Skip to content

Een brochure maken in Microsoft Word

9 de augustus de 2021
microsoft word make a brochure 4159580 cbc15f25fa3547b0a9551926fb616c10

Wat te weten

 • Gebruik een sjabloon: Ga naar Bestand > Nieuw en zoek naar Brochure. Kies een stijl en selecteer Creëren. Vervang vervolgens de voorbeeldtekst en afbeeldingen.
 • Of open en pas een nieuw Word-document aan. Als u klaar bent, selecteert u Bestand > Opslaan als en kies Word-sjabloon (*.dotx).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een brochure maakt in Microsoft Word door een bestaande sjabloon te gebruiken of uw eigen sjabloonontwerp te personaliseren. Instructies hebben betrekking op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Een brochure maken van een sjabloon

De eenvoudigste manier om een ​​brochure in elke versie van Microsoft Word te maken, is door te beginnen met een sjabloon waarin de kolommen en tijdelijke aanduidingen zijn geconfigureerd. Wijzig het document en voeg uw tekst en afbeeldingen toe.

 1. Selecteer Bestand > Nieuw.

 2. In de Zoeken naar online sjablonen tekstvak, typ brochureen druk vervolgens op Binnenkomen.

  Scherm Nieuw document in Word met de zoekbalk gemarkeerd

 3. Kies de gewenste stijl en selecteer Creëren om de sjabloon te downloaden. De sjabloon wordt automatisch geopend in een nieuw Word-document.

  Venster Nieuw bestand in Word met de knop Maken gemarkeerd

 4. Selecteer voorbeeldtekst in een sectie en voer uw aangepaste tekst in. Vervang de voorbeeldtekst in de hele sjabloon. Wijzig het lettertype, de kleur en de grootte om de tekst aan te passen.

  Screenshot van tekstvakken in Word-brochuresjabloon

 5. Vervang desgewenst de voorbeeldafbeeldingen. Selecteer een afbeelding, klik met de rechtermuisknop en selecteer Afbeelding wijzigen. Kies de locatie van de afbeelding die u wilt gebruiken, navigeer naar de afbeelding en selecteer vervolgens Invoegen.

  Een brochure in Word met de knop Afbeelding wijzigen gemarkeerd

 6. Als u het standaardkleurenthema van de sjabloon wilt wijzigen, gaat u naar de Ontwerp tabblad.

  Word met het tabblad Ontwerpen gemarkeerd

 7. Selecteer de Kleuren vervolgkeuzepijl en kies een thema. Wijs een thema aan in de vervolgkeuzelijst Kleuren om een ​​voorbeeld te bekijken voordat u het toepast.

  Het tabblad Ontwerp van Word met het menu Kleuren gemarkeerd

 8. Sla de wijzigingen in de brochure op wanneer u klaar bent met het aanpassen ervan. Raadpleeg de printerdocumentatie of de website van de fabrikant voor instructies over het afdrukken van dubbelzijdige documenten.

Persoon die thuis een brochure afdrukt

Hoe maak je een brochure in Word from Scratch

Om een ​​volledig nieuwe brochure te maken, begint u met een leeg document.

 1. Wijzig de oriëntatie van het document. Ga naar de Lay-out tabblad en selecteer Oriëntatie > Landschap. Oriëntatie is standaard ingesteld op Portret.

  Oriëntatiemenu in Word

 2. Voeg een tweede pagina toe voor een dubbelzijdige brochure. Ga naar de Invoegen tabblad en, in de Pagina’s groep, kies Lege pagina.

  Word met de secties Invoegen en Blanco pagina gemarkeerd

 3. Kies het aantal kolommen. Ga naar de Lay-out tabblad en selecteer Kolommen. Kies dan Twee om een ​​dubbelgevouwen brochure te maken, of kies Drie om een ​​brochure in drieën te maken.

  Word-document met het tabblad Indeling en de knoppen Kolommen gemarkeerd

 4. Voeg de tekst toe en formatteer deze. Om de tekst op te maken, selecteert u de tekst, gaat u naar de Thuis en kies vervolgens een lettertype, lettergrootte en letterkleur, of voeg een lijst met opsommingstekens of genummerde lijst toe. Een andere manier om tekst in een brochure te plaatsen, is door een tekstvak in te voegen en tekst aan het tekstvak toe te voegen.

  Tekst opmaken in Microsoft Word

 5. Voeg foto’s of afbeeldingen toe. Selecteer de locatie in het document waar u de afbeelding wilt plaatsen, ga naar de Invoegen tabblad en selecteer Afbeeldingen.

  Word met de knop Afbeeldingen op het tabblad Invoegen gemarkeerd

 6. Sla de wijzigingen in de brochure op wanneer u klaar bent met het aanpassen ervan. Raadpleeg de printerdocumentatie of de website van de fabrikant voor instructies over het afdrukken van dubbelzijdige documenten.

Om de brochure als sjabloon op te slaan, gaat u naar Bestand > Opslaan als en kies Word-sjabloon (*.dotx) uit de lijst met bestandstypen.