Skip to content

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus 8

29 de juli de 2021
GettyImages 1012823372 28b9b94805964c4f8ce6d75cd92d3015

Het is van cruciaal belang dat u regelmatig een back-up van uw iPhone 8 of 8 Plus maakt. Met een back-up kunt u een probleem herstellen of uw gegevens herstellen op een nieuwe iPhone wanneer u een upgrade uitvoert. Er zijn twee manieren om een ​​back-up van je iPhone 8 en 8 Plus te maken. Dit is wat u over beide moet weten. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhone 8- en 8 Plus-modellen met iOS 12 en hoger. Als je andere modellen hebt, hebben we ook artikelen over hoe je een back-up van je iPhone 7 of een back-up van je iPhone X kunt maken.

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus naar iCloud

Waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een ​​back-up van uw iPhone 8 en 8 Plus te maken, is door iCloud te gebruiken. Wanneer u dit doet, maakt uw telefoon automatisch een back-up van de gegevens naar uw iCloud-account wanneer deze is verbonden met wifi. Er is niet veel eenvoudiger dan automatisch. Dit is wat u moet doen:

 1. Zorg ervoor dat uw iPhone is aangemeld bij uw iCloud-account. Uw iCloud-account heeft waarschijnlijk dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als uw Apple ID en u bent waarschijnlijk ingelogd toen u uw iPhone instelde.

 2. Verbind je iPhone met wifi als deze nog niet is verbonden.

 3. Kraan Instellingen.

 4. Tik op je naam bovenaan het scherm.

 5. Kraan iCloud.

  Instellingenpictogram, naam, iCloud-knop in iOS

 6. Kraan iCloud-back-up.

 7. Verplaats de iCloud-back-up schuifregelaar op aan/groen.

  iCloud-back-up, schakel naar groen op iOS

 8. Als dit is gebeurd, maakt je iPhone automatisch een back-up naar iCloud wanneer je telefoon is verbonden met wifi, is aangesloten op het stopcontact en is vergrendeld. Wil je niet wachten op een automatische back-up? U kunt handmatig een back-up maken naar iCloud door alle bovenstaande stappen te volgen. Wanneer u bij het iCloud-back-upscherm komt, tikt u op Nu backuppen.

Hoe iCloud-opslag te upgraden

Elk iCloud-account wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte voor back-ups en andere gegevens. Niet al uw gegevens tellen mee voor die limiet; van muziek en apps hoeft geen back-up te worden gemaakt, omdat u ze gratis opnieuw kunt downloaden. Dat gezegd hebbende, 5 GB is niet veel opslagruimte en je hebt waarschijnlijk vrij snel onvoldoende ruimte voor back-ups in je iCloud-account. Als u met die situatie wordt geconfronteerd, upgrade dan uw iCloud-opslag door het volgende te doen:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Tik op je naam.

 3. Kraan iCloud > Beheer van de opslag > Wijzig opslagabonnement.

 4. Tik op het nieuwe opslagplan dat je wilt.

  Opslag beheren, opslagplan wijzigen, opslagopties op iOS

 5. Kraan Kopen.

 6. Voer uw Apple ID-gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. De maandelijkse kosten van het nieuwe opslagbedrag worden gefactureerd op de kaart die je in je Apple ID hebt staan.

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus met macOS Catalina (10.15)

Hoewel iCloud misschien de handigste manier is om een ​​back-up van je iPhone 8 en 8 Plus te maken, is het niet je enige optie. Je kunt ook een back-up van je iPhone maken op je computer, maar hoe je dat doet hangt af van wat voor soort computer je hebt en welk besturingssysteem je gebruikt. Als u Windows of macOS Mojave (10.14) of eerder gebruikt, gaat u naar het volgende gedeelte. Als je macOS Catalina (10.15) gebruikt, lees dan verder. Vroeger maakte je een back-up van iPhones op Macs met iTunes, maar Apple stopte met de iTunes-app op macOS Catalina (10.15). In plaats daarvan maakt u een back-up van uw iPhone met behulp van de Finder. Dit is wat u moet doen:

 1. Verbind uw iPhone met uw Mac via de synchronisatiekabel of via Wi-Fi.

 2. Open een nieuw Finder-venster.

 3. Zoek in de linkerkolom in het Finder-venster naar de Locaties sectie en klik op de naam van uw iPhone.

 4. Klik desgevraagd op Vertrouwen.

  Vertrouwensknop in Finder op macOS Catalina

 5. Vervolgens wordt in het Finder-venster een scherm geladen dat er bijna identiek uitziet als het iPhone-beheerscherm van iTunes. In de Back-ups sectie (in de Algemeen tabblad), klik op Maak een back-up van alle gegevens op je iPhone op deze Mac.

  Maak een back-up van alle gegevens op je iPhone op deze Mac

  Als je een Apple Watch hebt, vink dan het vakje aan naast Versleutel lokale back-up. Als u dit niet doet, wordt er geen back-up gemaakt van uw gezondheids- en activiteitsgegevens.

 6. Mogelijk wordt u gevraagd uw toegangscode in te voeren op uw iPhone. Zodra u dat doet, zou de back-up moeten beginnen. Als dit niet het geval is, klikt u op Nu backuppen om een ​​back-up van uw iPhone op de Mac te maken.

Een back-up maken van iPhone 8 en 8 Plus met iTunes

Knop Nu een back-up maken in iTunes voor macOS Mojave en eerder

Als u macOS Mojave (10.14) of eerder op uw Mac of op een andere versie van Windows gebruikt, kunt u nog steeds een back-up van uw iPhone maken met iTunes. Hier is hoe:

 1. Verbind je iPhone met de computer waarmee je hem wilt synchroniseren. Je kunt de meegeleverde synchronisatiekabel gebruiken of, als je deze optie al hebt ingesteld, synchroniseren via wifi.

 2. Open iTunes als het niet automatisch opent.

 3. Klik op de iPhone pictogram in de linkerbovenhoek, net onder de afspeelknoppen.

 4. Zoek op het iPhone-beheerscherm de Back-ups sectie en vink het vakje aan naast Deze computer. Zoals eerder vermeld, moet u, als u een Apple Watch hebt, uw back-up coderen zodat uw gezondheids- en activiteitsgegevens worden opgenomen.

 5. Klik Nu backuppen.