Skip to content

Een hand opsteken in Zoom

30 de mei de 2022
lucas law ecELcxmJTk4 unsplash 1 c8f13df0b9bb48d3aec8efdc483cca1a

Wat te weten

 • Ga naar de optiebalk op je videoscherm en selecteer reacties > Steek je hand op.
 • Om uw hand te laten zakken, selecteert u reacties > lagere hand.
 • Je hebt hiervoor Zoom versie 5.4.7 of hoger nodig.

Dit artikel bevat instructies voor het opsteken (en neerlaten) van uw hand tijdens een Zoom-gesprek met Zoom-versie 5.4.7 of hoger op een laptop of desktopcomputer.

Hoe u uw hand opsteekt?

Tijdens Zoom meetings kan het zijn dat je een vraag of opmerking hebt voor de host. Het is echter niet eenvoudig om hun aandacht te trekken in een virtuele setting zonder hen of een andere deelnemer te storen. Gelukkig heeft Zoom een ​​oplossing voor dit probleem gecreëerd met de functie Hand opsteken. Hier is hoe het te doen.

 1. Navigeer tijdens een vergadering naar de onderste optiebalk in uw videoscherm en klik op reacties.

 2. Onder de reacties moet een aparte knop staan ​​met de tekst Steek je hand omhoog. Selecteer dit en er zou een handpictogram moeten verschijnen in de linkerbovenhoek van uw scherm.

  De knop Hand opsteken in Zoom.

 3. Om uw hand te laten zakken, gaat u terug naar reacties, en de onderste knop zal nu zeggen: Laat je hand zakken. Selecteer dit om dit te doen en verwijder het handpictogram uit je video.

  De onderste handknop in Zoom.

Hoe de gastheer kan reageren op opgeheven handen

Als je eenmaal je hand hebt opgestoken, zijn er enkele dingen die je misschien in gedachten wilt houden over wat de gastheer aan zijn kant ziet.

 • Zodra je ervoor kiest om je hand op te steken, zal je gastheer je naam zien stijgen in hun lijst met deelnemers. Ze krijgen ook een melding dat je je hand hebt opgestoken.
 • De host kan ervoor kiezen om je te laten praten, en je krijgt in dat geval een bevestiging om je microfoon weer uit te schakelen. Wanneer u kunt spreken, ziet de gastheer uw naam en profielfoto. Andere deelnemers zien uw naam.
 • Terwijl je praat, kan de host je microfoon weer dempen en voorkomen dat je het dempen opheft.
 • De gastheer kan ook zelf je hand laten zakken.

Kunt u uw hand niet opsteken?

Er zijn twee redenen waarom u uw hand niet op kunt steken in Zoom:

 • U heeft niet de juiste versie van de software
 • De gastheer van de vergadering heeft de mogelijkheid voor deelnemers om hun hand op te steken verwijderd.

Om het eerste probleem op te lossen, moet u ervoor zorgen dat u Zoom-versie 5.4.7 of hoger hebt. Eerdere versies hebben niet de mogelijkheid om uw hand op te steken. Om uw Zoom-versie te controleren, gaat u op de hoofdpagina naar Instellingen > Statistieken > Versie. Als je niet de juiste versie hebt, ga dan naar de Zoom-website om te updaten naar de nieuwste. Als je de juiste versie hebt, neem dan contact op met de host om te zien of deze de functie zal inschakelen.