Skip to content

Een automatisch vakantieantwoord instellen in AOL Mail

6 de augustus de 2021
GettyImages 530066271 57b0d4855f9b58b5c2d679bd

AOL Mail biedt een auto-reply-optie voor die momenten waarop u uw e-mail niet volgens uw gebruikelijke schema controleert.​ Indien ingeschakeld, gaat uw auto-reply uit als reactie op e-mails die naar u worden verzonden. Dit automatische antwoord informeert de afzender over uw afwezigheid wanneer u van plan bent terug te keren, en andere details die u wilt opnemen.

AOL automatiseert het proces

Nadat u een automatisch antwoordbericht hebt ingesteld en ingeschakeld, hoeft u niets te doen. Afzenders ontvangen het automatisch. Als u meer dan één bericht van dezelfde persoon ontvangt terwijl u weg bent, gaat het automatische antwoord alleen uit voor het eerste bericht. Dit voorkomt dat de inbox van de afzender wordt overspoeld met je afwezigheidsberichten.

AOL Mail configureren om automatisch te reageren

Een autoresponder bij afwezigheid in AOL Mail maken die afzenders informeert over uw tijdelijke afwezigheid:

 1. Ga naar mail.aol.com in een webbrowser en log in op uw AOL-account.

 2. Selecteer Opties, kies dan E-mailinstellingen.

 3. Selecteer in de linkerkolom Algemeen.

  Instellingen in AOL Mail met de kop Algemeen gemarkeerd

 4. Selecteer Geen mail weg bericht, wat het standaarditem is in het gedeelte Mail Away Message. Selecteer vervolgens een optie:

  • Kiezen ik ben niet beschikbaar versturen Hallo, ik kan uw bericht momenteel niet lezen naar inkomende berichten.
  • Kiezen ik ben weg tot [insert date] en kan uw bericht niet lezen. Dit is een goede optie als u weet wanneer u van plan bent terug te keren. Voeg de datum van uw retour toe.
  • Kiezen Aangepast om uw eigen afwezigheidsbericht te maken. Laat bijvoorbeeld locatiegegevens achter voor familie en vrienden, of laat collega’s weten of u het bericht zult lezen wanneer u terugkomt of dat u liever heeft dat ze berichten opnieuw verzenden na uw terugkeerdatum.

  AOL Mail met de opties voor afwezigheidsberichten gemarkeerd

 5. Selecteer Instellingen opslaan.

 6. Als je terugkomt van vakantie, ga dan naar de Afwezig bericht sectie en kies Geen mail weg bericht om de automatische reacties uit te schakelen.

U kunt geen automatische antwoorden instellen in de mobiele AOL-app.