Skip to content

Een gratis pc-reiniger? Bestaat er zoiets?

19 de juli de 2021
free sign image 5a281567842b170019b00ed1

Als je op een of andere manier hebt gezocht naar een gratis pc of computer “cleaner”, dan ben je er waarschijnlijk veel tegengekomen die allesbehalve gratis waren. Helaas wordt het steeds gebruikelijker om te adverteren dat een register of ander pc-opschoningsprogramma gratis te “downloaden” is, ook al zal het uiterst belangrijke “opschonen” u kosten. Hoe deze bedrijven wegkomen met dat soort praktijken is ongelofelijk. Gelukkig zijn er onder de honderden die u in een zoekopdracht vindt, een aantal zeer goede, helemaal gratis PC-opschoningstools beschikbaar.

Waar een ECHTE gratis pc-reiniger te krijgen?

Volledig gratis hulpprogramma’s voor het opschonen van pc’s zijn verkrijgbaar bij veel bedrijven en ontwikkelaars en we hebben een lijst samengesteld met de allerbeste om uit te kiezen in ons artikel Lijst met de beste gratis registeropruimers. Alleen freeware opschoningsprogramma’s zijn opgenomen in deze lijst. Er zijn geen shareware, trialware of andere betaalde opschoonprogramma’s. Met andere woorden, we hebben geen programma’s die kosten in rekening brengen Van elke soort. U hoeft nergens voor te betalen, er zijn geen donaties vereist, de functies verlopen niet na een bepaalde periode, een productsleutel is niet nodig, enz. Sommige computerreinigers bevatten extra functies waarvoor u moet betalen, zoals geplande scans, automatisch opschonen, scannen op malware, automatische programma-updates, enz. Voor geen van de tools uit onze bovenstaande lijst moet u echter betalen om de pc-opschoningsfuncties te gebruiken.

Maar ik ben op zoek naar pc-opruimers, geen registeropruimers!

Vroeger waren er veel programma’s die zichzelf aankondigden als registeropruimers en dat is zo ongeveer alles wat ze deden. Toen het “opschonen” van het register echter minder nodig werd (dat was het eigenlijk nooit), veranderden deze programma’s in systeemopruimers met de mogelijkheid om veel meer te doen dan onnodige vermeldingen uit het Windows-register te verwijderen. Dus wat er in de loop van de tijd is gebeurd, is dat onze lijst van register cleaners is in de eerste plaats een lijst van systeemreinigers geworden, met veel meer functies dan tien jaar eerder. Als je meteen naar onze favoriet wilt gaan, bekijk dan het 100% freeware CCleaner-programma waarmee je veel systeemreiniging kunt doen met slechts een paar muisklikken. Met name CCleaner is een volledige suite die naast het opschonen van het register veel functies bevat. Hiermee kunt u uw privéwebbrowsergegevens wissen, zoals de geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden, tijdelijke programma- en besturingssysteemgegevens verwijderen, programma’s uitschakelen die opstarten met Windows, dubbele bestanden vinden, een hele harde schijf wissen, browserplug-ins beheren, zien wat er allemaal vol zit de ruimte op uw harde schijf, en meer. Als u in plaats daarvan op zoek bent naar een pc-reiniger die controleert op virussen en andere malware, bekijk dan onze lijst met de beste gratis hulpprogramma’s voor het verwijderen van spyware of installeer een speciaal antivirusprogramma uit onze lijst met beste gratis antivirussoftware om altijd op uw hoede te zijn voor malwarebedreigingen .

Belangrijke opmerking over andere gratis lijsten met pc- en registeropruimers

Er zijn zeker andere lijsten met gratis programma’s voor het opschonen van pc’s en computers, maar veel daarvan bevatten schonere hulpprogramma’s die u op een bepaald moment tijdens het downloaden of gebruiken iets in rekening brengen. Het scannen is misschien gratis, maar wanneer u bij het schoonmaakgedeelte komt, wordt u om een ​​creditcardnummer gevraagd. Erger nog, soms is alleen de “download” gratis, maar het daadwerkelijke gebruik van het programma niet. Het is allemaal semantiek – en het is niet erg ethisch. We zijn niet gelieerd aan een van de bedrijven in onze samengestelde lijst, en we ontvangen ook geen vergoeding van een van hen voor het promoten van hun programma’s. We hebben elk van hen persoonlijk getest en, ten minste vanaf de datum in het stuk, was elk volledig gratis om je systeem en register te downloaden, te scannen en op te schonen. Registeropschoning mag alleen worden gebruikt om werkelijke problemen op te lossen en mag geen deel uitmaken van het reguliere pc-onderhoud (zie onze Veelgestelde vragen over Registeropruimers voor meer informatie over waarom u er een zou gebruiken). Het opschonen van het systeem (bijv. tijdelijke bestanden verwijderen, cache wissen, enz.), hoewel nuttig om ruimte op de harde schijf vrij te maken en sommige browserfoutmeldingen op te lossen, is ook niet iets dat u echt doet. nodig hebben regelmatig te doen om uw computer aan het werk te houden.