Skip to content

Een domein op de witte lijst zetten in de Mac OS X Mail-app

28 de juli de 2021
how to whitelist a sender or domain in gmail 1172106 AA v1 5b1d72d1eb97de00363eb294

Het spamfilter in de Mail-app van Apple is effectief in het opvangen van spam, terwijl berichten van bekende afzenders toch uw inbox kunnen bereiken. Deze regel is echter van toepassing op individuele afzenders en die in uw Contacten. Het staat niet automatisch e-mail van een heel domein toe. U kunt de Mac Mail-app zo instellen dat een bepaald domein wordt toegestaan ​​door een zogenaamde witte lijst te gebruiken (de moderne term is veilige lijst). De veilige lijst zorgt ervoor dat e-mail van gespecificeerde domeinen erdoorheen komt. Om dit te doen, moet u een regel instellen in de Mail-voorkeuren. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X Tiger (10.4) en hoger.

Stappen om een ​​domein veilig op de lijst te zetten

Om alle e-mail van een specifiek domein in de Mail-app in Mac OS X of macOS op een veilige lijst te zetten:

 1. Klik in het hoofdmenu van Mac OS X Mail op Mail > Voorkeuren. De sneltoets is Commando+, (komma).

 2. Klik op de Reglement tabblad.

  Het tabblad Regels

 3. Klik Regel toevoegen.

  De knop Regel toevoegen

 4. Typ een naam in de Beschrijving veld, zoals ‘Safelist: example.com’ om de nieuwe regel te identificeren.

  Het veld Beschrijving voor een nieuwe regel

 5. Stel voor de voorwaarden het eerste vervolgkeuzemenu-item in op elk, zodat het luidt: Als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan.

  De "elke" optie

 6. Selecteer in de volgende twee vervolgkeuzemenu’s Van in de eerste, en Eindigt met voor de tweede.

  De opties Van en Eindigt met

 7. In het volgende tekstveld Eindigt met, voer de domeinnaam in die u op de veilige lijst wilt plaatsen. Voeg het ampersand toe “@” vóór de domeinnaam om het filter specifiek te maken — bijvoorbeeld om alle e-mail van het domein example.com op een veilige lijst te plaatsen, maar niet e-mail die mogelijk afkomstig is van een van zijn subdomeinen (zoals @subdomain.example.com), typt u “@ voorbeeld.com” in het veld.

  Het tekstveld voorwaarden

 8. Klik op de plusteken naast de laatste voorwaarde om nog een domein met dezelfde criteria toe te voegen om meer domeinen veilig op de lijst te zetten.

  Het plusteken

 9. In de Voer de volgende acties uit: sectie stelt u de drie vervolgkeuzelijsten in op: Bericht verplaatsen, naar de brievenbus: Postvak IN. U kunt desgewenst een andere e-mailmap opgeven.

  De acties in een regel

 10. Klik OK om de regel op te slaan.

  De OK-knop

 11. Sluit de Reglement raam.

Regelvolgorde instellen in Mac Mail-app

De volgorde van de regels die je hebt ingesteld, is van belang. Mail voert ze de een na de ander uit en gaat door de lijst. Dit punt is belangrijk om te overwegen, omdat sommige berichten kunnen voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in meer dan één regel die u hebt gemaakt, dus u moet rekening houden met de logische volgorde waarin u elke regel wilt toepassen op inkomende berichten. Om er zeker van te zijn dat de regel die u zojuist heeft gemaakt en waarmee een domein veilig wordt weergegeven, wordt uitgevoerd vóór anderen die hetzelfde bericht mogelijk ook toepassen, klikt u op die regel en sleept u deze naar de bovenkant, of bijna bovenaan, van de lijst met regels. Als u bijvoorbeeld een filter heeft dat bepaalde berichten een kleurcode geeft op basis van trefwoorden in het onderwerp, plaatst u de regel voor veilige domeinnamen boven die labelregel.

Instellingen voor het filteren van ongewenste e-mail in Mac Mail

Het filteren van ongewenste e-mail is standaard actief in de Mail-app. U kunt deze instellingen vinden door deze stappen te volgen:

 1. Klik in het hoofdmenu van Mac OS X Mail op Mail > Voorkeuren.

  Voorkeuren in Apple Mail

 2. Klik op de Ongewenste e-mail tabblad.

  Het tabblad Ongewenste e-mail in Mail

 3. U kunt uw instellingen voor het filteren van ongewenste e-mail aanpassen, inclusief specificeren waar ongewenste e-mail moet komen en uitzonderingen definiëren voor het filteren van ongewenste e-mail.

 4. Klik Resetten om de instellingen voor ongewenste e-mail terug te zetten naar de standaardwaarden.