Skip to content

Een iCloud-account instellen op uw Mac

12 de augustus de 2021
iCloudList 56a5d5215f9b58b7d0dea135

Apple’s iCloud biedt een groot aantal cloudservices die je op je Mac kunt gebruiken, waaronder Mail, Notities, Contacten, Agenda’s, Bladwijzers, Fotostream, Documenten en gegevens, Terug naar mijn Mac, Zoek mijn Mac en meer. Met elke service kun je gegevens opslaan op de iCloud-servers en je Mac en al je apparaten, inclusief Windows- en iOS-apparaten, gesynchroniseerd houden.

Wat u nodig hebt om de iCloud-service te gebruiken

iCloud op de Mac vereist OS X 10.7.2 of hoger.

Of

macOS Sierra of hoger. Zodra je de juiste versie van OS X of macOS hebt geïnstalleerd, moet je iCloud inschakelen. Als je hebt geüpdatet naar OS X 10.7.2 of hoger na de lancering van de iCloud-service, wordt het iCloud-voorkeurenpaneel automatisch geopend de eerste keer dat je je Mac opstart na het updaten van het besturingssysteem. Als je hebt geüpdatet naar OS X 10.7.2 of hoger voordat de iCloud-service werd gelanceerd, moet je het iCloud-voorkeurenpaneel handmatig openen. Als u niet zeker weet of iCloud actief is op uw Mac, kunt u doorgaan met de handmatige installatiemethode die hieronder wordt beschreven. We gaan ervan uit dat u dit proces gaat starten door handmatig het iCloud-voorkeurenpaneel te openen.

iCloud inschakelen

 1. Klik Systeem voorkeuren in het Dock, of selecteer Systeem voorkeuren in het Apple-menu.
 2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op de iCloud pictogram, dat zich onder de Internet & Draadloos groep. In latere versies van het Mac-besturingssysteem zijn de categorienamen voor de systeemvoorkeuren standaard uitgeschakeld. Als u de categorienamen niet ziet, zoekt u gewoon naar het iCloud-voorkeurenpaneel in de derde rij van boven.
 3. Het iCloud-voorkeurenpaneel zou de iCloud-login moeten weergeven en om uw Apple ID en wachtwoord moeten vragen. Als in plaats daarvan het iCloud-voorkeurenpaneel een lijst met beschikbare iCloud-services weergeeft, dan heeft u (of iemand anders die uw computer gebruikt) iCloud al ingeschakeld.
 4. Als iCloud is ingeschakeld met de Apple ID van iemand anders, neem dan contact op met die persoon voordat u uitlogt bij iCloud. Als iCloud al gegevens naar uw computer heeft gepusht, wil hij of zij misschien een back-up van die gegevens maken voordat u de verbinding met de service verbreekt.
 5. Als u besluit iCloud uit te schakelen voor het huidige account, klikt u gewoon op de Afmelden onderaan het iCloud-voorkeurenpaneel.
 6. Terwijl het iCloud-voorkeurenpaneel nu om een ​​Apple ID vraagt, typt u: de Apple ID u wilt gebruiken op de iCloud-service.
 7. Voer uw Apple ID-wachtwoord.
 8. Klik Inloggen.
 9. U kunt ervoor kiezen om iCloud uw contacten, agenda’s, foto’s, herinneringen, notities, Safari-bladwijzers, sleutelhanger en bladwijzers op zijn servers te laten uploaden en opslaan, zodat u vanaf elk iOS-, Mac- of Windows-apparaat toegang hebt tot deze gegevens. Plaats een vinkje naast deze optie als u deze gegevens wilt uploaden.
 10. Met iCloud Drive kunt u alle gewenste bestanden in de cloud opslaan. Apple biedt een beperkte hoeveelheid vrije ruimte en brengt vervolgens kosten in rekening voor extra ruimte.
 11. Zoek mijn Mac, een van de functies van iCloud, maakt gebruik van geolocatieservices om te bepalen waar uw Mac zich momenteel bevindt. U kunt uw Mac ook een bericht sturen, uw Mac op afstand vergrendelen of zelfs de gegevens op de opstartschijf wissen. Plaats een vinkje naast deze optie als u de Find My Mac-service wilt gebruiken.
 12. Klik Volgende.
 13. Als je ervoor kiest om Zoek mijn Mac te gebruiken, ontvang je een waarschuwing waarin je wordt gevraagd Zoek mijn Mac toe te staan ​​de locatiegegevens van je Mac te gebruiken. Klik Toestaan.

iCloud wordt nu geactiveerd en geeft een lijst weer van de iCloud-services die u kunt gebruiken. Vergeet niet dat u ook kunt inloggen op de iCloud-website om toegang te krijgen tot de iCloud-functies, inclusief de online versies van Pages, Numbers en Keynote.