Skip to content

Een Apple Wireless Speaker System voor uw huis bouwen Your

24 de juli de 2021
airport express 56a5342e3df78cf77286e62e

Wat te weten

 • Stel eerst Airport Express en luidsprekers in in de kamers waarnaar u wilt streamen. Maak verbinding met de Airport Express-ministekkerkabel.
 • Installeer de Remote-app op uw iOS-apparaat en ga vervolgens naar iTunes op de pc > selecteer AirPlay icoon > kies stations om naar te streamen.
 • Verbind uw iPad of iPhone met wifi, open en verbind vervolgens de Remote-app met uw iTunes-bibliotheek.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een draadloos audiosysteem voor thuis kunt bouwen dat alle luidsprekers in huis verbindt met een enkel audiosysteem dat met een afstandsbediening wordt bediend. AirPort Express maakt gebruik van Wi-Fi en iTunes om onopvallend geluid te leveren, zodat muziek je van kamer naar kamer kan volgen.

Voor hardware heb je nodig

 • Een wifi-netwerk: je hebt het wifi-netwerk nodig om muziek naar de speakers te streamen.
 • Ten minste 1 Airport Express: je hebt er een nodig voor elke set luidsprekers (je hebt niet meer dan één Airport Express en één set luidsprekers per kamer nodig – hoewel je misschien zult merken dat niet elke kamer er een nodig heeft). in de keuken of slaapkamer kan logischer zijn dan in de badkamer of de formele eetkamer). Als de luidsprekers die je gebruikt alleen verbinding maken met wifi en AirPlay ondersteunen, heb je de AirPort Express niet nodig.
 • Luidsprekers: Alle luidsprekers zullen het doen, zolang ze maar goed klinken voor u en een standaard audio-minijack hebben (deze plug ziet er hetzelfde uit als een hoofdtelefoonaansluiting). Als de luidsprekers echter niet op batterijen werken, moet u ze in de buurt van een stopcontact bewaren.
 • Een iPhone of iPod touch, geüpdatet naar de nieuwste firmware, om te werken als je afstandsbediening.

Voor software heb je nodig

 • iTunes 4.6 of hoger.
 • Mac OS X 10.4 of hoger of Windows XP of Vista.
 • Remote, een gratis app van Apple, verkrijgbaar in de App Store (je kunt andere programma’s voor afstandsbediening vervangen als je wilt; Remote is gratis en ik vind het leuk, dus ik heb het hier gebruikt).

Uw draadloze Home-audiosysteem instellen

ITunes kan via Wi-Fi muziek streamen vanuit uw iTunes-bibliotheek naar alle luidsprekers in uw huis die zijn verbonden met een Airport Express-basisstation (of die op zichzelf verbinding maken met Wi-Fi en AirPlay ondersteunen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op die apparaten ook). U kunt echter nog een stap verder gaan en uw hele huis uitrusten met luidsprekers met Wi-Fi-verbinding en ze allemaal bedienen met één enkele afstandsbediening. Hier is hoe.

 1. Zodra u over alle hardware en software beschikt, moet u ervoor zorgen dat uw computer is verbonden met uw wifi-netwerk.

 2. Stel vervolgens de Airport Expresses (of Wi-Fi-aangesloten luidsprekers) in de kamers in waarnaar u muziek wilt streamen.

 3. In die kamers plaats je de speakers waar je ze wilt hebben en sluit je ze via de minijack kabel aan op de Airport Express.

 4. Installeer Remote op uw iPhone of iPod touch (op dezelfde manier waarop u een andere iPhone-app zou installeren. Remote kan hier worden gedownload).

 5. Stel in iTunes de voorkeur voor de software in op Externe luidsprekers zoeken met AirPlay. Deze optie is verwijderd uit nieuwere versies van iTunes – deze instelling is automatisch ingeschakeld – dus u hoeft niets te doen.

Uw draadloze Home-audiosysteem gebruiken

 1. Ga vanaf je computer naar iTunes. Welke versie je gebruikt, bepaalt waar je dit ziet, maar in de rechterbenedenhoek of de linkerbovenhoek zie je het AirPlay-pictogram (een rechthoek met een pijl erin). Klik erop om een ​​menu te zien met de namen van al uw Airport Express-basisstations. Selecteer degene waarnaar je muziek wilt streamen, begin de muziek af te spelen en je hoort het in die kamer.

 2. U kunt ook muziek streamen naar meer dan één Airport Express tegelijk. Doe dit door het item “Meerdere luidsprekers” te kiezen in het Airport Express-menu en de luidsprekers te selecteren die u wilt gebruiken.

 3. Met Remote geïnstalleerd op uw iPhone of iPod touch, verbindt u het iOS-apparaat met uw Wi-Fi-netwerk. Open de Remote-app. Nadat u de app met uw iTunes-bibliotheek hebt verbonden, ziet u wat er momenteel wordt afgespeeld en kunt u nieuwe muziek selecteren en afspeellijsten maken/selecteren.

Hoewel deze opstelling niet zo gelikt is als een high-end audiosysteem voor thuis, kan het u veel geld besparen en gaten in uw muren moeten slaan. Sterker nog, je zult gasten versteld doen staan ​​op je volgende feest en je zult genieten van de flexibiliteit om muziek naar elke luidspreker in huis te sturen met je iPhone of iPod touch.