Skip to content

Een afbeelding converteren naar GIF-indeling

1 de augustus de 2021
PSE SfW GIF 56a458903df78cf77281ee52

Wat te weten

 • Gebruik een afbeeldingseditor: Open de afbeelding en selecteer Bestand > Opslaan als. Geef het bestand een naam en kies GIF van de Opslaan als type drop-down menu.
 • Gebruik een gratis online afbeeldingsconverter: Klik in Zamzar op Bestanden toevoegen om een ​​afbeelding te selecteren. Dan klikken Omzetten naar en kies GIF.
 • FileZigZag is een andere converter die in een webbrowser wordt uitgevoerd om afbeeldingen naar GIF te converteren. Net als bij Zamzar wordt uw GIF-bestand via e-mail verzonden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u PNG-, JPG- en andere afbeeldingsindelingen kunt converteren naar de GIF-indeling, die perfect is voor knoppen, koppen, logo’s, banners en andere website-objecten. Als het programma dat u gebruikt de conversie niet ondersteunt, zijn er online image-to-GIF-converters en speciale image-converters die GIF ondersteunen.

Converteren naar GIF met een softwareprogramma

De hoofdmenubalken van de meeste grafische editors hebben een vergelijkbare structuur. Het hoofdmenu bevindt zich meestal bovenaan het programma en bevat een opdracht om afbeeldingen te importeren. Wanneer u deze opdracht vindt, kunt u de afbeelding naar GIF converteren.

 1. Open de afbeelding in je foto-editor.

 2. Selecteer Bestand.

 3. Kiezen Opslaan als. Sommige programma’s noemen dit Sparen, Exporteren, Overzetten, of Downloaden. Kies indien beschikbaar: Opslaan voor internet om de afbeelding te comprimeren om schijfruimte en bandbreedte te besparen als deze online wordt gebruikt.

 4. Typ een naam voor het nieuwe bestand.

 5. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies GIF. Sommige programma’s kunnen hier andere woorden gebruiken, zoals: GIF (geanimeerd), Grafisch uitwisselingsformaat, of CompuServe (*.GIF). Als je geen optie ziet om het bestandstype te wijzigen, of als GIF geen optie is, ga dan naar de onderkant van deze pagina om alternatieve manieren te vinden om een ​​afbeelding naar GIF te converteren.

 6. Zoek naar een Opties om instellingen aan te passen die specifiek zijn voor het GIF-formaat. Deze opties variëren afhankelijk van de software en kunnen zelfs ontbreken, maar omvatten enkele of alle van de volgende keuzes:

  • GIF87a of GIF89a: GIF87a ondersteunt geen transparantie of animatie. Kies GIF89a, tenzij anders aangegeven.
  • Geïnterlinieerd of niet-geïnterlinieerd: geïnterlinieerde afbeeldingen worden in stappen gedownload en verschijnen geleidelijk op het scherm terwijl ze worden gedownload. Dit geeft de illusie van een snellere laadtijd, maar het kan de bestandsgrootte vergroten.
  • Kleuren diepte: GIF-afbeeldingen kunnen maximaal 256 unieke kleuren hebben. Hoe minder kleuren in de afbeelding, hoe kleiner de bestandsgrootte.
  • Transparantie: Kies een enkele kleur in de afbeelding die als onzichtbaar wordt weergegeven. Hierdoor is de achtergrond zichtbaar wanneer de afbeelding op een webpagina wordt bekeken.
  • Dithering: Dithering geeft een vloeiender uiterlijk aan gebieden met kleurgradaties, maar vergroot ook de bestandsgrootte en de downloadtijd.
  • verliesgevend: Het aanpassen van de compressiewaarde met verlies heeft invloed op de beeldkwaliteit en de bestandsgrootte. Hoe lager de waarde, hoe duidelijker en groter het beeld.
 7. Selecteer Sparen. Afhankelijk van het programma kan deze knop worden aangeroepen OK, Overzetten, of Exporteren.

Enkele andere manieren om een ​​afbeelding naar GIF te converteren, zijn met een softwareprogramma dat is ontworpen voor afbeeldingsconversies. Een voorbeeld dat werkt op Windows, macOS en Linux is XnConvert.

Gebruik een online afbeelding naar GIF-converter

Als uw afbeeldingseditor conversie naar GIF niet ondersteunt, of als u liever een online service gebruikt om uw PNG-, JPG- of TIF-afbeelding naar GIF te converteren, zijn er verschillende opties. Zamzar is een gratis online afbeeldingsconverter die verschillende afbeeldingsformaten naar GIF kan opslaan.

 1. Open een webbrowser en ga naar Zamzar.com.

 2. Klik Bestanden toevoegen om uw afbeelding te selecteren.

 3. Klik Omzetten naar en kies gif.

 4. Voer uw e-mailadres in het tekstvak in.

 5. Klik Overzetten om een ​​e-mail te ontvangen met een downloadlink naar het GIF-bestand.

FileZigZag is een andere converter die in een webbrowser wordt uitgevoerd om afbeeldingen naar GIF te converteren. Net als bij Zamzar wordt uw GIF-bestand via e-mail verzonden.