Skip to content

Een beginnershandleiding voor het delven van cryptomunten

21 de juli de 2021
Cryptocurrencymining Koron Moment Getty 5a1f8d9822fa3a0037be5da7

Het delven van cryptomunten is een wapenwedloop die early adopters beloont. Bitcoin, de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, werd begin 2009 uitgebracht. Sindsdien zijn vergelijkbare digitale valuta’s op de wereldwijde markt geslopen, waaronder een spin-off van Bitcoin genaamd Bitcoin Cash.

Welke Alt-munten moet je minen?

Als je in 2009 was begonnen met het minen van Bitcoins, had je nu duizenden dollars kunnen verdienen. Tegelijkertijd zijn er tal van manieren waarop u ook geld had kunnen verliezen. Bitcoins zijn geen goede keuze voor beginnende miners die op kleine schaal werken. De huidige initiële investerings- en onderhoudskosten – om nog maar te zwijgen van de wiskundige moeilijkheid van het proces – maken het niet winstgevend voor hardware op consumentenniveau. Tegenwoordig is Bitcoin-mining alleen gereserveerd voor grootschalige operaties. Litecoins, Dogecoins en Feathercoins daarentegen zijn drie op Scrypt gebaseerde cryptocurrencies die de beste kosten-batenverhouding zijn voor beginners. Dogecoins en Feathercoins zouden iets minder winst opleveren met dezelfde mining hardware maar worden met de dag populairder. Peercoins kunnen ook een redelijk goed rendement opleveren op uw investering in tijd en energie. Naarmate meer mensen meedoen aan de cryptocoin-rush, kan het moeilijker worden om je keuze te minen, omdat er duurdere hardware nodig is om munten te ontdekken. U moet zwaar investeren als u die munt wilt blijven minen of uw inkomsten wilt nemen en over wilt schakelen naar een eenvoudigere cryptocoin. Zorg ervoor dat u zich in een land bevindt waar bitcoins en bitcoin-mining legaal zijn.

Is het de moeite waard om cryptomunten te minen?

Als hobby-onderneming kan cryptocoin-mining een klein inkomen genereren van misschien een dollar of twee per dag. Met name de hierboven genoemde digitale valuta’s zijn toegankelijk voor gewone mensen om te minen, en een persoon kan $ 1.000 aan hardwarekosten terugverdienen in ongeveer 18 tot 24 maanden. Als tweede inkomen is cryptocoin-mining voor de meeste mensen geen betrouwbare manier om substantieel geld te verdienen. De winst van het minen van cryptomunten wordt alleen aanzienlijk wanneer iemand bereid is $ 3.000 tot $ 5.000 te investeren in hardwarekosten vooraf, op welk moment u mogelijk $ 50 per dag of meer zou kunnen verdienen.

Stel redelijke verwachtingen in

Stel dat het uw doel is om als tweede inkomen substantieel geld te verdienen. In dat geval kun je cryptomunten beter contant kopen in plaats van ze te minen en ze vervolgens weg te stoppen in de hoop dat ze in waarde zullen stijgen als goud of zilver. Als het je doel is om een ​​paar digitale dollars te verdienen en ze op de een of andere manier uit te geven, heb je misschien een langzame manier om dat te doen met mijnbouw. Slimme mijnwerkers houden de elektriciteitskosten onder de $ 0,11 per kilowattuur; mining met 4 GPU-videokaarten kan u ongeveer $ 8,00 tot $ 10, 00 per dag opleveren (afhankelijk van de cryptocurrency die u kiest), of ongeveer $ 250- $ 300 per maand. De twee vangsten zijn:

 • De investering vooraf in de aanschaf van 4 ASIC-processors of 4 AMD Radeon grafische verwerkingseenheden.
 • De marktwaarde van cryptomunten.

Er is een kleine kans dat uw gekozen digitale valuta op een gegeven moment naast Bitcoin in waarde zal stijgen. Dan zou je misschien op duizenden dollars aan cryptomunten kunnen zitten. De nadruk ligt hier op ‘kleine kans’, met klein wat betekent “iets beter dan het winnen van de loterij.” Als u besluit om cryptocoin-mining te proberen, ga dan als hobby verder met een klein inkomensrendement. Zie het als “goudstof verzamelen” in plaats van echte goudklompjes te verzamelen. En doe altijd, altijd, je onderzoek om een ​​​​zwendelvaluta te voorkomen.

Hoe Cryptocoin-mijnbouw werkt

De focus van mijnbouw is om drie dingen te bereiken:

 • Bied boekhouddiensten aan het muntnetwerk. Mijnbouw is in wezen een 24/7 computerboekhouding die ’transacties verifiëren’ wordt genoemd.
 • Krijg een kleine beloning voor uw boekhouddiensten door om de paar dagen fracties van munten te ontvangen.
 • Houd uw persoonlijke kosten laag, inclusief elektriciteit en hardware.

De waslijst: wat je nodig hebt om cryptomunten te minen

Je hebt acht dingen nodig om Litecoins, Dogecoins of Feathercoins te minen.

 • Een gratis privédatabase genaamd a munt portemonnee: Het is een met een wachtwoord beveiligde container die uw inkomsten opslaat en een netwerkbreed grootboek van transacties bijhoudt.
 • Een gratis mijnsoftwarepakket: Kies voor een zoals deze driver van AMD, meestal bestaande uit cgminer en stratum.
 • Een lidmaatschap van een online mining pool: Een mijnbouwpool is een gemeenschap van mijnwerkers die hun computers combineren om de winstgevendheid en inkomensstabiliteit te vergroten.
 • Lidmaatschap bij een online valutawissel: Dit soort lidmaatschap biedt een forum waar u uw virtuele munten kunt inwisselen voor conventioneel geld en vice versa.
 • Een betrouwbaar fulltime internet verbinding: De ideale snelheid is 2 Mbps of sneller.
 • Een desktop of op maat gemaakte computer ontworpen voor mijnbouw: U kunt uw huidige computer gebruiken om te starten, maar u kunt de computer niet gebruiken terwijl de mijnwerker actief is. Een aparte dedicated computer is ideaal. Gebruik geen laptop, gameconsole of handheld-apparaat om te minen. Deze apparaten zijn niet effectief genoeg om inkomsten te genereren.
 • Een ATI grafische verwerkingseenheid: Gebruik een GPU of een gespecialiseerd verwerkingsapparaat dat een ASIC-chip voor mijnbouw wordt genoemd. De kosten variëren van $ 90 gebruikt tot $ 3.000 nieuw voor elke GPU of ASIC-chip. De GPU of ASIC is het werkpaard en levert de boekhouddiensten en mijnbouwwerk.
 • Een fan: Gebruik een huishoudelijke ventilator om koele lucht over uw mijnbouwcomputer te blazen. Mijnbouw genereert aanzienlijke warmte en het koelen van de hardware is van cruciaal belang voor uw succes.

Lancelot-Een op FPGA gebaseerd bitcoin-mijnbord

Je hebt ook een sterke leeshonger en constant leren nodig, aangezien er voortdurende technologische veranderingen en nieuwe technieken zijn voor het optimaliseren van de resultaten van het minen van munten. De meest succesvolle coinminers besteden elke week uren aan het bestuderen van de beste manieren om hun coinmining-prestaties aan te passen en te verbeteren.