Skip to content

Een goede deal krijgen voor een gebruikte iPod touch

19 de juli de 2021
woman relaxing at home listening to her phone 479977911 5b3e3217c9e77c003701b598

Het kopen van een gebruikte iPod touch is een aantrekkelijk idee voor de zuinige tech-liefhebber. Het belooft een krachtige en leuke gadget te leveren en tegelijkertijd geld te besparen. Maar is het het waard? Een lagere prijs is niet per se een goede zaak als het betekent dat je een apparaat met problemen krijgt. Als je overweegt een gebruikte iPod touch te kopen, volg dan deze tips om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

Koop niets ouder dan één generatie terug

De wereld van de technologie gaat snel — zo snel dat zelfs een lage prijs geen goede reden is om een ​​te oude iPod touch te kopen. De huidige (en definitieve versie) iPod touch is de 6e generatie. De 5e generatie werd uitgebracht in 2012, terwijl het 4e generatie model in 2010 werd uitgebracht, hetzelfde jaar als de iPhone 4. Net zoals het tegenwoordig geen zin heeft om een ​​iPhone 4 te kopen omdat hij gewoon te oud is, is hetzelfde geldt voor de iPod touch. Toen de iPod Touch nog in productie was, werkte Apple het apparaat veel langzamer bij dan de iPhone, dus de kloof in termen van functies, snelheid en opslagcapaciteit tussen elk model is veel groter dan tussen iPhone-modellen. Door meer dan één generatie terug te kopen, kunt u extra geld besparen, maar het betekent ook dat de aanraking die u koopt minder krachtig, minder nuttig, minder leuk zal zijn en eerder hardwareproblemen en software-incompatibiliteit zal tegenkomen.

Waar u op moet letten bij een gebruikte iPod Touch

Hier zijn enkele details waar u op moet letten wanneer u een gebruikte iPod touch koopt om er zeker van te zijn dat u geen cent wijs bent, maar een pond dwaas.

  1. Kenmerken: De kloof in functies tussen de ene generatie aanraking en de volgende kan enorm zijn. Wanneer u op zoek bent naar een gebruikte iPod touch, zorg er dan voor dat u begrijpt welke functies het model dat u overweegt heeft en welke het mist in vergelijking met de nieuwste versie. Het is misschien niet de moeite waard om een ​​paar dollar te besparen als je coole, nieuwe functies verliest.
  2. Reputatie van de verkoper: Het controleren van de reputatie van een verkoper is een goede manier om ervoor te zorgen dat u niet wordt opgelicht. Sites zoals eBay en Amazon maken het gemakkelijk om te zien hoe andere mensen die bij die verkoper hebben gekocht, hun transactie leuk vonden. Als u voor een bedrijf koopt, zoek dan op internet naar klachten hierover.
  3. Accu: De batterij van een iPod touch gaat een paar jaar mee als hij goed wordt behandeld. Daarna begint de levensduur van de batterij af te nemen en moet u betalen voor het vervangen van de batterij. Vraag of de verkoper bereid is om de batterij te certificeren of te vervangen door een nieuwe (iets wat reparatiewerkplaatsen kunnen doen) voordat u koopt. Anders betaalt u mogelijk eerder dan u had verwacht extra voor uw “goedkope” iPod touch.
  4. Scherm: Met zijn touchscreen-interface is de staat van het scherm van een gebruikte iPod touch van cruciaal belang. Als het niet in een hoesje is bewaard, kan het scherm bekrast raken, wat het kijken naar een video, het spelen van games of het surfen op internet kan verstoren. Bekijk het scherm van de gebruikte iPod touch die u overweegt, ook al is het maar een foto.
  5. Capaciteit: Lagere prijzen zijn aantrekkelijk, maar u moet altijd zoveel opslagcapaciteit kopen als u zich kunt veroorloven. Je vult het met muziek, video’s, apps en foto’s. Koop niets kleiner dan een 32 GB-model; de iOS neemt zoveel ruimte in beslag dat modellen met minder opslagruimte niet veel ruimte overlaten voor uw gegevens.
  6. Garantie: Als je een gebruikt tintje kunt krijgen met een garantie – zelfs een verlengde garantie waar je extra voor betaalt – doe het dan. Je kunt dit niet krijgen van iemand die zijn oude iPod verkoopt, maar als je het van een bedrijf koopt, kun je er misschien een krijgen. Als u het extra geld nu uitgeeft, kunt u later op reparatiekosten besparen.

Waar koop je een gebruikte iPod Touch

Als een gebruikte iPod touch iets voor jou is, heb je veel opties om hem te kopen:

  • Appel: Apple verkoopt refurbished iPod touch in de online Apple Store. Verwacht een paar dollar te besparen en laat de experts ervoor zorgen dat het apparaat goed werkt. Nog beter: bij refurbished Apple producten zit meestal een beperkte garantie. Geen slechte combi.
  • Verkopers van tweedehands elektronica: Bedrijven als NextWorth en Gazelle kopen en verkopen gebruikte iPods (en iPhones en andere apparaten). Met een grondig inspectieproces kunt u erop vertrouwen dat u een betrouwbaar apparaat krijgt. Bekijk een vergelijking van deze gerenommeerde bedrijven.
  • iPod-wederverkopers: Een handvol bedrijven die nieuwe modellen verkopen, verkopen ook gebruikte iPod touch (vaak tegen prijzen die dicht bij die van Apple liggen). Bekijk sites zoals PowerMax als je deze route wilt gaan.
  • eBay/Craigslist/Amazon: eBay, Craigslist en Amazon zijn geweldige plaatsen om online koopjes te vinden, maar pas op. Koop altijd bij een gevestigd bedrijf of verkoper met een goede reputatie om problemen te voorkomen.