Skip to content

Een computer repareren die niet start in de veilige modus

11 de augustus de 2021
startup settings windows 8 56a6f90f3df78cf7729134e1

Wat te weten

 • Volg deze handleiding als u elke keer dat u de Veilige modus of andere opstartmethoden probeert, terugkeert naar de opstartinstellingen of het ABO-scherm.
 • Zorg ervoor dat u eerst elke andere opstartmethode probeert die u tot uw beschikking heeft, als u dat nog niet heeft gedaan.
 • Als geen van beide werkt, zijn waarschijnlijke oplossingen een Windows-reparatie, een systeemherstel of het repareren van beveiligde Windows-bestanden.

De menu’s Opstartinstellingen (Windows 10 & 8) en Geavanceerde opstartopties (Windows 7, Vista en XP) helpen u Windows op speciaal geconfigureerde manieren te starten om elk probleem te omzeilen dat voorkomt dat Windows normaal opstart. Maar wat als elke optie die u probeert mislukt, en wanneer uw computer opnieuw opstart, bent u weer terug bij een van die schermen?

Redenen waarom uw pc niet start in de veilige modus

Deze Opstartinstellingen lus of Geavanceerde opstartopties-lus, afhankelijk van uw versie van Windows, is een veelvoorkomende manier waarop Windows niet start. Dit is de gids voor het oplossen van problemen die u moet volgen als u bij elke poging om de veilige modus, de laatst bekende juiste configuratie en andere opstartmethoden te openen, direct terugkeert naar de opstartinstellingen of het ABO-scherm.

Opstartinstellingen (Windows 8).
Als u niet eens bij dit menu kunt komen, gaat u helemaal naar het Windows-inlogscherm of ziet u een foutmelding. Zie Problemen oplossen met een computer die niet kan worden ingeschakeld voor een betere manier om uw probleem op te lossen. specifiek probleem.

Een computer repareren die altijd stopt bij opstartinstellingen of geavanceerde opstartopties

Deze procedure kan van minuten tot uren duren, afhankelijk van de reden waarom Windows niet start in de veilige modus of een van de andere diagnostische modi van Windows. Dit is wat u moet doen:

 1. Probeer Windows op elke beschikbare opstartmethode te starten. Je hebt dit misschien al gedaan, maar als dat niet het geval is, weet dan dat elke opstartmethode die beschikbaar is in het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties, er is omdat het een of meer specifieke problemen helpt voorkomen die voorkomen dat Windows wordt geladen:

  • Windows starten in de veilige modus
  • Start Windows met de laatst bekende goede configuratie
  • Windows starten in video-/weergavemodus met lage resolutie

  Schakel de veilige modus in de opstartinstellingen voor Windows 10 in

  Probeer de optie om Windows ook normaal te starten – je weet maar nooit. Zie de tips onderaan de pagina voor hulp als Windows daadwerkelijk opstart in een van de drie bovenstaande modi.

 2. Herstel uw Windows-installatie. De meest voorkomende reden voor Windows om u voortdurend terug te brengen naar het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties is omdat een of meer belangrijke Windows-bestanden beschadigd zijn of ontbreken. Door Windows te repareren worden deze belangrijke bestanden vervangen zonder iets anders op uw computer te verwijderen of te wijzigen.

  Menu Geavanceerde opties in Windows 10

  Geavanceerde opties (Windows 10).
  In Windows 10, 8, 7 & Vista heet dit a Opstartreparatie. Windows XP noemt het een Reparatie Installatie. De Windows XP Repair Installation is ingewikkelder en heeft meer nadelen dan de Startup Repair die beschikbaar is in latere Windows-besturingssystemen. Dus als je een XP-gebruiker bent, wil je misschien wachten tot je deze andere stappen eerst hebt geprobeerd.

 3. Voer een systeemherstel uit via geavanceerde opstartopties of systeemherstelopties, afhankelijk van uw versie van Windows, om recente wijzigingen ongedaan te maken.

  Systeemherstel in geavanceerde opstartopties voor Windows 10

  Windows kan terugkeren naar het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties vanwege schade aan een stuurprogramma, belangrijk bestand of een deel van het register. Een systeemherstel brengt al die dingen terug naar de staat waarin ze zich bevonden op het moment dat uw computer goed werkte, wat uw probleem volledig zou kunnen oplossen.

  Windows 10 & 8: Systeemherstel is beschikbaar buiten Windows 10 & 8 via het menu Geavanceerde opstartopties. Zie Toegang krijgen tot geavanceerde opstartopties in Windows 10 of 8 voor hulp.

  Windows 7 & Vista: Systeemherstel is beschikbaar van buiten Windows 7 en Vista via Systeemherstelopties en is het gemakkelijkst beschikbaar wanneer u opstart vanaf uw Windows-installatieschijf. Als u Windows 7 gebruikt, zijn Systeemherstelopties ook hier beschikbaar vanuit het menu Geavanceerde opstartopties als de Repareer je computer keuze. Dit werkt echter mogelijk niet, afhankelijk van wat uw algehele probleem veroorzaakt, dus het kan zijn dat u toch moet opstarten vanaf de installatieschijf.

  Een andere optie voor Windows 10, 8 of 7: Als u uw installatieschijf of flashstation voor Windows 10, 8 of 7 niet hebt, maar wel toegang hebt tot een andere computer waarop een van die versies van Windows is geïnstalleerd, zoals een andere in huis of die van een vriend, kunt u een reparatie maken media vanaf daar die u kunt gebruiken om deze stap op uw kapotte computer te voltooien. Zie Een Windows 7-systeemherstelschijf maken of Een herstelschijf voor Windows 10 of 8 maken voor zelfstudies.

