Skip to content

E-mailthreads beheren en beheren

5 de augustus de 2021
GettyImages 746033169 5a8f49976edd6500363a6b97

Wat te weten

 • iOS: Ga naar Instellingen > Mail. Onder Inrijgen, verander de instellingen naar uw voorkeuren. (Zie hieronder voor uitleg van de opties.)
 • Android: selecteer in Gmail het pictogram met de drie stippen en ga naar Instellingen > Algemene instellingen. Kruis aan Gespreksweergave om e-mails met hetzelfde onderwerp te groeperen.
 • Windows: Ga naar Mail > Instellingen > Opties. Schakelaar Toon berichten gerangschikt op conversaties inrijgen in- of uitschakelen.

Een reeks e-mailberichten op een mobiele telefoon werkt op dezelfde manier als op een web- of desktop-e-mailtoepassing. In de meeste gevallen is het standaardgedrag om e-mails in een thread te groeperen, maar u kunt uw e-mailvoorkeuren meestal bewerken als u uw berichten liever afzonderlijk wilt bekijken. In deze handleiding laten we u zien hoe u threads op iOS-, Android- en Windows Mobile-apparaten kunt beheren.

E-mailthreading op een iOS-apparaat

De ingebouwde e-mailtoepassing van Apple iOS heeft verschillende instellingen die de threading van e-mail regelen. E-mailthreading is standaard ingeschakeld.

 1. Ga naar Instellingenen selecteer Mail.

 2. Scroll naar beneden naar Inrijgen.

 3. U heeft de keuze uit de volgende opties:

  • Organiseren op onderwerp: Deze instelling bepaalt of threading überhaupt wordt gebruikt in e-mails. Schakel dit uit om het inrijgen volledig uit te schakelen. De standaardwaarde is “aan”, wat een groen pictogram weergeeft.
  • Gelezen berichten samenvouwen: Hiermee kunt u berichten samenvouwen die u al hebt gelezen.
  • Meest recente bericht bovenaan: Dit is standaard uitgeschakeld, maar het lijkt een goede optie om in te schakelen. Als Mail niet het meest recente bericht bovenaan weergeeft, moet je door mogelijk meerdere berichten bladeren om het meest recente bericht te vinden.
  • Volledige discussies: Deze instelling groepeert e-mailberichten in threads, zelfs als ze afkomstig zijn uit een andere mailbox.
 4. Schakel een of alle opties in om in te schakelen.

Een bedrijfsleider die aan een mobiele telefoon werkt.

E-mailthreading in Gmail op een Android-apparaat

Vanaf Android 5.0 Lollipop gebruiken Android-apparaten Gmail als de standaard e-mailtoepassing, in tegenstelling tot de vorige Android-toepassing die eenvoudigweg E-mail. E-mailthreading (de conversatieweergave genoemd) is standaard ingeschakeld, maar als dit niet het geval is, volgt u de onderstaande stappen om het in te schakelen:

 1. Open Gmail en klik op de pictogram met drie regels aan de linkerkant in het Postvak IN.

 2. Scroll naar beneden langs al uw mappen en selecteer Instellingen.

 3. Selecteer Algemene instellingen.

 4. Vink het selectievakje naast . aan Gespreksweergave.

  Gespreksweergave inschakelen op een Android-telefoon

 5. Keer terug naar uw e-mail om uw e-mailconversaties met threads te bekijken.

E-mailthreading op Windows Mobile-apparaten

Op mobiele Windows-apparaten en -telefoons is e-mailthreading, ook wel de gespreksweergave genoemd, standaard ingeschakeld. Om deze instellingen te beheren:

 1. Open de Mail-app en tik op Instellingen (het tandwielpictogram of 3 stippen) linksonder.

 2. Selecteer Opties vanuit het context rechterdeelvenster dat wordt weergegeven.

 3. Gebruik de schakelaar Toon berichten gerangschikt op conversaties om deze optie in of uit te schakelen.

Deze instelling kan worden beheerd voor elk e-mailaccount dat u instelt in de Mail-app.

Etiquette voor e-mailthreads

Hier zijn een paar tips bij het deelnemen aan een e-mailthread, vooral als het meerdere gebruikers omvat.

 • Blijf bij het onderwerp, dwz wijk niet af van het oorspronkelijke onderwerp.
 • Verwijder onnodige afbeeldingen (zoals bedrijfslogo’s of advertenties) uit e-mails die worden doorgestuurd, om te voorkomen dat de inbox van de ontvangers wordt verstopt met pluisjes.
 • Kopieer iemand op een antwoord of doorstuur als het zijn naam vermeldt. Dit punt kan veel wrevel en verwarring veroorzaken, dus denk hier goed over na. Het is duidelijk dat als de e-mailthread van privé aard is, u weet of het gepast is om iemand te kopiëren. Maar over het algemeen, als je iemand nieuw in een bestaande thread plaatst, is dat omdat er een nieuw probleem is opgedoken waarbij hij betrokken is.
 • Waarschuw bestaande ontvangers als u een nieuwe gebruiker aan een gesprek toevoegt. Dit is een eenvoudige beleefdheid, zodat alle ontvangers onmiddellijk weten wie er deel uitmaakt van de discussie.
 • Verduidelijk de punten die u bespreekt, vooral als ze betrekking hebben op een eerdere e-mail die diep in de draad is begraven.