Skip to content

Een fout in een URL oplossen

4 de juli de 2021
alert icon 5807a14f5f9b5805c2aa679c

Weinig dingen zijn frustrerender dan wanneer u op een link klikt of een lang websiteadres typt en de pagina niet laadt, wat soms resulteert in een 404-fout, een 400-fout of een andere soortgelijke fout. Hoewel er een aantal redenen zijn waarom dit kan gebeuren, is de URL vaak gewoon onjuist.

Als er een probleem is met een URL, kunnen deze eenvoudig te volgen stappen u helpen deze te vinden:

Vereiste tijd: Het nauwkeurig inspecteren van de URL waarmee u werkt, duurt niet langer dan een paar minuten.

Een fout in een URL oplossen

 1. Als u de gebruikt http: of https: gedeelte van de URL, heb je de schuine strepen achter de dubbele punt toegevoegd? https://

 2. Herinner je je de www? Sommige websites vereisen dit om correct te laden. Zie Wat is een hostnaam? voor meer informatie over waarom dit het geval is.

 3. Herinner je je de .com, .netto, of een ander topleveldomein?

 4. Heeft u indien nodig de daadwerkelijke paginanaam getypt? De meeste webpagina’s hebben bijvoorbeeld specifieke namen zoals: gebakkenappelrecept.html of man-redt-leven-op-hwy-10.aspx, enz

 5. Gebruik je backslashes in plaats van de correcte forward slashes // na de https: gedeelte van de URL en indien nodig in de rest van de URL? Hier is een voorbeeld van een correct opgemaakte URL: https://www.levensdraad.com/computers-laptops-and-tablets-4781146

 6. Controleer de www. Ben je een vergeten met wie of per ongeluk een extra toevoegen: wwww?

 7. Heeft u de juiste bestandsextensie voor de pagina getypt? Er is bijvoorbeeld een wereld van verschil in .html en .htm. Ze zijn niet uitwisselbaar omdat de eerste verwijst naar een bestand dat eindigt op .HTML, terwijl de andere naar een bestand met het .HTM-achtervoegsel verwijst – het zijn totaal verschillende bestanden en het is onwaarschijnlijk dat ze allebei als duplicaten op hetzelfde web voorkomen server.

 8. Gebruik je de juiste hoofdletters? Alles na de derde schuine streep in een URL, inclusief mappen en bestandsnamen, is meestal hoofdlettergevoelig. Dit brengt u bijvoorbeeld naar een geldige pagina: https://www.digg.com/2019/what-earth-would-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized

  Maar dit zal niet: https://www.digg.com/2019/WHAT-earth-WOULD-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized

  Dit geldt vaak alleen voor URL’s die de bestandsnaam aangeven, zoals de URL’s die helemaal aan het einde de .HTM- of .HTML-extensie tonen. Anderen houden van https://www.levensdraad.com/what-is-a-url-2626035 zijn waarschijnlijk niet hoofdlettergevoelig.

 9. Als je de URL van buiten de browser hebt gekopieerd en in de adresbalk hebt geplakt, controleer dan of de geheel URL is correct gekopieerd. Vaak zal een lange URL in een e-mailbericht bijvoorbeeld twee of meer regels beslaan, maar wordt alleen de eerste regel correct gekopieerd, wat resulteert in een te korte URL op het klembord. Evenzo laten sommige browsers je over de bestaande URL plakken en deze vervangen om ruimte te maken voor degene die je plakt. Maar als dit niet correct wordt gedaan, zou je je nieuwe URL aan de oude kunnen toevoegen, waardoor je een erg lange URL maakt die gewoon niet werkt om iets te laden.

 10. Een andere kopieer-/plakfout is extra interpunctie. Uw browser is behoorlijk vergevingsgezind met spaties, maar pas op voor extra punten, puntkomma’s en andere interpunctie die mogelijk aanwezig was in de URL toen u deze kopieerde. In de meeste gevallen moet een URL eindigen met een bestandsextensie (zoals html, htm, enz.) of een enkele schuine streep.

 11. Uw browser kan de URL automatisch aanvullen, waardoor het lijkt alsof u de gewenste pagina niet kunt bereiken. Dit is op zich geen URL-probleem, maar meer een misverstand over hoe de browser werkt. Als u bijvoorbeeld begint te typen youtube in je browser omdat je op Google wilt zoeken naar de website van YouTube, kan het een video suggereren die je onlangs hebt bekeken. Het doet dit door die URL automatisch in de adresbalk te laden. Dus als je op enter drukt na “youtube”, wordt die video geladen in plaats van op internet te zoeken naar het woord dat je hebt getypt. U kunt dit voorkomen door de URL in de adresbalk te bewerken om u naar de startpagina te brengen. Soms, met behulp van de Backspace -toets stopt het automatisch aanvullen waar u bent gestopt met typen. Of u kunt de zoekbalkgeschiedenis of de hele geschiedenis van de browser wissen, zodat deze vergeet welke pagina’s u al heeft bezocht.

 12. Als de website een veelvoorkomende website is die u kent, controleer dan de spelling nogmaals. Bijvoorbeeld, www.goggle.com is heel dichtbij www.google.com, maar u komt niet bij de populaire zoekmachine.