Skip to content

Een groepsgesprek voeren op een Amazon Echo/Echo Show

23 de juni de 2021
groupcallonecho 620a6ae81fbb4d0db999a52c7148861b

Wat te weten

 • Groepsoproepen instellen in de Alexa-app: Tik op spraak bubbel > persoon > Nieuw toevoegen > Groep toevoegen > Inschakelen; selecteer contacten, tik op Groep maken.
 • Gebruik de spraakopdracht om een ​​groepsoproep te starten, Alexa, bel (groepsnaam). Een groepsgesprek kan maximaal zeven deelnemers hebben.
 • Kraan + op het groepsscherm om nieuwe leden toe te voegen, of tik op Bewerk > Verwijderen om een ​​lid te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een groepsgesprek kunt voeren met Alexa en uw Amazon Echo-apparaat, inclusief Amazon Echo Show. Als je een groep hebt of deel uitmaakt van een groep, zeg dan het wekwoord van je Echo en gebruik vervolgens de spraakopdracht bellen (groepsnaam) om een ​​oproep te starten. Als je geen groep hebt ingesteld, moet je dit eerst in de Alexa-app doen, zoals beschreven in de volgende instructies.

Een groepsgesprek voeren op een Amazon Echo-apparaat

Hoewel je kunt deelnemen aan groepsgesprekken op je Echo of Echo Show door Alexa te vragen er een te starten, moet je eerst alles instellen via de Alexa-app. Groepsoproepen moeten ook worden ingeschakeld via de Alexa-app voordat je groepsgesprekken kunt starten of eraan kunt deelnemen (de eerste keer dat je een groep maakt, krijg je een prompt om dit te doen). Ga als volgt aan de slag met groepsoproepen op uw Amazon-apparaat:

 1. Open de Alexa-app op je telefoon.

 2. Druk op communicatie icoon (spraakballon) onderaan het scherm.

 3. Druk op persoon icoon in de rechterbovenhoek.

 4. Kraan Nieuw toevoegen.

 5. Kraan Groep toevoegen.

 6. Kraan Inschakelen.

 7. Tik op de selectievakjes naast de contacten die je aan je groep wilt toevoegen en tik vervolgens op DOORGAAN MET.

  Een contact toevoegen aan een groep voor een groepsgesprek op de Echo en Echo Show met "Groep toevoegen", "Inschakelen" en "Doorgaan" gemarkeerd

 8. Voer een naam in en tik op GROEP MAKEN.

 9. Uw groep is nu klaar om te bellen.

  Een groep een naam geven voor Alexa-oproepen, met Groep maken gemarkeerd

  Kraan + op elk gewenst moment op dit scherm om nieuwe leden toe te voegen, of tik op Bewerk > verwijderen om een ​​lid te verwijderen.

 10. Gebruik de spraakopdracht om een ​​groepsoproep te starten Alexa, bel (groepsnaam).

Hoe werkt groepsoproepen op Alexa en Echo?

Groepsbellen is een gratis functie die beschikbaar is voor iedereen die een compatibel Echo-apparaat bezit. Het maakt gebruik van dezelfde technologie die wordt gebruikt voor het plaatsen van oproepen met een Echo en de drop-in-functie van Alexa. Het belangrijkste verschil is dat je een groep moet instellen in de Alexa-app voordat je kunt bellen. Elke groep is beperkt tot zeven personen, maar u kunt zoveel groepen instellen als u wilt. U kunt bijvoorbeeld een groep maken voor uw directe familie, uw beste vrienden, uw collega’s, enzovoort. Zodra je een groep hebt ingesteld in je Alexa-app, is het starten van een groepsgesprek een kwestie van Alexa vragen om een ​​gesprek te starten op een compatibel Echo-apparaat. Voor dit eenvoudige proces moet je het wekwoord, de oproep en de naam van de groep zeggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Alexa, bel familie.” De Echo-groepsoproep van Amazon werkt op verschillende Echo-apparaten, waaronder Echo, Echo Dot en Echo Show. Als u een groepsoproep plaatst met behulp van een Echo Show en de camera is ingeschakeld, zien andere Echo Show-gebruikers u op hun apparaat en u hen op het uwe. Echo- en Echo Dot-gebruikers zijn natuurlijk beperkt tot deelname met alleen audio, maar een groep kan beide apparaten bevatten.

Waarom de Echo Group Call-functie van Amazon gebruiken?

Van Discord tot Zoom, er zijn veel opties voor spraak- en videogesprekken die je kunt gebruiken om contact te houden met groepen familie, vrienden en collega’s. Elke optie heeft zijn sterke en zwakke punten. Sommige diensten zijn duur of worden geleverd met slechts een beperkt aantal gratis minuten, en voor de meeste moet u een app op uw computer of telefoon installeren en instellen. De grootste zwakte van Echo-groepsoproepen is dat het Echo-hardware vereist om te gebruiken, hoewel de functie voor groepsoproepen uiteindelijk rechtstreeks naar de Alexa-app zal gaan. De afhankelijkheid van hardware is echter ook een sterk punt, omdat het het hele proces veel toegankelijker maakt dan andere opties voor groepsoproepen. Het is een enorm voordeel voor iedereen die nog niet bekend is met de verschillende VoIP-beldiensten, aangezien er niets nieuws te leren of te installeren is. Amazon Echo-groepsoproepen werken direct uit de doos, inclusief de videochatfunctie als u een Echo Show gebruikt.