Skip to content

Een aangepaste wenskaart maken in Inkscape

18 de juli de 2021
inkscape logo 99683d1cfa954311beaebed8637aacca

Wat te weten

  • het dossier > Document eigenschappen > selecteer kaartformaat en richting. Ga naar Visie > Laten zien verbergen > heersersen sleep de hulplijn naar de vouwlijn.
  • Selecteer vervolgens Laag > Lagen > Laag 1 > hernoem het Buiten. Klik plus > naam nieuwe laag Binnen. Verberg laag wanneer u er niet aan werkt.
  • Om foto’s toe te voegen, ga naar het dossier > Importeren > Integreren. Gebruik Tekst tool om berichten toe te voegen. Om afbeeldingen en tekst te groeperen, selecteer Voorwerp > Groep.

In deze zelfstudie leert u hoe u een wenskaart maakt in Inkscape met een foto en tekst. Als je geen digitale foto beschikbaar hebt, kun je de informatie in deze tutorial nog steeds gebruiken om te zien hoe je de verschillende elementen kunt opmaken om een ​​dubbelzijdige wenskaart af te drukken.

Een nieuw document openen

Ten eerste kunnen we een blanco pagina instellen. Wanneer u Inkscape opent, wordt automatisch een leeg document geopend. Om te controleren of het de juiste maat is, ga naar Bestand > Documenteigenschappen. We hebben geselecteerd Brief voor de maat en hebben ook set Standaard eenheden naar inches en klikte op de Portret Radio knop. Sluit het venster als de instellingen naar wens zijn.

Bereid het document voor

Voordat we beginnen, kunnen we het document voorbereiden. Als er geen linialen aan de boven- en linkerkant van de pagina staan, ga dan naar Weergeven > Tonen/verbergen > Linialen. Klik nu op de bovenste liniaal en houd de muisknop ingedrukt en sleep een hulplijn naar het midden op de pagina, in ons geval vijfenhalve centimeter. Dit vertegenwoordigt de vouwlijn van de kaart. Ga nu naar Laag > Lagen... om het palet Lagen te openen en op te klikken Laag 1 en hernoem het Buiten. Klik vervolgens op de + knop en noem de nieuwe laag Binnen. Klik nu op de oogknop naast de Binnen laag om het te verbergen en klik op de Buiten laag om het te selecteren

Voeg een afbeelding toe

Ga naar Bestand > Importeren en navigeer naar je foto en klik op openen. Als u een dialoogvenster krijgt waarin u wordt gevraagd of u: Afbeelding linken of insluiten, selecteer Integreren. U kunt nu de handgrepen rond de afbeelding gebruiken om het formaat te wijzigen. Vergeet niet om de vast te houden Ctrl sleutel om het in verhouding te houden. Als u de afbeelding niet op de onderste helft van de pagina kunt laten passen, selecteert u de Rechthoek gereedschap en teken een rechthoek van de grootte en vorm die u de afbeelding wilt. Plaats het nu over de afbeelding, houd de Verschuiving toets en klik op de afbeelding om die ook te selecteren en ga naar Object > Clip > Instellen. Dit fungeert als een kader dat de rest van het beeld buiten het kader verbergt

Tekst toevoegen aan buiten

U kunt de Tekst hulpmiddel om een ​​bericht aan de voorzijde van de kaart toe te voegen als u houdt van. Selecteer gewoon de Tekst tool en klik op de kaart en typ de tekst in. U kunt de instellingen aanpassen in de Gereedschapsopties balk om het lettertype en de grootte te wijzigen en u kunt de kleur wijzigen door een keuze te maken uit de kleurstalen onder aan het venster.

Personaliseer de achterkant

De meeste wenskaarten hebben een klein logo op de achterkant en je kunt dit op je kaart nabootsen om het een professioneler effect te geven. U kunt hier gewoon uw postadres toevoegen. Gebruik de Tekst tool om alle tekst die je wilt toevoegen toe te voegen en als je een logo hebt om toe te voegen, importeer het dan op dezelfde manier als waarop je je foto hebt geïmporteerd. Plaats ze nu samen zoals u ze wilt en ga naar Object > Groep. Klik ten slotte op een van de Selectie 90º draaien twee keer met de knoppen en verplaats het object naar de bovenste helft van de pagina.

Voeg een gevoel toe aan de binnenkant

Als de buitenkant klaar is, kun je een gevoel aan de binnenkant toevoegen. In de Lagen palet, klik op het oog naast de Buiten laag om het te verbergen en klik op het oog naast de Binnen laag om het zichtbaar te maken. Klik nu op de Binnen laag en selecteer de Tekst hulpmiddel. U kunt nu op de kaart klikken en de tekst schrijven die u op de kaart wilt laten verschijnen. Het moet in de onderste helft van de pagina worden geplaatst, ergens onder de richtlijn.

Print de kaart

Om de kaart af te drukken, verbergt u de Binnen laag en maak de ​Buiten laag zichtbaar en print deze eerst. Als het papier dat u gebruikt een zijde heeft voor het afdrukken van foto’s, zorg er dan voor dat u hierop afdrukt. Draai vervolgens de pagina om de horizontale as en voer het papier terug in de printer en verberg de Buiten laag en maak de Binnen laag zichtbaar. U kunt nu de binnenkant afdrukken om de kaart te voltooien. Het kan helpen om eerst een test op kladpapier af te drukken.