Skip to content

Een bericht verwijderen zonder het in Outlook te downloaden

6 de augustus de 2021
15274871357 e048126b58 b 57d383185f9b589b0add6ffc

Wat te weten

  • Stel Outlook in om alleen de kopteksten in berichten te downloaden.
  • Markeer het bericht dat u wilt verwijderen zonder het te downloaden in de Outlook-map.
  • Klik met de rechtermuisknop op de e-mailkoptekst. Selecteer Verwijderen om het bericht te verwijderen de volgende keer dat Outlook op nieuwe e-mail controleert.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een e-mailbericht in Outlook verwijdert voordat het van de server wordt gedownload. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 en Outlook voor Microsoft 365. De instelling voor downloadheaders werkt met POP3- en Exchange-accounts.

Een bericht verwijderen zonder het in Outlook te downloaden

Als je de bestandsgrootte van je inbox klein wilt houden of als je geen berichten wilt downloaden, stel dan Outlook in om te voorkomen dat standaard volledige berichten worden gedownload, maar laat je de kopteksten zien (bijvoorbeeld van wie het bericht komt en wat het onderwerp is) ) in plaats daarvan. Op deze manier kunt u de Outlook-berichtenlijst doorlopen en selecteren welke berichten u op de server wilt verwijderen. Een bericht meteen verwijderen voordat het in Outlook wordt gedownload:

  1. Markeer het bericht dat u wilt verwijderen in de Outlook-map.​ Om meerdere berichten te markeren, houdt u . ingedrukt Ctrl terwijl u ze selecteert.

  2. Klik met de rechtermuisknop op de e-mailheader die u wilt verwijderen.

  3. Selecteer Verwijderen.

    Een e-mailheader verwijderen in Outlook.

  4. De berichten zijn gemarkeerd voor verwijdering en worden verwijderd de volgende keer dat Outlook op nieuwe e-mail controleert.