Skip to content

Een inhoudsopgave invoegen in Microsoft Word

17 de juli de 2021
GettyImages 886955902 5b5b586dc9e77c0050a6a45d

Wat te weten

  • Ga naar Referenties > Inhoudsopgave en kies een stijl. De tabel verschijnt waar de cursor zich bevindt.
  • Werk de tabel bij: Kies Tabel bijwerken uit het uitklapmenu van de tabel. Kies ervoor om alleen paginanummers of de hele tabel bij te werken.
  • Aanpassen: markeer de tekst en ga naar de Huis tabblad. Kiezen Meer opties voor geavanceerde instellingen, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Veld bewerken.

In Microsoft Word kunt u een inhoudsopgave maken die onmiddellijk wordt bijgewerkt om wijzigingen in een document weer te geven. De eenvoudigste manier om een ​​inhoudsopgave te maken en te onderhouden is met stijlen. In deze handleiding laten we u zien hoe u dit doet met de volgende versies van Word: Word voor Microsoft 365, Word Online, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Word 2007, Word voor Microsoft 365 voor Mac, Word 2019 voor Mac en Word 2016 voor Mac.

Een inhoudsopgave invoegen

Een inhoudsopgave in Microsoft Word is gebaseerd op de koppen in het document. Koppen opgemaakt met de H1 stijl worden hoofdonderwerpen, terwijl koppen die zijn opgemaakt met H2 subonderwerpen worden. Mogelijk werkt u met een document dat al is geschreven en waaraan een inhoudsopgave moet worden toegevoegd, maar u wilt het lettertype en de opmaak van het document behouden. Als u de automatische koppen wilt aanpassen aan wat er al in het document staat, formatteert u ze naar wens met de H1- of H2-stijlen. Zodra dat is gebeurd, volgt u deze stappen:

  1. Plaats uw cursor waar u de inhoudsopgave wilt toevoegen.

  2. Ga naar de Referenties tabblad.

  3. Selecteer Inhoudsopgave en kies een van de automatische stijlen. Selecteer voor Word 2003 en eerder: Invoegen > Referentie > Tabellen en indexenen selecteer vervolgens de Inhoudsopgave keuze.

    Knop Inhoudsopgave in Word

  4. De inhoudsopgave verschijnt op de locatie die u hebt geselecteerd.

De inhoudsopgave bijwerken

Om de inhoudsopgave bij te werken wanneer u wijzigingen aanbrengt in het document die van invloed zijn op de inhoudsopgave, selecteert u een plaats in de inhoudsopgave en kiest u Tabel bijwerken. Kies er vervolgens voor om alleen paginanummers of de hele inhoudsopgave bij te werken. Wanneer u kopstijlen toepast die automatisch worden opgenomen, moet u de hele tabel bijwerken om rekening te houden met eventuele tekstbewerkingen of paginawijzigingen in het document.

Een inhoudsopgave in een Word-document met de knop Tabel bijwerken gemarkeerd

De inhoudsopgave gebruiken en aanpassen

Een automatische inhoudsopgave heeft ingebouwde hyperlinks om snel door het document te navigeren. Om een ​​hyperlink te gebruiken, beweegt u de muis over het juiste item in de tabel en Control+Klik om de link te volgen. Dit is een bijzonder handig hulpmiddel voor lange documenten. Er zijn ook veel manieren om een ​​inhoudsopgave aan te passen. Om het lettertype en de grootte aan te passen, markeert u de tekst zoals u dat normaal zou doen in een Word-document en gaat u vervolgens naar de Huis om een ​​lettertype, grootte, kleur of andere tekstindeling te selecteren. Om toegang te krijgen tot geavanceerde aanpassingsopties voor lettertypen, selecteert u de Meer opties icoon. Om meer aanpassingsopties te vinden, klikt u met de rechtermuisknop op de tabel en selecteert u Veld bewerken. Scroll naar beneden en selecteer TOC, kies dan Inhoudsopgave. Hier kunt u kiezen of u paginanummers, uitlijning van paginanummers, algemene opmaak en meer wilt weergeven.