skip to content

E-mailantwoorden ontvangen op een ander adres dan waar u vandaan verzendt

11 de september de 2021
GettyImages 598255918 57cdeb1e3df78c71b685fe8b

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Alle instellingen bekijken > Accounts en importeren, dan, in de E-mail verzenden als sectie, selecteer Bewerk informatie naast het e-mailadres.
 • Selecteer Geef een ander “reply-to”-adres op, voer een adres in en selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan.
 • Selecteer het e-mailadres naast de Van veld bovenaan een bericht om te kiezen uit de lijst met “mail verzenden als”-accounts.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het antwoordadres in Gmail kunt wijzigen, zodat antwoorden op je berichten naar een ander e-mailadres worden gestuurd.

Een antwoord-e-mailadres instellen

De instellingen voor beantwoorden in Gmail wijzigen:

 1. Selecteer de Instellingen versnellingen selecteer vervolgens Alle instellingen bekijken uit het vervolgkeuzemenu.

 2. Ga naar de Accounts en importeren tabblad.

  Het tabblad Accounts en Import

 3. In de E-mail verzenden als sectie, selecteer Bewerk informatie naast het e-mailadres waarvoor u een antwoordadres wilt instellen.

  E mailantwoorden ontvangen op een ander adres dan waar u vandaan info bewerken” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-17″ >

 4. Selecteer Geef een ander “reply-to”-adres op.

  Geef een ander "reply-to"-adres op

 5. In de Antwoordadres tekstvak, voert u het adres in waarop u antwoorden wilt ontvangen.

  Veld voor antwoordadres

 6. Kiezen Wijzigingen opslaan.

  Wijzigingen opslaan

 7. Herhaal dit proces voor elk van de e-mailadressen die u gebruikt.

 8. Als u het antwoordadres niet langer wilt gebruiken, herhaalt u deze stappen, wist u het e-mailadres en selecteert u Wijzigingen opslaan.

Waarom het antwoordadres in Gmail wijzigen?

Een reden om het antwoordadres in Gmail te wijzigen, is wanneer er meerdere “e-mail verzenden als”-adressen aan uw account zijn gekoppeld en u niet wilt dat antwoorden naar die accounts worden verzonden. Stel je bijvoorbeeld voor dat [email protected] je primaire adres is en dat je ook graag e-mail verzendt als [email protected], wat je andere Gmail-account is. Ook al verstuur je berichten als [email protected], je controleert dat e-mailaccount niet vaak, dus je wilt niet dat antwoorden naar dat e-mailaccount worden gestuurd. In plaats van e-mail van [email protected] door te sturen naar [email protected], wijzigt u het antwoordadres. Op die manier zullen ontvangers, wanneer u berichten verzendt vanaf [email protected], reageren zoals ze normaal doen, maar hun e-mail gaat naar [email protected] in plaats van naar [email protected].

Schakelen tussen antwoordadressen in Gmail

Wanneer je een e-mail verzendt vanaf een ander account dat je hebt ingesteld in Gmail, selecteer je het e-mailadres naast de Van veld bovenaan het bericht. Kies daar uit de lijst met “mail verzenden als”-accounts. De ontvanger ziet zoiets als dit in de Van-regel van een e-mail die u verzendt met een ander antwoordadres:

[email protected] namens (uw naam)

In dit voorbeeld is de e-mail verzonden vanaf het [email protected], maar is het antwoordadres ingesteld op [email protected]. Als u deze e-mail beantwoordt, wordt het bericht verzonden naar [email protected].