Skip to content

Een Bluetooth-headset koppelen aan een iPhone

1 de augustus de 2021
GettyImages 565876587 5c3d2705c9e77c00012741f71 1475ee0870294f3fa826dec81017f30c

Het gebruik van een Bluetooth-headset kan een bevrijdende ervaring zijn. In plaats van je telefoon vast te houden, stop je een headset in je oor. Het houdt uw handen vrij, wat niet alleen handig is, het is ook een veiligere manier om uw telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 of hoger.

Een Bluetooth-headset koppelen aan een iPhone

Zorg er voordat u begint voor dat zowel uw smartphone als uw Bluetooth-headset voldoende batterijvermogen hebben.

  1. Open op je iPhone Instellingenen tik vervolgens op Bluetooth en zet de aan Bluetooth tuimelschakelaar.

  2. U kunt ook Bluetooth inschakelen via het Control Center. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik vervolgens op de Bluetooth icoon. De knop wordt blauw wanneer de functie actief is.

    Bluetooth inschakelen in het Control Center op een iPhone

  3. Veel headsets gaan automatisch in de koppelingsmodus wanneer u ze voor het eerst inschakelt. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien hoe u het accessoire in de koppelingsmodus zet.

  4. Zodra de headset zich in de koppelingsmodus bevindt, zou uw iPhone deze moeten ontdekken. Op de Bluetooth instellingenscherm, ziet u de naam van de headset verschijnen onder de lijst met apparaten. Op dit scherm, Mijn apparaten is een lijst met dingen waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt. Andere apparaten bevat degenen die binnen bereik zijn, maar u hebt deze nog niet eerder gebruikt. Tik op de naam van de headset en de iPhone maakt er verbinding mee. Sommige headsets kunnen u vragen om een ​​pincode in te voeren om het koppelen te verifiëren. De fabrikant van de headset moet het nummer verstrekken dat u nodig hebt.

    Het Bluetooth-instellingenscherm op een iPhone

  5. Nu kunt u de headset gaan gebruiken.

Bellen met uw Bluetooth-headset

Om te bellen met uw Bluetooth-headset, kiest u het nummer zoals u dat gewend bent. Als u een headset gebruikt die spraakopdrachten accepteert, kunt u mogelijk met uw stem bellen. Nadat u het nummer hebt ingevoerd dat u wilt bellen, krijgt u op uw iPhone een lijst met opties te zien. U kunt ervoor kiezen om uw Bluetooth-headset, uw iPhone of de luidspreker van de iPhone te gebruiken om te bellen. Druk op Bluetooth koptelefoon icoon, en de oproep zal daarheen gaan. Nu zou je verbonden moeten zijn. U kunt het gesprek beëindigen door de knop op uw headset te gebruiken of door op de Ophangen knop op het iPhone-scherm.

Gesprekken aannemen met uw Bluetooth-headset

Als er een oproep binnenkomt op uw iPhone, kunt u deze rechtstreeks vanaf uw Bluetooth-headset beantwoorden door op de juiste knop te drukken. De meeste Bluetooth-headsets hebben hiervoor een primaire knop. Als je niet zeker weet welke van de knoppen van de headset je moet indrukken, raadpleeg dan de producthandleiding. U kunt het gesprek beëindigen door de knop op uw headset te gebruiken of door op de Einde Telefoongesprek knop op het iPhone-scherm.