Skip to content

Een contactpersoon toevoegen aan WhatsApp

17 de juli de 2021
https www.lifewire.comhow to add a contact to whatsapp 4707570 00 2fd09c261d12485ba170bd6c35e04798

Wat te weten

 • Ga naar de Chats tabblad, tik op de Componeren icoon > Nieuw contact > vul gegevens in > Sparen > Gedaan.
 • Tik op de om vrienden te zoeken vergrootglas op het tabblad Chats > typ naam > selecteer vriend uit resultaten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je mensen toevoegt op WhatsApp en mensen uitnodigt om de app te gebruiken. Onderstaande screenshots zijn van WhatsApp voor Android, maar de stappen werken ook met iOS.

Iemand toevoegen aan WhatsApp

Door iemand op WhatsApp toe te voegen, kun je je vrienden vinden en ermee communiceren. Het enige wat je hoeft te doen is een nummer en een naam toevoegen. Je kunt je WhatsApp-contacten ook met anderen delen.

 1. Ga naar de Chats tabblad in de app.

 2. Druk op Componeren pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om een ​​nieuwe chatpagina te openen.

 3. Kraan Nieuw contact om een ​​persoon toe te voegen. Als je de WhatsApp QR-code van de persoon hebt, druk dan op het QR-symbool om deze te scannen en voeg ze op die manier toe als contact.

 4. Druk op Voornaam veld en typ de naam van de persoon die u toevoegt.

 5. Druk op Achternaam veld en voeg hun achternaam toe.

 6. Voer het telefoonnummer van de persoon in de Telefoon veld. Als hun nummer in een ander deel van de wereld is geregistreerd (dwz u bent gevestigd in de VS, maar uw vriend bevindt zich in het VK), moet u mogelijk een landcode toevoegen.

 7. Kraan Sparen in de rechterbovenhoek van de pagina om de contactpersoon op te slaan.

 8. U kunt nu de naam van de persoon en zijn contactgegevens zien. Als de persoon WhatsApp niet gebruikt, zie je een optie om hem uit te nodigen voor de service. Kraan Uitnodigen voor WhatsApp om een ​​sms-bericht te genereren dat u naar hun nummer kunt sturen (providertarieven zijn van toepassing). Dit biedt hen een WhatsApp-downloadlink.

 9. Kraan Gedaan om terug te keren naar de Chats-pagina. Als je een nummer toevoegt op WhatsApp, wordt het automatisch toegevoegd aan het adresboek van je apparaat. Hetzelfde geldt als u een contactpersoon toevoegt aan het adresboek van het apparaat. Evenzo verwijdert het verwijderen van een contact uit WhatsApp het uit het adresboek van uw apparaat en vice versa.

Vrienden zoeken op WhatsApp

Het is eenvoudig om een ​​contactpersoon te vinden en toe te voegen die WhatsApp al gebruikt.

 1. Open WhatsApp op je apparaat.

 2. Als je momenteel niet in de chats zit tabblad, tik op Chats om je daarheen te brengen.

 3. Druk op vergrootglas om de zoekbalk weer te geven.

 4. Typ de naam van de contactpersoon die u zoekt.

 5. Resultaten worden weergegeven met chats, contacten en inhoud van relevante berichten. Tik op de juiste contactnaam om je gesprek te starten.

  Een WhatsApp-gebruiker zoekt naar een contact

Zorg ervoor dat uw nummer up-to-date is op WhatsApp

Je moet een telefoonnummer opgeven wanneer je je aanmeldt voor WhatsApp, wat betekent dat iedereen die je nummer heeft je in de app kan vinden. Als je ooit je telefoonnummer wijzigt, kun je dit bijwerken op WhatsApp. Kraan Meer > Instellingen > Account > Verander nummer en volg de aanwijzingen.