Skip to content

Een back-up maken van uw iTunes-bibliotheek op cd

27 de juli de 2021
iTunes music 5806fa103df78cbc28b149f2

Hoewel veel Macs geen optische stations meer hebben, kunt u een randstation aansluiten of een ingebouwde schijf op uw computer gebruiken om een ​​back-up van uw iTunes-bibliotheek te maken als u iTunes-versies 7 tot en met 10.3 gebruikt. Vanaf iTunes 10.4 en latere versies is de ingebouwde optie om een ​​back-up te maken naar een optische schijf verwijderd, maar u kunt uw bibliotheek nog steeds naar een andere locatie overbrengen. iTunes is stopgezet door Apple. Bovendien hebben de verwijdering van schijfstations van de meeste laptops en de enorme omvang van muziekbibliotheken deze oplossing grotendeels onpraktisch gemaakt.

De optie Back-up naar schijf gebruiken

  1. In iTunes 7.x, selecteer de Bestand tabblad in de Hoofdmenu bovenaan het scherm en selecteer Back-up op schijf uit het pop-upmenu. In iTunes 8.x er doorheen 10.3, kies de Bestand tabblad in de Hoofdmenu, en selecteer Bibliotheek, gevolgd door Back-up op schijf uit het pop-upmenu.

  2. Selecteer het gewenste type back-up in het dialoogvenster dat verschijnt. De twee beschikbare opties zijn: Maak een back-up van de volledige iTunes-bibliotheek en afspeellijsten en Maak alleen een back-up van iTunes Store-aankopen.

  3. Vink bij de eerste volledige back-up niet de vakjes aan onder de twee back-upopties waarmee u alleen de items in uw bibliotheek kunt archiveren die zijn toegevoegd of gewijzigd sinds de laatste back-up. Dit staat bekend als een incrementele back-up en wordt gebruikt om de benodigde opslagruimte te minimaliseren. Controleer bij volgende back-ups na de eerste volledige back-up de opties voor incrementele back-ups.

  4. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, drukt u op Back-up.

  5. Plaats een lege cd of dvd in uw optische station.

  6. Wacht tot het back-upproces is voltooid voordat u de schijf uitwerpt.

Tips

Afhankelijk van hoe groot uw muziekbibliotheek is, zijn mogelijk meer mediaschijven nodig om het back-upproces te voltooien. U wordt gevraagd wanneer u extra schijven moet invoeren. De informatie waarvan een back-up op een schijf wordt gemaakt, wordt opgeslagen als gegevens en niet in een formaat dat compatibel is met cd- en dvd-spelers. De gearchiveerde gegevensschijven worden alleen gebruikt om uw bibliotheek te herstellen. Voor iTunes-versies die beginnen met 10.4, maakt u een back-up van uw iTunes-bibliotheek naar een externe harde schijf of naar iCloud, waarvoor iTunes 10.5 of hoger vereist is.