Skip to content

Een back-up maken van uw adresboek of contactgegevens naar een nieuwe Mac of deze verplaatsen

28 de juli de 2021
GettyImages 1034356480 5c5dbb6746e0fb0001105ec8

Time Machine van Apple maakt een back-up van uw lijst met contacten, maar het is niet eenvoudig om alleen uw gegevens uit een Time Machine-back-up te herstellen. Er is een eenvoudige oplossing, hoewel de methode en nomenclatuur een beetje veranderen met de verschillende versies van OS X en macOS. Met de app Contacten kun je de inhoud ervan exporteren naar een enkel bestand dat je gemakkelijk naar een andere Mac kunt verplaatsen of als back-up kunt gebruiken. Hier is hoe. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Tiger (10.4).

 1. Launch Contacten.

 2. Klik Bestand in de menubalk Contacten.

  Exporteren” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-12″ >

 3. Selecteer Contacten archief.

  1627491046 893 Een back up maken van uw adresboek of contactgegevens naar een Contactenarchief” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-16″ >

 4. Voer in het dialoogvenster Opslaan als dat wordt geopend een naam in voor het archiefbestand, selecteer waar u het bestand wilt opslaan en klik op Sparen.

  Het contactenarchief opslaan

  Gebruik de onthullingsdriehoek naast het Waar veld om het dialoogvenster uit te vouwen.

Herstel contacten in macOS Catalina (10.15) via Mountain Lion (10.8)

De contacten uit uw archief in uw Contacten-app plaatsen:

 1. Klik Bestand op de Contacten menubalk en selecteer Importeren in het vervolgkeuzemenu.

  1627491047 191 Een back up maken van uw adresboek of contactgegevens naar een Importeren” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-30″ >

 2. Zoek de Contactenarchief jij hebt gemaakt. Selecteer het en klik op Open.

  Archiefbestand selecteren om te herstellen

 3. Er wordt een vervolgkeuzelijst geopend met de vraag of u al uw Contactgegevens wilt vervangen door de inhoud van het archiefbestand dat u hebt geselecteerd. Klik Vervang alles verder gaan.

  Bevestigingsscherm om alle contacten te vervangen

  Nadat u op . heeft geklikt Vervang alles, kan het proces niet ongedaan worden gemaakt.

Een back-up maken van adresboekgegevens en deze herstellen in OS X Lion via OS X Leopard

In oudere versies van OS X heette Contacten Adresboek. Ga als volgt te werk om een ​​back-up te maken en het gegevensbestand te herstellen:

 1. Start de Adresboek toepassing door op het pictogram in het Dock te klikken, of gebruik de Finder om naar navigate Toepassingen en dubbelklik op de Adresboek sollicitatie.

 2. Selecteer in het menu Bestand Exporteren > Adresboekarchief.

 3. Voer in het dialoogvenster Opslaan als dat wordt geopend een naam in voor het archiefbestand of gebruik de standaardnaam die is opgegeven.

 4. Gebruik de onthullingsdriehoek naast het veld Opslaan als om het dialoogvenster uit te vouwen. Navigeer naar een locatie op uw Mac om het archiefbestand van het adresboek op te slaan.

 5. Selecteer een bestemming en klik op Sparen.

Adresboek herstellen in OS X Lion (10.7) via OS X Leopard (10.5)

Herstellen is ook vergelijkbaar met nieuwere versies:

 1. Start de Adresboek toepassing door op het pictogram in het Dock te klikken, of gebruik de Finder om naar Toepassingen. Dubbelklik vervolgens op de Adresboek sollicitatie.

 2. Klik Bestand in de menubalk Adresboek en selecteer Importeren uit het vervolgkeuzemenu.

 3. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het adresboekarchief dat u hebt gemaakt, selecteer het en klik op Open.

 4. U wordt gevraagd of u alle contacten wilt vervangen door die uit het geselecteerde archief. Klik Vervang alles.

Een back-up maken van adresboekgegevens en deze herstellen met OS X Tiger en eerder

Zo ziet het proces eruit in nog eerdere versies van OS X:

 1. Start de Adresboek toepassing door te klikken op het pictogram in de Dok, of gebruik de Finder om te navigeren naar Toepassingen en dubbelklik op de Adresboek sollicitatie.

 2. Klik Bestand in de menubalk Adresboek en selecteer Back-up adresboek.

 3. In de Opslaan als dialoogvenster dat wordt geopend, voert u een naam in voor het archiefbestand of gebruikt u de standaardnaam.

 4. Gebruik de onthullingsdriehoek naast het Opslaan als veld om het dialoogvenster uit te vouwen en naar een locatie op uw Mac te gaan om het archiefbestand van het adresboek op te slaan.

 5. Selecteer een bestemming en klik op Sparen.

Adresboek herstellen in OS X Tiger (10.4) en eerder

 1. Start de Adresboek toepassing door op het pictogram in het Dock te klikken of de Finder te gebruiken om naar Toepassingen. Dubbelklik op de Adresboek sollicitatie.

 2. Klik Bestand op de menubalk Adresboek en selecteer Terugkeren naar back-up adresboek.

 3. Navigeer in het dialoogvenster dat wordt geopend naar de back-up van het adresboek die u eerder hebt gemaakt en klik op de Open knop.

 4. U wordt gevraagd of u alle contacten wilt vervangen door die uit het geselecteerde archief. Klik Vervang alles.

Adresboek of contacten verplaatsen naar een nieuwe Mac

Wanneer u uw adresboek- of contactgegevens naar een nieuwe Mac verplaatst, gebruikt u de Exporteren optie om het archief te maken in plaats van een back-up van het adresboek te maken. De exportfunctie maakt een archiefbestand aan dat leesbaar is voor alle versies van OS X en macOS.