Skip to content

Een apparaat verwijderen van Apple ID

29 de april de 2022
removemac04remove 6fcf4f4c690440348d081705a3cbc8b1

Wat te weten

 • U kunt een Apple-apparaat verwijderen of ontkoppelen van uw Apple ID of Apple-account van een ander Apple-apparaat of een Mac.
 • Zorg ervoor dat u bent ingelogd op uw Apple ID vanaf het apparaat dat u wilt gebruiken, zodat het andere verbonden apparaten kan vinden.
 • Het verwijderen/ontkoppelen van een apparaat van een Apple ID is onomkeerbaar, maar het kan zijn dat u tot 90 dagen moet wachten voordat u met dezelfde (of nieuwe) Apple ID inlogt op het verwijderde apparaat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een apparaat van uw Apple ID verwijdert/ontkoppelt.

Wat doet het verwijderen van een apparaat van Apple ID?

Als u een apparaat van uw Apple ID verwijdert, kan dat apparaat geen functies meer uitvoeren die verband houden met uw Apple-account. Na verwijdering kan het apparaat geen meldingen of berichten meer ontvangen die naar uw Apple-account zijn verzonden, 2-factor-authenticatiecodes accepteren, verbinding maken met iCloud, aankopen doen in de App Store, synchroniseren met andere apparaten of zelf back-ups maken .

Het kan ook nodig zijn een apparaat van uw Apple ID te verwijderen als u de limiet voor apparaatassociatie (10 apparaten/5 computers) bereikt en er nog een wilt toevoegen. In een dergelijk scenario kunt u een oud apparaat verwijderen om ruimte te maken voor het nieuwe.

Hoe verwijder ik een apparaat uit mijn Apple-account?

U kunt een iPad, iPhone of zelfs uw Mac van uw Apple-account verwijderen van uw andere Apple-apparaten. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Apple-account op het apparaat dat u wilt gebruiken; anders weet hij niet naar welke apparaten hij moet zoeken. Vanaf je iPhone of iPad:

De optie om een ​​apparaat uit uw Apple-account te verwijderen, verschijnt niet als u bent aangemeld bij uw Apple-account terwijl u dat apparaat gebruikt om te proberen te verwijderen (bijvoorbeeld: uw iPad Air gebruiken om zichzelf te verwijderen).

 1. Open uw apparaat Instellingen.

 2. Tik in het menu Instellingen op uw Apple-ID bovenaan het scherm. Het moet uw naam en de foto weergeven die u hebt geselecteerd om uw account te vertegenwoordigen.

 3. Scrol omlaag naar de onderkant van het menu en je ziet een lijst met de verschillende apparaten die zijn verbonden met je Apple ID.

 4. Selecteer het apparaat dat u uit uw Apple-account wilt verwijderen.

 5. Tik op de apparaatinformatiepagina op Verwijderen uit account.

 6. Er verschijnt een pop-up om u te laten weten dat als u het apparaat uit uw account verwijdert, het geen iCloud of andere Apple-services kan gebruiken totdat u zich weer aanmeldt.

  iPhone-instellingen met iPad, Verwijderen uit account en waarschuwingsbericht gemarkeerd

 7. Tik Verwijderen om het apparaat uit uw account te verwijderen.

 8. Afhankelijk van het apparaat dat wordt verwijderd, kan er nog een pop-up verschijnen waarin u wordt gevraagd contact op te nemen met uw provider om uw simkaart te deactiveren. Tik Oké.

  Instellingen voor iPhone-apparaatinfo met Verwijderen en OK gemarkeerd

 9. Hoewel dit proces het apparaat uit uw Apple-account verwijdert, heeft het apparaat nog steeds uw inloggegevens opgeslagen en wordt u mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen. Om het apparaat volledig uit uw account te verwijderen, moet u zich handmatig afmelden bij uw Apple-account van het apparaat dat u hebt verwijderd.

 10. Om uit te loggen bij uw Apple-account op het apparaat, gaat u naar uw Apple ID-menu, scrolt u omlaag en tikt u op Afmelden.

