Skip to content

Een Frozen-app-download op Android annuleren

8 de juli de 2021
GettyImages 814491058 5b106710119fa80036c28c1e

Wat te weten

 • Start eerst uw Android-apparaat opnieuw op. Als dat niet werkt, forceer dan de Google Play Store om te sluiten.
 • Forceer de Play Store om te sluiten: Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Alle # apps bekijken. Kraan Google Play Store > Geforceerd stoppen.
 • Voor oudere telefoons: Ga naar Instellingen > Toepassingen > Applicaties beheren > Markt. Kraan Cache wissen > Geforceerd stoppen.

In dit artikel wordt uitgelegd wat u moet doen als u een app uit de Google Play Store downloadt en het proces vastloopt, vastloopt of op een andere manier vastloopt. De aanwijzingen hier moeten van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Gebruik Download Manager voor Vastgelopen Google Play Store App Download App

Voor de meeste Android-telefoons worden apps gedownload van de Google Play Store. Om caches te wissen en de download los te krijgen, forceer je de Play Store om te sluiten.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Kraan Apps en meldingen. Tik op een Samsung Galaxy en sommige oudere apparaten op Apps.

 3. In de Onlangs geopende apps lijst, tik op Alle # apps bekijken. Als de app-lijst op uw telefoon er anders uitziet, slaat u deze stap over. Samsung Galaxy-telefoons en telefoons met oudere versies van Android organiseren de lijst niet op basis van wanneer de apps zijn gebruikt.

 4. Tik in de lijst met apps op Google Play Store.

  Bekijk alle 42 apps > Google Play Store op Android” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-21″ >

 5. Op de App informatie pagina, tik op Geforceerd stoppen om de Google Play Store en app-downloads te stoppen.

 6. Kraan OK om uw keuze te bevestigen.

  Forceer Stop, OK-knop op Android

 7. Open Google Play Store en download de app opnieuw.

Gebruik Download Manager om vastgelopen Android Market-app-download te repareren

Voor oudere telefoons die bijvoorbeeld Android 2.1 met Android Market gebruiken, is het proces iets anders.

 1. Open de Instellingen app of ga naar de Instellingen menu.

 2. Kraan Toepassingenen tik vervolgens op Applicaties beheren om een ​​lijst met apps weer te geven.

 3. Kraan Markt. Als je de Market-app niet ziet, tik je op de Menu icoon en selecteer Filter om een ​​lijst met filteropties weer te geven. Tik vervolgens op Alle om alle geïnstalleerde apps te tonen.

 4. Kraan Cache wissen.

 5. Kraan Forceer stop.

 6. Als je nog steeds problemen ondervindt, ga dan naar Downloadbeheer, kraan Verwijder gegevensen tik vervolgens op Geforceerd sluiten.

Privéwinkels en sideloading

Sommige organisaties, waaronder grote werkgevers, bieden aangepaste Android-apps aan buiten de Google Play Store. Over het algemeen volgt hetzelfde proces voor het herstellen van bevroren downloads, behalve dat in plaats van de Google Play Store-app geforceerd te sluiten, de propriëtaire markt-app geforceerd wordt gesloten. Gevorderde Android-gebruikers sideloaden soms (laad een app die niet van de Google Play Market is) via verschillende tools. Een force close uitvoeren op de sideloading-app werkt soms. Een kapotte sideloaded-app vormt een veiligheids- en stabiliteitsrisico voor het apparaat. Het is het beste om de app te verwijderen en het opnieuw te proberen. Als u de Android Debug Bridge (ADB) gebruikt om te sideloaden, beheert u dingen vanaf de computer die u gebruikt om toegang te krijgen tot uw Android-apparaat. ADB is ontworpen voor ontwikkelaars en heeft tools die omgaan met bugs en breuk. Sluit uw apparaat opnieuw aan of start de ADB-service opnieuw om de zaken eerst recht te zetten.