Skip to content

Een digitale tweeling kan een tweede jij op internet creëren

26 de juni de 2022
GettyImages 1317150029 893c0d5d067d4bd2b3591062cc23cd58

Belangrijkste leerpunten

  • Een nieuw sociaal netwerk heeft tot doel een tweede digitale jij te creëren.
  • Uw online kloon is bedoeld om de meest routinematige taken van het dagelijkse digitale leven over te nemen, zoals het verzenden van e-mails.
  • Digitale klonen worden al in alles gebruikt, van de gezondheidszorg tot de autoproductie.
Je digitale tweeling kan je binnenkort helpen dingen voor elkaar te krijgen, beweert een nieuwe startup. Het sociale netwerk, dduplicata genaamd, geeft je zogenaamd een tweede digitale zelf dat is verbeterd met kunstmatige intelligentie. De online kloon is bedoeld om de meest routinematige taken van het dagelijkse digitale leven over te nemen, zoals het verzenden van e-mails. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om een ​​metaverse of netwerk van virtuele 3D-werelden te creëren, gericht op sociale connecties. “Ik geloof dat het belang van digitale klonen zal toenemen naarmate mensen beginnen te begrijpen hoe ze in hun eigen leven en werk passen”, vertelde Luke Thompson, COO van het visuele effectenbedrijf ActionVFX, aan Lifewire in een e-mailinterview. “Niet alles draait om een ​​videogame. Sterker nog, ik werk nu al meer dan een jaar in virtual reality.”

Jij en jij

De service dduplicata is nog in bèta, maar heeft ambitieuze plannen, ook al zijn ze vaag. “Aangezien het digitale zelf van elke gebruiker een AI is die naar hun eigen beeld is gemaakt, zal het natuurlijk blijven leven in cyberspace/metaverse na de fysieke dood van de gebruiker”, schreef Henrique Jorge, CEO van ETER9, in een e-mail aan Lifewire. “Op deze manier kan elke dduplicata-gebruiker vrijwel onsterfelijk worden en voor altijd in de Metaverse/Cyberspace leven.” “Ik geloof dat het belang van digitale klonen zal toenemen naarmate mensen beginnen te begrijpen hoe ze in hun eigen leven en werk passen.” Thompson zei dat het hebben van een digitale versie van zichzelf al in zijn dagelijks leven is geïntegreerd. Hij gebruikt virtual reality-vergadertools zoals ImmersedVR en Horizon Workrooms voor vergaderingen op afstand. Naarmate meer mensen virtuele vergadertechnologie gebruiken, zou er een grotere behoefte zijn aan gebruikers om adequaat vertegenwoordigd te zijn in deze digitale omgevingen. En de oplossing zou digitale klonen kunnen zijn. “Het is één ding om een ​​cartoonachtige weergave van jezelf in lage resolutie te hebben, maar het is iets anders om een ​​fotorealistische versie te hebben die jezelf goed vertegenwoordigt,” zei Thompson.

Auto’s maken in VR

Als een online duplicaat van u ver weg lijkt, zou het concept van digitale tweelingen/kopieën meer in de praktijk kunnen worden gebruikt. Het gameplatform Unity maakt 3D-content mogelijk, zoals Beat Saber, en autofabrikant Hyundai hoopt de software te gebruiken om zijn slimme productie en autonoom rijdende technologie te verbeteren. Hyundai heeft onlangs plannen aangekondigd om Unity te gebruiken om een ​​Meta-Factory te bouwen, een digitale tweeling van een echte fabriek, ondersteund door een metavers platform. Met de Meta-Factory kan Hyundai een fabriek virtueel testen om de geoptimaliseerde fabriekswerking te berekenen en fabrieksmanagers in staat te stellen problemen op te lossen zonder de fabriek fysiek te bezoeken. “Realtime digitale tweelingen zullen de manier waarop we leven, werken, winkelen en een positieve impact hebben op onze planeet permanent veranderen, en vormen een belangrijk onderdeel van wat vaak de metaverse wordt genoemd”, zei John Riccitiello, CEO van Unity, in het nieuwsbericht. “Hyundai’s visie voor de toekomst, inclusief de digitale tweeling van fabrieksactiviteiten, vertegenwoordigt een belangrijke technologische stap voorwaarts in de productie met onbeperkt potentieel in zijn efficiëntie.” Bedrijven zoals Chevron gebruiken digitale tweelingen om onderhoudsproblemen sneller te voorspellen, en Unilever gebruikt een digitale tweeling op het Azure IoT-platform om fabrieksactiviteiten zoals temperaturen en productiecyclustijden te analyseren en te verfijnen. Digitale tweelingen worden vaak gebruikt bij de planning van commercieel onroerend goed en faciliteiten, vertelde Matt Wright, een internetexpert bij Valence, aan Lifewire in een e-mailinterview. “Stel je een grote bedrijfscampus voor die is veranderd in een enorme digitale tweeling die uitbreidt naar andere campussen en fysieke locaties”, voegde Wright eraan toe. “Wat als die digitale tweeling machine learning gebruikt om zaken als verkeer, nutsvoorzieningen en het weer te optimaliseren?”

Identieke mannen in gesprek

Artsen beginnen ook digitale tweelingen van patiënten te gebruiken. Sommige medische apparaten hebben nu de mogelijkheid om digitale kopieën van specifieke organen of aandoeningen te maken, zodat artsen ze beter kunnen behandelen, vertelde David Talby, de oprichter van John Snow Labs, aan Lifewire in een e-mailinterview. “Door bijvoorbeeld de digitale kloon van het hart van een patiënt te maken, kan een arts inzoomen, precies zien wat er aan de hand is – of er littekens zijn van eerdere operaties of een afwijking die verder moet worden geïnspecteerd – en betere beslissingen nemen vóór een operatie, in plaats van tijdens,” zei hij. Dit kan het verschil betekenen tussen een operatie van 5 of 10 uur en een wereld van verschil voor de patiëntresultaten.”