Skip to content

Een afbeelding in e-mail verzenden

17 de juli de 2021
emailphotography 5c45946b4cedfd000175e660

Het toevoegen van een afbeelding aan een e-mail is iets dat iedereen op een of ander moment moet doen. Hier leest u hoe u een afbeelding aan e-mail toevoegt in Gmail, Outlook en Yahoo Mail.

Een afbeelding toevoegen aan een e-mail in Gmail

 1. Log in op de Gmail-website en tik op Componeren nabij de linker bovenhoek. In de mobiele app vind je Componeren in de rechter benedenhoek.

 2. Er verschijnt een e-mailbox op het scherm. Vul de . in Ontvanger en Onderwerpen velden zoals u dat normaal zou doen.

 3. Klik op de Voeg bestanden toe icoon naast de Sturen knop. Het is degene die eruitziet als een paperclip.

  Gmail-bijlagepictogram

 4. Er wordt een bestandsbrowservenster geopend. Zoek de afbeelding die u aan de e-mail wilt toevoegen en klik erop. Om meerdere afbeeldingen te selecteren, houdt u de Ctrl toets ingedrukt terwijl u op de gekozen afbeeldingen klikt.

  Afbeeldingen toevoegen aan een e-mail in Gmail.

 5. Klik Open.

  Open knop

 6. Uw afbeelding wordt nu aan uw e-mail toegevoegd. U kunt nu klikken op Sturen om het te verzenden of klik op de Voeg bestanden toe pictogram opnieuw om meer bestanden toe te voegen.

  Afbeeldingen toevoegen aan een e-mail in Gmail.

Een foto in e-mail verzenden met Outlook

 1. Log in op de Outlook-website en klik op Nieuw bericht om een ​​nieuwe e-mail op te stellen.

  Outlook knop Nieuw bericht

  Klik in de Windows 10 Mail-app op Nieuwe e-mail in de linkerbovenhoek. Tik in mobiele Outlook-apps op het vierkant Nieuw bericht pictogram in de rechterbovenhoek.

 2. Vul de . in Ontvanger, Onderwerpen, en e-mail body velden zoals gewoonlijk.

  Venster opstellen

 3. Klik Vastmaken, die u direct boven de e-mailbox vindt.

  Bevestig knop

  Klik in de Windows 10 Mail-app op Invoegen en dan Bestanden. Tik in de mobiele Outlook-apps op het paperclippictogram onder aan het scherm. Mogelijk wordt u gevraagd om de app toegang te geven tot de bestanden van uw apparaat. Tik op Oke doorgaan.

 4. Er wordt een bestandsbrowser geopend op uw apparaat. Zoek de afbeelding die u aan de e-mail wilt toevoegen en klik op Open.

  Foto kiezen om te verzenden

  Tik in de mobiele Outlook-app op Bijlage.

 5. Klik Sturen om uw e-mail met de bijgevoegde foto te verzenden.

  Verzendknop in Outlook

 6. U krijgt een bevestigingsbericht te zien wanneer de e-mail correct is verzonden.

Een afbeelding toevoegen aan een e-mail in Yahoo Mail

 1. Ga naar de Yahoo Mail-website en log in zoals gewoonlijk.

  Een foto toevoegen aan een e-mail in Yahoo Mail.

 2. Klik Componeren en vul de Naar, Onderwerpen en e-mail lichaamsdelen zoals u dat normaal zou doen.

  Opstellen in Yahoo Mail

 3. Klik op de paperclip icoon naast Sturen. Niet klikken Sturen net.

  Paperclip-pictogram

 4. Er wordt een bestandsbrowser geopend. Klik op de foto die je wilt bijvoegen en klik op Open.

  Open knop

 5. Terwijl uw foto naar de e-mail wordt geüpload, ziet u een laadanimatie er bovenop. Wanneer het verdwijnt, is de afbeelding volledig geüpload.

  Een foto toevoegen aan een e-mail in Yahoo Mail.

 6. Klik Sturen om de e-mail te verzenden.

3 redenen waarom mensen uw gemailde foto’s niet kunnen zien

Als je zeker weet dat je de afbeeldingsbestanden correct aan je e-mail hebt toegevoegd, maar de ontvanger ze nog steeds niet kan zien, controleer dan deze veelvoorkomende oorzaken en hun oplossingen.

 • Het uploaden van uw bestanden is niet voltooid. Als u kort na het toevoegen van uw foto’s op de knop Verzenden klikt, is het mogelijk dat de bestanden niet op tijd zijn geüpload naar de e-mailserviceprovider. De meeste e-mailapps en websites hebben een zichtbare voortgangsbalk in de buurt van waar u bestanden bijvoegt die u hun uploadstatus kunnen laten zien. Stuur pas een e-mail als alle bestanden volledig zijn geüpload.
 • Er moet actie worden ondernomen. Soms vereist een e-mailapp dat de gebruiker het downloaden van de afbeeldingen die je hem hebt gestuurd handmatig start voordat hij ze kan zien. Meestal hoeven ze alleen maar op een grijs berichtvenster boven of onder aan de e-mail te klikken die je hebt verzonden om de download te starten.
 • Externe afbeeldingen zijn mogelijk uitgeschakeld. Als je een e-mail met afbeeldingen naar iemand hebt doorgestuurd en die persoon de afbeeldingen niet kan zien, is het mogelijk dat die afbeeldingen niet echt bij de e-mail zijn gevoegd en op een website worden gehost. Veel e-mailnieuwsbrieven gebruiken dit soort afbeeldingen in hun e-mails. Dit is meestal geen probleem, maar soms schakelen mensen het downloaden van externe of internetafbeeldingen uit in de instellingen van hun e-mailapp en dit kan ervoor zorgen dat de afbeeldingen niet correct worden geladen.