  Windows XP & Me-gebruikers: deze optie voor probleemoplossing is niet op u van toepassing. Systeemherstel is beschikbaar gemaakt vanaf een opstartbare schijf vanaf de release van Windows Vista.

 4. Gebruik de opdracht Systeembestandscontrole om beveiligde Windows-bestanden te herstellen. Een beschadigd besturingssysteemgerelateerd bestand kan ervoor zorgen dat u niet voorbij het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties komt, en de opdracht sfc kan het probleem oplossen. Aangezien je op dit moment geen toegang hebt tot Windows, moet je deze opdracht uitvoeren vanaf de opdrachtprompt die beschikbaar is via Geavanceerde opstartopties (Windows 10 & 8) of Systeemherstelopties (Windows 7 & Vista). Zie de opmerkingen hierboven over toegang tot deze diagnostische gebieden.

  Windows XP & Me-gebruikers: Nogmaals, deze optie voor probleemoplossing is niet voor u beschikbaar. Systeembestandscontrole is alleen beschikbaar vanaf binnenin Windows in uw besturingssysteem. De kans is groot dat als de Windows-reparatie die u in stap 2 hebt geprobeerd niet werkte, dit ook niet zal werken, maar het is het proberen waard gezien de hardwaregerichte probleemoplossing hierna.

 5. Wis de CMOS. Als u het BIOS-geheugen op uw moederbord wist, worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Een verkeerde BIOS-configuratie kan de reden zijn dat Windows niet eens start in de veilige modus. Als het wissen van de CMOS het opstartprobleem van Windows wel oplost, zorg er dan voor dat alle wijzigingen die u aanbrengt in het BIOS één voor één worden voltooid, zodat als het probleem terugkeert, u weet welke wijziging het probleem heeft veroorzaakt.

 6. Vervang de CMOS-batterij als uw computer meer dan drie jaar oud is of langere tijd niet heeft gestaan. CMOS-batterijen zijn goedkoop en een batterij die niet langer wordt opgeladen, kan allerlei vreemd gedrag veroorzaken tijdens het opstartproces van Windows.

 7. Plaats alles opnieuw wat u in handen kunt krijgen. Door opnieuw te plaatsen worden de verschillende verbindingen binnen uw computer hersteld en kan de storing worden verholpen die ervoor zorgt dat Windows vastloopt in het scherm Geavanceerde opstartopties of Opstartinstellingen. Probeer de volgende hardware opnieuw te plaatsen en kijk of Windows correct start:

  • Sluit alle interne data- en stroomkabels opnieuw aan
  • Plaats de geheugenmodules opnieuw
  • Plaats eventuele uitbreidingskaarten opnieuw

  Koppel ook uw toetsenbord, muis en andere externe apparaten los en sluit ze opnieuw aan.

 8. Test het RAM-geheugen. Als een van de RAM-modules van uw computer volledig uitvalt, gaat uw computer niet eens aan. Meestal faalt het geheugen echter langzaam en werkt het tot op zekere hoogte. Als uw systeemgeheugen niet werkt, kan Windows in geen enkele modus starten. Vervang het geheugen in uw computer als de geheugentest een probleem aantoont. Stap 9 en 10 hebben beide betrekking op moeilijkere en destructieve oplossingen voor Windows die vastloopt in het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties. Het kan zijn dat een van de onderstaande oplossingen nodig is om uw probleem op te lossen, maar als u tot nu toe niet ijverig bent geweest bij het oplossen van problemen, kunt u niet zeker weten dat een van de eenvoudigere oplossingen hierboven niet de juiste is een.

 9. Test de harde schijf. Een fysiek probleem met uw harde schijf is zeker een reden waarom Windows mogelijk niet start zoals het zou moeten. Een harde schijf die informatie niet correct kan lezen en schrijven, kan een besturingssysteem zeker niet correct laden, zelfs niet in de veilige modus. Vervang uw harde schijf als uw tests een fout aangeven. Nadat u de harde schijf hebt vervangen, moet u een nieuwe installatie van Windows uitvoeren. Als uw harde schijf de test doorstaat, is de harde schijf fysiek in orde, dus de oorzaak van uw probleem moet bij Windows liggen, in welk geval de volgende stap het probleem zal oplossen.

 10. Voer een schone installatie van Windows uit. Dit type installatie wist de schijf waarop Windows is geïnstalleerd en installeert vervolgens het besturingssysteem opnieuw vanaf het begin.

Tips en meer informatie

Als Windows start in een of meer van de opties in de veilige modus, maar dat is alles, ga dan verder met de stappen voor probleemoplossing op deze pagina, die een beetje gemakkelijker te voltooien zijn dankzij uw toegang tot de veilige modus. Als Windows start nadat de Laatste bekende juiste configuratie is ingeschakeld, heeft een wijziging die is aangebracht nadat de computer voor het laatst correct is opgestart dit probleem veroorzaakt en kan de fout terugkeren als dezelfde wijzigingen worden aangebracht. Als u kunt voorkomen dat u hetzelfde probleem opnieuw veroorzaakt, hoeft u niets meer te doen en komt alles in orde. Als Windows start met video met een lage resolutie ingeschakeld, is de kans groot dat de videokaart van uw computer hapert:

 1. Probeer eerst de schermresolutie aan te passen naar iets comfortabelers en kijk of het probleem gewoon verdwijnt. Als dit niet het geval is, probeert u deze probleemoplossing:

 2. Leen een werkende monitor van een andere computer en probeer deze in plaats van de uwe.

 3. Werk de stuurprogramma’s bij naar de videokaart.

 4. Test het geheugen van uw computer en vervang het geheugen als uit tests een probleem blijkt.

 5. Vervang de videokaart of voeg een videokaart toe als je video op het moederbord is geïntegreerd.