Skip to content

Een bestelling op Amazon annuleren

8 de augustus de 2021
rsz resized 5adef887c5542e003695d3ce

Wat te weten

 • Log in bij Amazon en ga naar Bestellingen > Kies een bestelling > Opbrengst > Dingen annuleren > Vink de items aan om te annuleren > Aangevinkte items annuleren.
 • Voor verzonden bestellingen logt u in bij Amazon en gaat u naar Bestellingen > Kies een bestelling > Opbrengst > kies een antwoord > Doorgaan met > Indienen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Amazon-bestellingen kunt annuleren. Het dekt situaties waarin u per ongeluk een product koopt en onmiddellijk wilt annuleren, evenals situaties waarin het artikel al is verzonden of ontvangen en waarin u iets hebt gekocht bij een Amazon Marketplace-verkoper.

Een bestelling op Amazon annuleren wanneer deze nog niet is verzonden

 1. Inloggen Amazone.

 2. Klik op de Bestellingen knop aan de rechterkant van de menubalk.

 3. Klik op de Dingen annuleren knop naast de bestelling die u wilt annuleren.

 4. Kies een Reden voor annulering (optioneel).

 5. Klik op de kleine selectievakje naast de items die u wilt annuleren.

 6. Klik Aangevinkte items annuleren.

Bestelling op Amazon annuleren wanneer artikelen worden voorbereid voor verzending

Kun je een Amazon-bestelling annuleren die wordt voorbereid voor verzending? Het hangt er vanaf. Het proces zelf is vrijwel identiek aan het bovenstaande, maar in plaats van een artikel onmiddellijk te kunnen annuleren, moet je een annuleringsverzoek plaatsen, dat al dan niet wordt geaccepteerd.

 1. Volgen stappen 1-5 bovenstaand.

  Annuleer een Amazon-bestelling die wordt verwerkt.

 2. Klik Verzoek tot annulering.

Het is moeilijk te zeggen wat precies bepaalt of Amazon het verzoek accepteert, hoewel het vooral afhangt van hoe dicht een item bij de verzending is. Als het op het punt staat te worden verzonden, kan uw verzoek worden afgewezen.

Een Amazon Marketplace-bestelling annuleren

Schermafbeeldingen van Amazon

Als het minder dan 30 minuten geleden is dat je een artikel via een Marketplace-verkoper hebt besteld, kun je een bestelling onmiddellijk annuleren door de stappen te volgen die in het eerste gedeelte van dit artikel worden beschreven. Als het echter meer dan 30 minuten geleden is dat je een bestelling hebt geplaatst, moet je een annuleringsverzoek verzenden volgens hetzelfde proces als in het bovenstaande gedeelte. Nogmaals, of uw verzoek wordt geaccepteerd, hangt af van de verkoper. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u het annuleringsverzoek plaatst net voordat ze het artikel verzenden (wat betekent dat annulering technisch gezien mogelijk moet zijn). Tegen de tijd dat ze de melding van het verzoek zien, kan het echter zo zijn dat ze het pakket al hebben verzonden.

Bestelling op Amazon annuleren zodra deze is verzonden of ontvangen

In gevallen waarin het annuleren van een Amazon-bestelling vóór verzending niet mogelijk is, kunnen klanten maar één ding doen: het artikel retourneren en een terugbetaling eisen. Amazon geeft je de mogelijkheid om de levering van het pakket dat je hebt gestuurd te weigeren, in welk geval de koerier in wezen gedwongen is om het namens jou aan Amazon te retourneren. Als je de bezorging van het pakket accepteert, moet je het artikel zelf terugsturen naar Amazon (zoek op “Amazon Returns Center” voor instructies over hoe je dit moet doen). In beide gevallen dient u de volgende stappen te ondernemen, die van toepassing zijn op zowel het retourneren als het vervangen van artikelen.

 1. Inloggen Amazone.

 2. Klik op de Bestellingen knop aan de rechterkant van de menubalk.

 3. Zoek de bestelling die je wilt retourneren (of vervangen) en klik op Artikelen retourneren of vervangen.

  Een verzonden Amazon-bestelling annuleren

 4. Kies een reactie waarom u het artikel retourneert of vervangt. Laat een Commentaar indien gewenst (optioneel).

 5. Klik Doorgaan met.

 6. Bekijk op de volgende pagina de retourinformatie en klik vervolgens op Retourverzoek indienen.

Het proces zelf is eenvoudig genoeg, maar u moet er rekening mee houden dat er een aantal regels van toepassing zijn. De eerste is dat Amazon alleen volledige terugbetalingen biedt als het item dat je retourneert ongeopend is. Ten tweede moet het binnen 30 dagen na levering worden geretourneerd. Deze laatste voorwaarde is echter versoepeld voor kerstinkopen, wanneer Amazon toestaat dat een ongeopend artikel dat tussen 1 november en 31 december is gekocht, uiterlijk op 31 januari wordt geretourneerd. Met andere woorden, een artikel kan niet worden geretourneerd als u het opent, besef dat u het niet echt leuk vindt of meer wilt, en besluit aan te dringen op een terugbetaling. Geopende artikelen kunnen echter nog steeds binnen 30 dagen worden geretourneerd als ze defect of beschadigd zijn. Als ze na 30 dagen problemen krijgen, moet je contact opnemen met de klantenservice van Amazon.

Hoe lang duurt het voordat Amazon een geannuleerde bestelling terugbetaalt?

Volgens Amazon duurt het minuten voordat een terugbetaling op de creditcard van de koper wordt toegepast wanneer een annuleringsbestelling wordt verwerkt. Het kan echter 3-5 dagen duren voordat het betreffende bedrag op zijn of haar creditcardafschrift verschijnt, terwijl dit voor debetkaarten tot tien werkdagen kan zijn.