Skip to content

Een functie of verbetering voor Gmail voorstellen

18 de juli de 2021
GettyImages 451207554 57f244cc3df78c690fb1bfa6

Google verwelkomt functie-ideeën of verbeteringssuggesties voor Gmail. Hoewel het bedrijf niet op elke feedback afzonderlijk kan reageren, geven de gegevens die in deze feedback worden verzameld, vorm aan toekomstige productroadmaps en functierevisies. Het Gmail-programma biedt speciaal voor deze suggesties een link.

Een functie of verbetering voor Gmail voorstellen

Gebruik een van de volgende twee manieren om contact op te nemen met Google over Gmail:

 • Gebruik het Gmail-helpforum: als je geen oplossing vindt in de helpsecties van Gmail, voer dan een zoekopdracht uit op het Gmail Helpforum. Geen antwoord gevonden? Schrijf zelf een bericht. Deze praktijk is handig omdat het andere gebruikers in staat stelt om mee te denken over het voorstel of probleem en het wordt gemodereerd door Google-medewerkers.
 • Gebruik de functie Feedback verzenden: als je je reacties liever privé houdt of een screenshot wilt delen van wat je in je inbox ziet, stuur je feedback rechtstreeks naar Google vanuit Gmail. Deze optie verschijnt onderaan het hoofddialoogvenster Help in internetbrowsers en is een optie in de mobiele Gmail-apps.

Feedback verzenden vanuit Gmail

Als u feedback over Gmail wilt verzenden terwijl u het in een webbrowser gebruikt, begint u met het pictogram Instellingen:

 1. Selecteer de Helpen (?) pictogram in de rechterbovenhoek van Gmail.

  Helpen ? icoon in Gmail

 2. Selecteer Feedback verzenden.

  Feedback verzenden onder Help in Gmail

 3. In de Feedback verzenden typt u uw opmerkingen in de bovenste helft van het vak. De onderste helft toont een screenshot van uw actieve Gmail-sessie. Selecteer of wis de Schermafbeelding opnemen selectievakje afhankelijk van uw behoeften.

  Voeg screenshot toe en klik om info te markeren of te verbergen in het feedbackvenster van Gmail

 4. Om de schermafbeelding te wijzigen, selecteer Klik om info te markeren of te verbergen. Dit opent de schermafbeelding op volledig scherm en toont een paar tools in een zwevende werkbalk. Het gele gereedschap tekent een gele, lege doos; het zwarte gereedschap tekent een zwart gevuld vak. Geel gemarkeerd materiaal is bedoeld voor Google-technici, terwijl het verduisterde materiaal persoonlijke informatie vertegenwoordigt die u niet naar Google wilt verzenden. Klik Gedaan als je klaar bent.

  Primair en Gereed op Gmail Feedback-scherm

 5. Klik Sturen om de schermafbeelding (als u er een hebt toegevoegd) en uw opmerkingen naar Google te verzenden.

Gmail blijft beschikbaar op verschillende mobiele apps. Als u de officiële versie van Google installeert, biedt het menu Instellingen een feedbackoptie met één klik. Als u Gmail echter gebruikt via een niet-Google mail-app, heeft u geen toegang tot deze functie en moet u de browserversie gebruiken om opmerkingen of problemen te verzenden.