 11. Typ uw Apple ID-wachtwoord en tik vervolgens op Uitschakelen bevestigen.

  iPhone-instellingen met Afmelden en Uitschakelen gemarkeerd

 12. Nadat u zich hebt afgemeld bij uw Apple-account en uw apparaat hebt verwijderd, kunt u zich zo nodig opnieuw aanmelden. Of iemand anders kan zijn Apple ID invoeren om het apparaat in plaats daarvan met zijn account te verbinden.

Als u een apparaat uit uw Apple-account verwijdert en uitlogt, worden niet al uw gegevens of informatie verwijderd. Als u van plan bent uw apparaat te verkopen, moet u de fabrieksinstellingen herstellen.

Hoe ontkoppel ik een iPhone van een Apple ID?

Het ontkoppelen van een iPhone van uw Apple ID volgt dezelfde stappen als hierboven. U kunt uw iPhone (of ander Apple-apparaat) ook ontkoppelen van uw Apple ID met uw Mac.

 1. Open het Apple-menu en selecteer Systeem voorkeuren.

  Mac Desktop met Systeemvoorkeuren gemarkeerd

 2. Selecteer in de rechterbovenhoek van het menu Apple-ID. Of als u macOS Mojave of eerder gebruikt, klikt u op iCloud.

  Mac-systeemvoorkeuren met Apple ID gemarkeerd

 3. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen uit het menu aan de linkerkant van het venster.

  Apparaatlijst op Mac Apple ID Systeemvoorkeuren gemarkeerd

 4. Selecteer Verwijderen uit account.

  Mac-voorkeuren met Verwijderen uit account gemarkeerd

 5. Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd om te bevestigen. Tik Verwijderen om door te gaan of Annuleren terug gaan.

  Mac verwijder apparaat pop-up met Verwijderen gemarkeerd

 6. Zoals hierboven, verwijdert dit proces het apparaat uit uw Apple-account, maar het apparaat heeft nog steeds uw inloggegevens opgeslagen en kan u vragen om opnieuw in te loggen. Om het apparaat volledig uit uw account te verwijderen, moet u zich afmelden bij uw Apple handmatig vanaf dat apparaat.

Waarom kan ik een apparaat niet van mijn Apple ID verwijderen?

Als u een apparaat niet kunt verwijderen van uw Apple ID (ofwel omdat de optie grijs is of omdat de keuze helemaal niet wordt weergegeven), moet u mogelijk eerst uitloggen bij uw Apple ID op dat apparaat. U kunt zich vanaf dat apparaat afmelden bij uw Apple ID door naar Instellingen > Apple ID en tikken Afmelden (u moet uw Apple ID-wachtwoord invoeren om het uitlogproces te voltooien.

Nadat u bent uitgelogd, zou u het apparaat uit uw Apple-account moeten kunnen verwijderen met een ander apparaat of een Mac, zoals hierboven beschreven.

FAQ

 • Hoe voeg ik een apparaat toe aan mijn Apple ID?

  Om een ​​apparaat aan uw apparaatlijst toe te voegen, logt u in met uw Apple ID op dat apparaat. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt het apparaat in uw lijst. Voor een iPhone of iPad kun je inloggen via iCloud, iMessage, FaceTime, de App Store of het Game Center. Voor een Mac of Windows-pc logt u in bij iCloud met uw Apple ID op de computer.

 • Hoe maak ik een nieuwe Apple ID aan?

  Om een ​​nieuwe Apple ID aan te maken, tik je op je profielfotoselecteer Nieuwe Apple ID aanmakenen volg de aanwijzingen.

 • Hoe reset ik mijn Apple ID-wachtwoord?

  Ga naar de IForgotAppleID-website van Apple om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen. Typ je gebruikersnaam. Je hebt twee keuzes: gebruik een herstel-e-mailadres om je wachtwoord opnieuw in te stellen, of beantwoord beveiligingsvragen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.