Skip to content

Een groep maken voor lijstmailing in macOS Mail

11 de juli de 2021
flock of birds flying in email envelope formation 83461799 5737707a5f9b58723d4e3844

Wat te weten

 • Om een ​​e-mailgroep te maken, ga naar Contacten > het dossier > Nieuwe groep, typ een naam en druk op Enter.
 • Om leden toe te voegen, ga naar Contacten > Alle contactenen sleep vervolgens namen naar de groep.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een groep maakt voor lijstmailing in macOS Mail op Macs met macOS Sierra (10.12) of hoger.

Een e-mailgroep maken in macOS

Als u vaak dezelfde groep mensen e-mailt wanneer u berichten verzendt, voegt u de relevante adressen samen tot een groep in de macOS-toepassing Contacten. Op die manier kunt u berichten aan de groep adresseren in plaats van aan de individuen erin. macOS Mail stuurt je e-mail naar elke persoon in de groep. U kunt al hun adressen één voor één invoeren in het veld Aan, Cc of Bcc. Het maken van een groeps-e-mail bespaart echter tijd en zorgt ervoor dat u elke keer dat u een groeps-e-mail verzendt, dezelfde mensen opneemt. Voordat u een groeps-e-mail kunt verzenden, moet u een groep maken in de toepassing Contacten en vervolgens de personen selecteren die u wilt opnemen. Hier is hoe.

 1. Open de Contacten app op uw Mac door op het pictogram in het Dock onder aan het scherm te klikken.

 2. Selecteer het dossier > Nieuwe groep vanuit de menubalk Contacten.

  Menubalk met contactenlijst met de optie Nieuwe groep

 3. Typ een naam voor de nieuwe mailinglijst in het veld dat verschijnt voor een naamloze groep.

  Een nieuwe naamloze groep in Contacten

 4. druk op Enter op het toetsenbord om de nieuwe groep op te slaan, die momenteel een nieuwe naam heeft maar geen leden.

  Nieuw benoemde groep in Contacten op een Mac

Leden toevoegen aan uw macOS-e-mailgroep

Vervolgens voegt u leden aan de groep toe vanuit uw bestaande contactvermeldingen of voegt u zo nodig nieuwe contacten toe.

 1. Open de Contacten app op je Mac.

 2. Zorg ervoor dat de groepslijst zichtbaar is in de app Contacten. Zo niet, ga dan naar Visie > Toon groepen vanuit de menubalk Contacten.

  De optie Groepen weergeven in de app Contacten op een Mac

 3. Klik Alle contacten aan de bovenkant van de Groep kolom aan de linkerkant van het scherm om elk contact dat u in de app hebt ingevoerd in alfabetische volgorde weer te geven.

  Alle contacten selecteren in de app Contacten op een Mac

 4. Sleep individuele contactnamen in de lijst met namen in de middelste kolom naar de nieuwe groep die u hebt gevormd in de Groep kolom. Als er meer dan één e-mailadres wordt vermeld voor een bepaald contact, gebruikt macOS Mail het recent gebruikte adres bij het verzenden van een bericht naar de lijst. Als er geen e-mailadres bij de contactpersoon staat, ontvangt die persoon geen e-mail. U kunt echter op de naam van de contactpersoon klikken en selecteren Bewerk onderaan de kaart van de contactpersoon om een ​​e-mailadres toe te voegen.

 5. Als u een nieuw contact aan de groep moet toevoegen, kiest u de plus teken (+) onder de grote visitekaartje, selecteer Nieuw contact in het vervolgkeuzemenu en voer de gegevens van de contactpersoon in. Het nieuwe contact verschijnt onder Alle contacten automatisch, waar u het kunt slepen en neerzetten in de groep die u zojuist hebt gevormd.

Wanneer u klaar bent met het slepen van contacten naar de nieuwe groep, klikt u op de naam in de groepslijst om de mensen te zien die u hebt toegevoegd. Als u besluit iemand uit een groep te verwijderen, klikt u op de naam om deze te markeren en drukt u op de Verwijderen toets op het toetsenbord. De naam wordt verwijderd uit de groep, maar niet uit de lijst Alle contacten in de app Contacten. Om een ​​e-mail naar de groep te sturen, opent u een nieuw bericht in Mail en typt u de nieuwe groepsnaam in de Naar veld. Die actie vult het veld automatisch met de e-mailadressen van de groepsleden.