Skip to content

Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten

18 de juli de 2021
reboot android smartphone or tablet 4127180 0b02f30378c84a66be02d6b617faa5bc

Soms moet je een wankel Android-apparaat opnieuw opstarten (of herstarten) om problemen op te lossen, zoals het vastlopen/crashen van apps en trage prestaties. De details kunnen verschillen, maar deze herstartinstructies zijn over het algemeen van toepassing, ongeacht de telefoonfabrikant of Android-versie.

Druk op de aan knop

Druk op de aan/uit-knop en houd deze enkele seconden ingedrukt. De aan / uit-knop bevindt zich meestal aan de rechterkant van het apparaat. Na een paar seconden zou er een menu moeten verschijnen met de Uitschakelen keuze. De nieuwste Android-versie biedt mogelijk andere opties, waaronder: Herstarten, wat een betere optie is.

Doe een harde reboot

Zelfs als het Android-besturingssysteem het uitschakelmenu niet kan weergeven, kunt u een harde herstart uitvoeren, ook wel een harde herstart genoemd; dit is iets anders dan een reset of fabrieksreset. Niet elk Android-apparaat is geprogrammeerd om op dezelfde manier een harde reboot uit te voeren. Veel apparaten starten opnieuw op wanneer u de aan / uit-knop ingedrukt houdt. Het kan echter 10 tot 20 seconden duren voordat het systeem opnieuw wordt opgestart. Als het besturingssysteem niet reageert, probeer dan zowel de macht en volume omhoog knoppen voor maximaal 20 seconden. Daarna wordt het scherm zwart, wat aangeeft dat het apparaat is uitgeschakeld.

Verwijder de batterij

Als je een batterij in je Android hebt, probeer deze dan te verwijderen om opnieuw op te starten. Deze methode werkt alleen als je een verwijderbare batterij hebt, maar het kan een geweldige back-up zijn als je alle andere opties hebt uitgeput.

Raak de batterij of onderdelen van het apparaat niet met uw vingers aan. Gebruik in plaats daarvan een stuk plastic, zoals een plectrum, om de batterij eruit te halen. Sommige apparaten hebben een batterijvergrendeling of schakelaar die u moet indrukken om deze eruit te laten springen.

Probeer in plaats daarvan apps te sluiten

U hoeft niet altijd opnieuw op te starten om problemen op te lossen. Als uw apparaat langzaam werkt, kan het sluiten van een paar apps dit versnellen. Wanneer je een app verlaat, houdt Android deze namelijk beschikbaar zodat je er snel weer naar terug kunt schakelen. Ondertussen blijft de app geheugen verbruiken. Veeg omhoog om recent gebruikte apps weer te geven en veeg vervolgens omhoog over elke app om deze te sluiten.

Android-apps sluiten door te vegen

Sluit recent gebruikte apps

Sommige Android-apparaten hebben een Recent gebruikte apps knop in de linkerbenedenhoek van het apparaat. Om apps in deze weergave te sluiten, tikt u op de X op elke app of tik op Sluit alles.

Taakbeheer

Als deze opties niet werken, probeer dan lang te drukken (of dubbel te tikken) op de Huis om een ​​menu met verschillende opties te openen, waaronder een voor Taakbeheer. In Taakbeheer kunt u ervoor kiezen om apps te sluiten of af te sluiten. Op sommige telefoons is Taakbeheer een Cirkeldiagram icoon.