Skip to content

E-mailheaders weergeven in Windows Mail en Outlook

18 de augustus de 2021
GettyImages 484188893new 5a3aec66eb4d52003770e67b

Als u een e-mailfout moet traceren of e-mailspam moet analyseren en rapporteren, moet u de verborgen details in de koptekst inspecteren. Standaard tonen Windows Mail en Outlook alleen de belangrijkste kopgegevens. Toegang tot de koptekstinformatie is eenvoudig met Outlook.

Kopteksten in Windows Mail

In eerdere versies van Windows Mail-clients, zoals Windows Live Mail, waren functies zoals headerdetails beschikbaar, maar Microsoft heeft Windows Mail gepositioneerd als een gratis, ultralichtgewicht e-mailclient met alleen de basis. Als u toegang wilt tot meer geavanceerde koptekstinformatie voor uw e-mails, terwijl er enkele softwareoplossingen van derden zijn voor Windows Mail, is het gebruik van een e-mailclient zoals Outlook eenvoudiger en eenvoudiger.

Hoe de e-mailkop in Outlook te tonen

Zoek Microsoft Outlook-headerinformatie uit de berichten Eigenschappen raam. Om het te vinden, open het bericht in een apart venster, ga naar de Bestand tabblad en selecteer Infoen selecteer vervolgens Eigenschappen.

Een andere e-mailservice gebruiken?

Bij de meeste e-mailproviders en clients kunt u de kop van een bericht bekijken. U kunt dit doen in de e-mailprogramma’s van Microsoft en ook via Gmail, macOS Mail, Mozilla Thunderbird en Yahoo Mail.