Skip to content

Een back-up maken van Spotify-afspeellijsten naar tekstbestanden

6 de november de 2022
Exportify Saving Spotify Playlists 56a67f1d3df78cf7728eafd6

Wat te weten

 • Ga naar Exporteren en selecteer Begin. Maak verbinding en log in op Spotify en ga akkoord met de voorwaarden.
 • Om een ​​afspeellijst in CSV-indeling te krijgen, selecteert u Exporteren naast de bijbehorende afspeellijst. Kiezen Alles exporteren om alle afspeellijstgegevens te exporteren.
 • Exportify scheidt deze gegevens in kolommen, waaronder de naam van de artiest, de titel van het nummer, het album, de tracklengte en meer.

Er is geen gemakkelijke manier om de inhoud van Spotify-afspeellijsten in tekstvorm te exporteren, althans niet via de Spotify-apps. U kunt Exportify gebruiken om bewaarde bestanden in CSV-indeling te genereren. Exportify scheidt deze gegevens in kolommen, waaronder de naam van de artiest, de titel van het nummer, het album, de tracklengte en meer.

Exportify gebruiken om afdrukbare songlijsten te maken

Volg de onderstaande stappen om uw Spotify-afspeellijsten naar CSV-bestanden te exporteren.

 1. Ga naar de hoofdpagina van Exportify op Github, scrol omlaag en klik op de Web API-link. U kunt ook deze link volgen om naar dezelfde pagina te gaan.

 2. Selecteer Begin.

  Spotify exportify Aan de slag

 3. Verbind de Exportify-webapp met je Spotify-account. Dit is veilig om te doen, dus maak je geen zorgen over beveiligingsproblemen. Ervan uitgaande dat u een account hebt, logt u in op Spotify met uw voorkeursmethode – via Facebook, Apple, Google of uw e-mail of gebruikersnaam.

  Spotify exportify inloggen

 4. Het volgende scherm geeft weer wat Exportify zal doen wanneer u verbinding maakt met uw account. Het kan de informatie lezen die openbaar is gedeeld en heeft toegang tot zowel normale afspeellijsten als degene waaraan je hebt meegewerkt. Als u klaar bent om verder te gaan, selecteert u Mee eens zijn.

  Spotify exportify akkoord voorwaarden

 5. Nadat Exportify uw afspeellijsten heeft geopend, ziet u een lijst met deze op het scherm. Als u een van uw afspeellijsten in een CSV-bestand wilt opslaan, selecteert u Exporteren naast de bijbehorende afspeellijst.

  Spotify exportify afspeellijst exporteren

 6. Als u een back-up van al uw afspeellijsten wilt maken, selecteert u Alles exporteren. Dit slaat een zip-archief op genaamd spotify_playlists.zip die al je Spotify-afspeellijsten bevat.

  Spotify exportify exporteer alle afspeellijsten

 7. Als je klaar bent met het opslaan van alles wat je nodig hebt, sluit je het venster in je browser.