Skip to content

Een gedeeltelijke zoekopdracht uitvoeren op Google

28 de juli de 2021
GettyImages 453316791 56d5b6a13df78cfb37da3842

Als u iets op Google moet zoeken, maar niet helemaal zeker weet welke woorden u moet gebruiken, kan een gedeeltelijke zoekopdracht nuttig zijn. Weten hoe u een onvolledige zoekopdracht als deze uitvoert, kan nuttig zijn om de resultaten effectief te verfijnen. Als je iets op Google opzoekt, weet je meestal precies wat je moet typen. Maar wat als je bijvoorbeeld een naam opzoekt, maar er maar een deel van weet? Of misschien is het een film, of een locatie, of iets anders dat meerdere delen van de term heeft, maar je weet niet zeker wat een of meer van die delen zijn. Dit is waar een gedeeltelijke zoekopdracht nuttig wordt. Hieronder vindt u verschillende manieren om op Google te zoeken wanneer u een belangrijk woord of twee mist.

Voer een zoekopdracht met jokertekens uit

Met Google kunt u zoeken met jokertekens, wat in wezen betekent dat u een zoekopdracht kunt uitvoeren met ontbrekende woorden. Dit is verreweg de meest effectieve manier om zinnen te vinden als u niet over alle informatie beschikt. Misschien moet u bijvoorbeeld een gedeeltelijke zoekopdracht op naam uitvoeren, omdat u alleen de voor- en achternaam van de persoon weet, maar u weet zeker dat hun tweede naam ook online wordt vermeld. Om te zoeken naar wat je doen weet, maar laat nog steeds ruimte voor de middelste naam om in de resultaten te verschijnen, doe zoiets als dit: “john * smith”

Dit zal resultaten tonen voor allerlei iteraties hiervan, zoals: John Michael Smith, John Blair Smith, John A. Smith, enz. Voeg aanhalingstekens toe als u alle zoektermen als één zin wilt opnemen. U kunt geen jokertekens gebruiken om een ​​deel van een enkel woord te vinden; de asterisk alleen woorden voor zinnen. Als je het eerste deel van een woord moet weten, zijn daar andere zoekmachines voor, zoals OneLook.

Zet de voorwaarden tussen aanhalingstekens

Een andere manier om een ​​gedeeltelijke zoekopdracht op Google uit te voeren, is door aanhalingstekens te gebruiken. Zoals je hierboven hebt gelezen, houden aanhalingstekens de woorden bij elkaar om de zoekmachine te dwingen resultaten te vinden die precies overeenkomen met wat je invoert. Misschien ben je bijvoorbeeld op zoek naar songteksten en ken je maar een paar stukjes woorden, maar niets in een volledige structuur. U kunt een zoekopdracht uitvoeren zoals deze: “dit was het jaar” “er is niets veranderd”

Als je kiest voor het alternatief om geen aanhalingstekens te gebruiken, zou je songteksten kunnen vinden die de meeste of al die woorden bevatten, maar in verschillende delen van het nummer, waardoor het veel moeilijker wordt om het nummer te vinden dat je echt zoekt.

Booleaanse zoekoperators gebruiken

Booleaanse zoekoperators bieden diepgaande aanpassingen voor uw Google-zoekopdrachten. Een manier om bijvoorbeeld een gedeeltelijke zoekopdracht uit te voeren, is met het minteken, waardoor alles wat u definieert uit de resultaten wordt verwijderd. Dit is handig als de resultaten overspoeld worden met dingen die niets te maken hebben met wat u zoekt; het minteken filtert hele groepen gegevens weg. Misschien doe je wetenschappelijk huiswerk en wordt je verteld om het Amazone-regenwoud te onderzoeken. Een zoekopdracht uitvoeren voor Amazon informatie is bijna volledig volgestopt met informatie op Amazon.com. U kunt beter een zoekopdracht als deze uitvoeren: amazon information -company -site:amazon.com

Zoals je kunt zien, hebben we informatie verwijderd over: bedrijf aangezien het Amazone-regenwoud niet is gekoppeld aan een bedrijf, en relevante informatie over het regenwoud ook niet zal worden gevonden op Amazon.com, is de zoekparameter ‘site’ hier noodzakelijk. Een andere tip voor het uitvoeren van gedeeltelijke Google-zoekopdrachten in combinatie met Booleaanse operatoren, is het gebruik van + binnen de zoektocht. Wat dit doet, is het opsporen van resultaten die precies dat woord of die zin bevatten. In dit voorbeeld wordt een persoon die zoekt naar John (iets) Smith gekoppeld aan Maryland om ervoor te zorgen dat alle resultaten niet alleen die naam maar ook die locatie bevatten. “john * smid” +maryland

Zoeken zonder het plusteken zou een lijst opleveren miljoenen van meer resultaten, waardoor uw zoekopdracht veel moeilijker wordt dan nodig is.

Alles bij elkaar zetten

Hier is nog een laatste voorbeeld waarbij we al deze gedeeltelijke zoektechnieken kunnen gebruiken om diep in Google te duiken om precies te vinden wat we nodig hebben, ook al hebben we niet alle informatie: “john * smith” +maryland “29 februari” “* edmondson”

Natuurlijk zal zo’n zoekopdracht de resultaten aanzienlijk verminderen, maar dat is waar we naar op zoek zijn. In dat voorbeeld zijn er minder dan vijf resultaten. Dus als je zeker weet dat al deze dingen nodig zijn en online op dezelfde plek te vinden zijn, zul je veel meer geluk hebben om alles te gebruiken.