Skip to content

Een AncestryDNA Spotify-afspeellijst maken

9 de juli de 2021
CoverPhoto 5c59f157c9e77c00016b41f4

Sinds DNA-testen en verbeteringen in de genetica gemeengoed zijn geworden, hebben bedrijven zoals AncestryDNA.com een ​​revolutie teweeggebracht in het leren over uw erfgoed en erfelijke eigenschappen. Met de aankoop van een Ancestry.com DNA-kit krijg je zoveel informatie over je genetische geschiedenis, en Ancestry.com biedt een leuke functie voor muziekliefhebbers: een Spotify-afspeellijst op basis van je DNA-resultaten. De Spotify-afspeellijstfunctie van AncestryDNA was een kortetermijnmarketinginitiatief van Ancestry en is niet langer beschikbaar.

Hoe maak je een afspeellijst op Spotify

U moet uw DNA-resultaten hebben ingediend en ontvangen van AncestryDNA.com. Het maken van je Ancestry Spotify-afspeellijst is snel en eenvoudig.

 1. Log in op je Ancestry.com-account.

 2. Nadat u bent ingelogd, selecteert u bovenaan de pagina de DNA vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Uw DNA-resultatenoverzicht.

 3. U zou een banner bovenaan de website moeten zien; selecteer Maak je mix starten.

  Voorouderswebsite die laat zien waar je een Spotify-afspeellijst kunt maken.

 4. Selecteer Kies uw regio’s om te kiezen welke landen uit je DNA-resultaten je aan je afspeellijst wilt toevoegen.

 5. Selecteer nu uw top 5 regio’s (indien van toepassing) en selecteer Doorgaan met als je klaar bent. Geselecteerde landen moeten een groen vak ernaast hebben zodra ze zijn geselecteerd. U kunt slechts 5 landen toevoegen.

 6. Als u tevreden bent met uw landenlijst, selecteert u Haal je afspeellijst op. Zo niet, selecteer Ga terug om uw landselecties aan te passen.

 7. Als je afspeellijst klaar is, selecteer je Luister op Spotify. U kunt uw resultaten ook delen met Facebook en Twitter. Selecteer gewoon de bijbehorende pictogrammen voordat u dit scherm verlaat.

 8. Vervolgens moet je ofwel Aanmelden voor Spotify of Log in als je al een Spotify-account hebt. Je hebt toegang tot je nieuwe playlist met een gratis account of premium (betaald) account. Voor gratis accounts zul je af en toe advertenties zien tijdens het spelen.

 9. Zodra je bent ingelogd, zie je een nieuwe afspeellijst met de titel “Het unieke geluid van je voorouders.” Hier kun je je nieuwe afspeellijst beluisteren, volgen en zelfs delen op sociale media.

  Spotify-afspeellijst van Ancestry.com.

 10. Selecteer gewoon Speel en geniet van enkele muziekhits uit je eigen erfgoed.

Hoe u meer nummers kunt vinden voor uw voorouders Spotify-afspeellijst

Hoewel het lijkt alsof er maar 20 nummers zijn, kun je nog steeds je eigen muziek toevoegen terwijl je meer artiesten uit je voorouderlijke landen ontdekt. Hoewel je niet op land naar muziek kunt zoeken, heeft Spotify een handige instelling die muziek blijft afspelen zodra je afspeellijst is voltooid. Het presenteert nummers die lijken op waar je zojuist naar hebt geluisterd en is een geweldige manier om nieuwe nummers te ontdekken.

Op bureaublad

 1. Selecteer in Spotify de pijl omlaag in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen.

 2. Scroll naar beneden en wissel Automatisch vergelijkbare nummers afspelen wanneer je muziek stopt Aan.

  Spotify-instellingen weergegeven.

 3. Dat is het!

Op mobiel

 1. Tik vanuit de Spotify-app op Huis.

 2. Tik rechtsonder in het scherm op Uw bibliotheek.

 3. Druk op uitrusting pictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen te openen.

 4. Scroll naar beneden en schakel in Blijf naar vergelijkbare nummers luisteren als je muziek stopt.