Skip to content

Een back-up maken van Chrome-bladwijzers

16 de augustus de 2021
chrome bookmarks feat 5c6705d546e0fb0001a209f2

Chrome-bladwijzers gebruiken eenvoudige HTML-bestanden die u gemakkelijk op een USB-station, netwerkopslag of de cloud kunt opslaan. Als een toegevoegde bonus kunnen andere browsers zoals Mozilla Firefox die Chrome HTML-bestanden importeren, dus het is gemakkelijker dan ooit om uw bladwijzerbibliotheek te delen en te verplaatsen. Wij laten u zien hoe. Als u bent ingelogd op een Google-account, worden uw bladwijzers automatisch opgeslagen in de cloud. Om uw bladwijzers te herstellen, logt u in op hetzelfde Google-account op een ander apparaat en opent u vervolgens Chrome.

Een back-up maken van Chrome-bladwijzers

Als u geen Google-account gebruikt of een kopie van uw bladwijzers op uw harde schijf, netwerk of USB-station wilt, kunt u hier als volgt een back-up van maken.

 1. Zoek en selecteer de drie verticale stippen pictogram in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster.

 2. Zoek onder het resulterende vervolgkeuzemenu Bladwijzers.

 3. Selecteer Bladwijzerbeheer. U kunt de bladwijzerbeheer ook openen met behulp van de snelkoppeling Ctrl+Verschuiving+O.

 4. Selecteer de drie stippen pictogram rechts van de blauwe balk over het bladwijzertabblad en selecteer vervolgens Bladwijzers exporteren.

  De opdracht Bladwijzers exporteren in Bladwijzerbeheer van Chrome

 5. Chrome opent een nieuw venster waarin u kunt bladeren naar de locatie waar u uw back-up wilt opslaan. Selecteer een locatie op uw computer, geef het back-upbestand een naam en selecteer vervolgens Sparen. Als u een USB-station in uw computer hebt geplaatst of bent verbonden met een netwerkopslagapparaat, kunt u uw bladwijzers daar plaatsen. Je kunt bladwijzers ook opslaan in een map die wordt gesynchroniseerd met een cloudopslagprovider, zoals Dropbox.

  Back-up van Chrome-bladwijzers naar HTML

 6. Je back-up staat nu veilig op de locatie waar je hem hebt opgeslagen. Je kunt die back-up importeren in een andere Chrome-installatie of een andere browser wanneer je klaar bent.

Hoe u uw Chrome-bladwijzers kunt herstellen

Als u bladwijzers van een verloren Chrome-installatie moet herstellen, is het proces ook eenvoudig. Hier is hoe het te doen:

 1. Ga naar het bladwijzertabblad met behulp van de bovenstaande instructies, of druk op Ctrl+Verschuiving+O op het toetsenbord. Chrome opent het tabblad onmiddellijk.

 2. Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Bladwijzers importeren.

  De opdracht Bladwijzers importeren in Chrome

 3. Chrome opent een bestandsbrowservenster. Zoek uw back-up HTML-bestand, selecteer het en kies vervolgens Open om uw bladwijzers te importeren.

 4. Chrome begint uw geback-upte bladwijzers op te nemen. Zolang uw back-up afkomstig was uit Chrome, moeten uw bladwijzers worden gecategoriseerd waar ze thuishoren. Bladwijzers van andere browsers kunnen in de Andere bladwijzers sectie. U kunt bladwijzers naar wens verplaatsen nadat u ze hebt geïmporteerd.